احمدینژاد : مردم لباس گرم بپوشند
احمدینژاد احمدینژاد با تاکید بر صرفهجویی در مصرف گاز : مردم لباس گرم بپوشند
رئیسجمهور دیروز در جمع خبرنگاران و پس از جلسهای طولانی با وزرا از پایان بررسی لایحه بودجه سال 87 در جلسه هیات دولت خبر داد.در حالی که دیروز حیاط دولت بر اثر بارش سنگین برف، سفیدپوش بود خبرنگاران اجازه یافتند تا در ساختمان دولت، وزرا را مورد پرسش قرار دهند.
در مقابل پلههای چوبی درون ساختمان دولت تریبونی برای مصاحبه رئیسجمهور تعبیه شده بود. خبرنگاران قدیمی دولت میگفتند، پیش از اینها میرحسین موسوی در همین مکان به تشریح مصوبات دولت میپرداخته و دیروز محمود احمدینژاد از این تریبون به تشریح لایحه بودجهای پرداخت که نسبت به گذشته از رنگ و لعاب تازهای برخوردار است.
عکاسان مطبوعات نیز دیروز با وساطت علی سعیدلو معاون اجرایی رئیسجمهور اجازه پیدا کردند تا از جلسه هیات دولت عکسبرداری کنند.
برخی عکاسان پس از خروج از جلسه مطرح میکردند که مباحث درباره بودجه بالا گرفته است و همین موضوع باعث شد تا جلسه دولت طولانیتر از گذشته شود.
دیروز همه وزرا در جلسه دولت حضور یافته بودند تا بتوانند بودجه لازم را برای دستگاه مربوطه خود دریافت کنند. وزیر کشور و وزیر دفاع در پایان این نشست از اتاق دولت خارج شدند و به اتاق دیگری رفتند.
به گفته پورمحمدی کمیسیون مشترک دو وزارتخانه در آن اتاق برگزار میشد. برخلاف دیگر جلسات از سعیدلو سوالات فوتبالی پرسیده شد و وی این بار به جای توضیح مصوبات و برنامههای سفرهای استانی در مورد مسائل پیرامون باشگاه پرسپولیس توضیح داد.
رئیسجمهور پس از جلسه با وزرای کابینه پشت تریبون حاضر شد و خود در مورد قطع گاز در برخی مناطق توضیح داد و از مردم خواست در فصل سرما با صرفهجویی در استفاده از وسایل گرمایشی به هموطنان خود کمک کنند تا آنها هم بتوانند از سوخت لازم بهره ببرند.
وی گفت: مردم میتوانند درجه بخاریها و شوفاژهای خود را چند درجه کمتر و داخل ساختمان از لباسهای گرم استفاده کنند تا به لطف خداوند این فصل به خوبی طی شود و همهبتوانند از انرژی به نحو احسن استفاده کنند.
احمدینژاد با تشکر از همکارانش در وزارت نفت و دستگاههای مربوطه به خاطر فراهم کردن زمینه استفاده مردم از انرژی گفت: امروز پوشش استفاده از گاز در کشور ما به سرعت در حال افزایش است؛ چنانکه امسال بیش از 50 میلیون متر مکعب در روز بیش از سال گذشته گاز تزریق میکنیم و این خود در اثر سعی و تلاش دوستان ما در این مجموعه است.
دولت در آستانه انتخابات کار غیرعادی انجام نمیدهد
رئیسجمهور در مورد انتخابات و فضای انتخاباتی کشور نیز سخن گفت. وی تصریح کرد: ما فکر میکنیم انتخابات متعلق به همه است و صحنهتجلی اراده ملی ماست. مردم در این عرصه میآیند و رای میدهند و حضور در این عرصه حق تکتک مردم است. احمدینژاد با اشاره به اینکه باید فضای انتخاباتی کشور را پرنشاط کنیم، گفت: افراد اگر نظری دارند اعلام کنند ولی هیچکس در انتخابات نباید دیگری را نفی کند و تبلیغات خلاف واقعیت انجام دهد.— وی گفت: باید فضای دوستانهای را ایجاد کنیم و در راستای این فضای دوستانه همه به وظایف خود عمل کنند.
