قایقهای ایرانی ناوهای آمریکایی را تهدید کردند
قایقهای ایرانی ناوهای آمریکایی را تهدید کردند
ایران اخیر مانورهای مختلفی را برای نمایش توان نظامی خود در آب های خلیج فارس انجام داده است |
آنطور که مقام های وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده اند به دنبال این ماجرا ناوهای آمریکایی به وضعیت حمله درآمده و آماده شلیک می شوند، اما قایق های ایرانی عقب نشینی کرده و از آن منطقه فاصله می گیرند.
یک مقام ارشد کاخ سفید نیز این گزارش ها را تأیید کرده، اما هنوز از سوی منابع رسمی ایران -- سیاسی یا نظامی -- واکنشی مخابره نشده است.
تنگه هرمز که به گفته مقام های آمریکایی ماجرای شنبه در آنجا رخ داده گذرگاه باریکی (به عرض حدود سی و چهار کیلومتر) بین خلیج فارس و اقیانوس هند است که به دلیل عبور نفت کش ها از اهمیت استراتژیک فوق العاده ای برخوردار است.
از ایرانی ها می خواهیم از اقدامات تحریکآمیز که ممکن است در آینده به وقایع خطرناکی منجر شود، پرهیزکنند |
حدود یک پنجم (بیست درصد) از کل نفت خام تولیدی جهان از طریق تنگه هرمز به نقاط مختلف می رود.
آمریکا تأکید دارد که ماجرای روز شنبه در آب های بین المللی رخ داده است. این اولین بار نیست که آبهای خلیج فارس و حضور پرشمار نیروهای نظامی در آن به مواجهه ایران با نیروهای خارجی می انجامد.
سال گذشته دستگیری پانزده ملوان نیروی دریای بریتانیا در خلیج فارس توسط نیروهای سپاه پاسداران ایران برای دو هفته توجه محافل خبری را به خود جلب کرد و تا آستانه ایجاد بحران در روابط دو کشور پیش رفت.
در سال های دورتر، اواخر جنگ هشت ساله ایران و عراق نیز، برخوردهای پراکنده ای میان نیروهای ایرانی و نظامیان آمریکایی حاضر در خلیج فارس ایجاد شد.
آنطور که مقام های پنتاگون گفته اند، کل ماجرای اخیر بین قایق های ایرانی و نیروی دریایی آمریکا پانزده دقیقه بیشتر به طول نیانجامیده اما به خاطر مخابره تهدید آمیز طرف ایرانی به سرعت طرف آمریکایی را آماده واکنش کرده است.
حدود بیست درصد کل نفت خام تولیدی جهان از تنگه هرمز عبور می کند |
گوردون جاندرو، از مقام های کاخ سفید، روز دوشنبه در واکنش به این گزارش ها از ایرانی ها خواست از اقدام های "تحریک آمیز" که ممکن است وقایع "خطرناکی" در پی بیاورد بپرهیزند.
بنا به گزارش ها، یکی از قایق های ایرانی پیامی رادیویی مخابره کرده بوده که در آن گفته شده بوده "در دقایق آینده منفجر خواهید شد."
برخی تحلیلگران می گویند ماجرای اخیر را می توان "تلنگری" از سوی جمهوری اسلامی ایران در آستانه سفر رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه تعبیر کرد که نشان می دهد اگر جورج بوش به دنبال ایجاد جبهه ای علیه ایران در این منطقه است، این کشور نیز در مقابل توان به خطر انداختن منافع ایالات متحده را در این منطقه دارد.
|