از احمدینژاد سوال شد عدهای معتقدند دولت در آستانه انتخابات یا سهمیهبندی بنزین را برمیدارد یا فروش بنزین را آزاد میکند، وی پاسخ داد: مردم ما هشیار هستند. دولت در آستانهانتخابات، کار غیرعادی انجام نمیدهد. این دولت چیزی مخفی از مردم ندارد و هر کاری که بخواهد بکند از قبل به مردم اطلاعرسانی و همه چیز را اعلام میکند. وی با بیان اینکه در آستانه انتخابات باید تلاش کرد یک فضای دوستانه و منطقی در کشور حاکم شود، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در آستانه انتخابات، گروههای مختلف نظرات خود را بیان میکنند، گفت: در انتخابات گروههای مختلف، نظراتشان را شفاف بگویند. اگر برنامهای دارند برنامههایشان را اعلام کنند. راهکارهای اجرایی خود را بگویند و رسانهها نیز کمک کنند فضای انتخابات دوستانه باشد ولی انتخاب نهایی را مردم انجام میدهند. انتخاب حق مردم است.
کار بودجه در دولت به پایان رسید
رئیسجمهور در ادامه اعلام کرد: کار بودجه در دولت به پایان رسید. احمدینژاد با اشاره به اشکالات موجود در بودجهنویسی کشور گفت: پیچیدگی و حجم بالای بودجه مانع از اشراف قابل قبول و قابل توجه بودجهنویسان و مردم میشد و مشکلاتی را ایجاد میکرد. احمدینژاد با اشاره به اینکه دیگر اشکال بودجهنویسی عدم شفافیت آن بود، گفت: وقتی بودجه پیچیده میشود شفافیتهای آن نیز از بین میرود و معلوم نمیشود چقدر پول در کجا و به چه منظوری تعیین شده و هزینهها و نتیجهحاصل از آن چه میشود. وی اشکال دیگر بودجهنویسی مرسوم را خلط حوزهمسوولیتها و پاسخگوییها دانست و گفت: بیش از 600 دستگاه بودجهجاری میگیرند که بسیاری از آنها تحت مدیریت دولت نیستند و طبق قانون اساسی، قوهمقننه، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام ردیفهای خاص خود را دارند، قوهقضاییه نیز ردیف خود و برخی نهادها هم که زیر نظر مقام معظم رهبری هستند، ردیف خود را دارند.
احمدینژاد گفت: مابقی دستگاههای اجرایی که در مقابل مجلس و قوانین پاسخگو هستند نیز مشخص هستند. ما 21 وزیر و 9 معاون رئیسجمهور داریم و یک نهاد ریاستجمهوری و از طرفی 30 استان داریم که استانداران طبق اختیاراتی که دولت به آنها داده مسوول کل کار در استانها هستند. اینها میشود 69 مورد و 610 موردی که بود هیچ تفویض اختیاری از سوی دولت صورت نگرفته بود و دولت باید آنها را جمع میکرد.
هر ایرانی باسوادی بودجه را میفهمد
وی با اعلام اینکه بودجه تدوینشده بسیار ساده است، گفت: هر ایرانیای که سواد خواندن و نوشتن داشته باشد میتواند بفهمد که دولت چقدر پول از کجا دریافت کرده و در کجا خرج میکند. رئیسجمهور این امر را یک اتفاق بزرگ دانست و گفت: بودجه متعلق به مردم است و برای مجلس محترم نیز کار بسیار آسان شده است. ما قبلا 100 صفحه متن انشایی در بودجه داشتیم که این در قالب جدید تبدیل به یک صفحه و نیم شده است؛ به نحوی که دیگر وقت مجلس در پیچ و خمها گرفته نشود و مستقیم وارد متن واقعی بودجه شود. ما سعی کردیم متن واقعی بودجه ساده و شفاف باشد تا مجلس محترم نیز بتواند در اصل و حقیقت بودجه وارد شود و آن را بررسی و بر آن نظارت کند.
احمدینژاد متذکر شد: باید بحثهای حزبی و گروهی را از بحثهای کارشناسی جدا کنیم. عدهای نظر حزبی میدهند و بعد میگویند کارشناسان اینگونه میگویند. ما برای اینگونه اظهارنظرها وقت نمیگذاریم. آنها هر اقدامی را که دولت انجام میدهد، نفی میکنند.
وی افزود: عدهای اظهارنظر کارشناسی میکنند، میآیند استدلال میکنند و بحثهای کارشناسی مطرح میکنند. ما دست آنها را میبوسیم و از آنها برای استفاده از نظراتشان دعوت میکنیم. مثلا در مورد اصلاح ساختار بانکی، کارهای کارشناسی زیادی در حال صورت گرفتن است و نظرات کارشناسان اخذ میشود. در مورد اصلاح نظام برنامهریزی در کشور نیز 5/1 متر قطر مطالعات و تحقیقات کارشناسی قبلی است و دهها مقالهکارشناسی ارائه و بررسی شده است. احمدینژاد با بیان اینکه در معاونت راهبردی ریاستجمهوری، کارشناسان زیادی حضور دارند و این معاونتخانه مرکز کارشناسان است که اظهارنظر میکنند، گفت: من میگویم بعد از اینکه ما لایحهبودجه را به مجلس دادیم آن لایحه منتشر شود تا همه در جریان آن قرار بگیرند و کارشناسان آن را بررسی کنند. هنوز برخی شکل بودجه را ندیدهاند، در این چند وقت کلی مقاله در مورد بودجه نوشتهاند. ما میگوییم اجازه دهید این بودجه بیرون بیاید، منتشر شود، بررسی کنیم و بعد نظر دهید. ما مخلص تمام کسانی هستیم که اظهارات کارشناسانه مطرح میکنند. رئیسجمهور تصریح کرد: همیشه عدهای در برابر تحولات مقاومت میکنند و بعضی کارشان همین است.
نمیتوانید دولت را زمین بزنید
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه دولت برای یاری افراد فراخوان داده است تا اگر کسی فکری دارد ارائه دهد، افزود: اگر عدهای فکر میکنند که میتوانند دولتی را که ملت تصمیم گرفت روی کار آورد، زمین بزنند تا کشور را اداره کنند، اشتباه میکنند چرا که ملت ما آن را نمیپذیرد.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه مطالبی که برخی به غلط مطرح میکنند، تاثیری در تصمیمگیریهای دولت و مردم ندارد، گفت: برخی فکر میکنند با نشر اکاذیب و تیترهای خلاف میتوانند بین دولت و مجلس دعوا ایجاد کنند. این در حالی است که ما میخواهیم بودجه را شفاف کنیم.
احمدینژاد با انتقاد از تیترهای نادرست برخی روزنامهها و با طرح این سوال که آیا اینگونه اطلاعرسانی به نفع کشور است؟ گفت: من به عنوان یک ایرانی توضیح میخواهم که چرا تحریف میکنید؟ و چرا میخواهید کاری کنید که رئیسجمهور نیز نتواند در کشور حرفی بزند؟ چرا خفقان ایجاد میکنید؟ این بحثها به نفع چه کسی است؟ آیا شما میخواهید به کشور آسیب برسانید؟ مطمئن باشید که کشور آسیب نمیبیند چراکه کشور ما قوی است، مردم آگاه هستند و بین دولت و مجلس با این حرفها شکرآب نمیشود.
چرا میخواهید آزادی را از آقای لاریجانی بگیرید
احمدینژاد در خصوص سفر لاریجانی به مصر و اینکه گفته شده یک سفر شخصی است، اما او در حاشیه سفر دیدارهایی با مقامات مصری داشته و گویا اعلام کرده نتایج گفتوگوهایش از سوی دیپلماتها پیگیری شود، گفت: مگر کسی سفر شخصی برود نمیتواند صحبت کند؟
وی افزود: به نظر من هر دو با هم میشود. شما بالاخره از آقای لاریجانی بپرسید.— وی گفت: چرا دارید آزادی را از افراد میگیرید. حالا ایشان فرمودهاند، چرا میخواهید بگویید آقای لاریجانی در کشور حرف نزند.
رئیسجمهور ادامه داد: دولت و وزارت خارجه سخنگوی خاص خود را دارند و اگر از سوی دولت کسی به جایی برای مذاکره اعزام شود، اعلام میشود. آقای لاریجای هم عضوی از مجموعه دولت و نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی هستند که سفری به مصر داشتهاند، عدهای نیز تقاضای ملاقات با ایشان را کردهاند و ایشان هم ملاقات و اظهارنظر کردهاند. شما چرا یک مطلب را اینقدر پیچیده میکنید؟
وی افزود: وزارت خارجه هم گفته سفر شخصی است و معنایش هم نفی همه اقدامات نیست. ایشان سفری رفتهاند و ملاقاتهایی هم کردهاند؛ منتها دولت چیزی را پیگیری میکند که در چارچوب مصوبات و سیاستهایش باشد. دعوایی نیست. آقای لاریجانی دوست و همکار خوب دولت هستند. بالاخره ایشان سفری رفتهاند و چون فردی سیاسی هستند درباره سیاست با ایشان صحبت میکنند. به نظر من این یک چیز عادی است و چیز پیچیدهای نیست.
رئیسجمهور درباره معارفهسفیر جدید ایران در سوریه و انتصاب موسوی معاون پارلمانی رئیسجمهور به این سمت، همچنین زمان معرفی جانشین وی گفت: روزی که آقای موسوی برود جانشین او را اعلام میکنیم.
|
|
|
|
|
|
|
|