افزایش انتقاد از واکنش احمدی نژاد به گزارش اطلاعاتی آمریکا

افزایش انتقاد از واکنش احمدی نژاد به گزارش اطلاعاتی آمریکا

حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در دوحه و استقبال گرم وی از گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه اتمی جمهوری اسلامی، در حال تبدیل شدن به دردسر سیاسی برای اوست.
به نظر می‌رسد که استقبال آقای احمدی نژاد و منوچهر متکی وزیر خارجه دولتش از گزارش اطلاعاتی آمریکا این امکان را به رهبران کاخ سفید داده است تا به ارزیابی اطلاعاتی خود از برنامه هسته‌ای ایران اعتبار ببخشند

احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، که نفوذ قابل توجهی در فراکسیون اکثریت مجلس دارد، طی نامه‌ای سرگشاده به آقای احمدی نژاد از وی خواسته است تا وزارت خارجه را ملزم به توضیح درباره انتقادهای مربوط به حضور در نشست دوحه و استقبال از گزارش اطلاعاتی آمریکا کند تا به گفته وی نیازی به طرح سوال رسمی در مجلس نباشد.

آقای احمدی نژاد گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا را که از توقف برنامه نظامی هسته‌ای ایران در سال ۲۰۰۳ میلادی خبر می دهد، بزرگترین پیروزی سده اخیر برای ایران دانسته و تعابیری مشابه آن را درباره آخرین گزارش محمد البرادعی دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در باره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به کار برده است.

آقای توکلی این نوع برخورد با گزارش‌های مذکور را که از آن به عنوان "نشان دادن شور و شعف زیادی" یاد کرده، به باد انتقاد گرفته و آن را باعث فراهم سازی "حجیت و اعتبار" برای دو نهاد فوق و در نتیجه اقدامی زیانبار دانسته است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در نامه خود به رئیس جمهور در عین حال فاش ساخته است که حضور آقای احمدی نژاد در نشست دوحه نه با دعوت میزبان بلکه به درخواست میهمان صورت گرفته است.

رسانه‌های مدافع آقای احمدی نژاد حضور او را در نشست سران کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس به معنای خنثی کردن کنفرانس صلح خاورمیانه در آناپولیس آمریکا و افسانه بودن انزوای ایران تلقی کردند.

"هدف اصلی گزارش اطلاعاتی"
در حقیقت، گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در صدد قطعی نشان دادن این مساله است که جمهوری اسلامی در طول نزدیک به دو دهه یک برنامه نظامی هسته‌ای را به طور مخفیانه دنبال کرده و هر لحظه امکان آن وجود دارد که این برنامه نظامی از سر گرفته شود

آقای توکلی اما حضور در نشست دوحه را مغایر "عزت" دانسته است بخصوص آنکه رهبران شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی خود از ادعای امارات متحده عربی نسبت به سه جزیره ایرانی ابوموسی و تنب‌های کوچک و بزرگ حمایت کردند و اشاره به درخواست دولت ایران برای حضور آقای احمدی نژاد در نشست را نیز فراموش نکردند.

ظاهرا هر چه زمان می‌گذرد، افراد با نفوذ در دستگاههای رسمی ایران، نکات مثبت کمتری درگزارش اخیر ۱۶ سازمان اطلاعاتی آمریکا می‌بینند و نسبت به استقبال از آن هشدار می‌دهند.

علی لاریجانی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ایران، و علی اکبر ولایتی، مشاور رهبری ایران، در امور خارجی از جمله افرادی هستند که با تفسیر احتیاط آمیز از گزارش اطلاعاتی آمریکا بر لزوم توجه به ابعاد منفی این گزارش بر سیر پرونده هسته‌ای ایران انگشت گذاشته‌اند.

با این حال در سطوح پایین تر سیاسی اظهار نظر درباره گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا صریح‌تر و منفی تر شده است.

برخی از نمایندگان مجلس و کارشناسان نزدیک به حکومت، هدف از انتشار گزارش اطلاعاتی آمریکا را بسترسازی برای ادامه فشار بر ایران و یک فریب بزرگ اطلاعاتی و امنیتی توصیف کرده‌اند.

ظاهرا پس از تفسیر خوشبینانه و عجولانه‌ای که رسانه‌های بین المللی از انتشار گزارش اطلاعاتی آمریکا، در قالب یک شوک خبری بزرگ ارائه کردند، دست ‌اندرکاران نظام سیاسی ایران توجه خود را به مفاد منفی گزارش معطوف کرده‌اند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در نامه خود به رئیس جمهور فاش ساخته است که حضور آقای احمدی نژاد در نشست دوحه نه با دعوت میزبان بلکه به درخواست میهمان صورت گرفته است

در حقیقت، گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در صدد قطعی نشان دادن این مساله است که جمهوری اسلامی در طول نزدیک به دو دهه یک برنامه نظامی هسته‌ای را به طور مخفیانه دنبال کرده و هر لحظه امکان آن وجود دارد که این برنامه نظامی از سر گرفته شود.

تفسیری که مقام‌های بلندپایه آمریکایی از گزارش سازمان‌های اطلاعاتی این کشور ارائه کرده‌اند، نشان می‌دهد که هدف اصلی از انتشار گزارش مساله فوق بوده است. آنها روشن ساخته‌اند که همچنان در صدد اعمال فشارهای بیشتر به ایران به منظور تعلیق غنی سازی اورانیوم در این کشور هستند.

به نظر می‌رسد که استقبال آقای احمدی نژاد و منوچهر متکی وزیر خارجه دولتش از گزارش اطلاعاتی آمریکا این امکان را به رهبران کاخ سفید داده است تا به ارزیابی اطلاعاتی خود از برنامه هسته‌ای ایران اعتبار ببخشند.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، در سخنان اخیرش در اجلاس امنیتی دوحه بر این نکته انگشت گذاشت که ایران نمی‌تواند با گزارش مذکور گزینشی برخورد کند و ضمن پذیرش نکات مورد علاقه خود، سایر مواردش را رد کند.

به هر حال، واکنش عجولانه آقای احمدی نژاد به گزارش اطلاعاتی آمریکا، به طور روزافزونی در بین هیئت حاکمه ایران منتقدان جدی تری پیدا می‌کند.

ظاهرا بسیاری از مقام‌های ایرانی به این نقطه نظر رسیده‌اند که آقای احمدی نژاد با واکنش سریع و مطالعه نشده خود نسبت به حوادث مختلف، می‌کوشد تا از آنها در جهت یک برنامه تبلیغاتی داخلی سود ببرد، اما تبعات چنین روشی برای کشور خطرناک و زیانباز است. نامه آقای توکلی چنین مضمونی را بدون پرده پوشی زیاد نشان می‌دهد.

ایرانی - المان - دوسلدورف
شرکت در این جلسات واقعا کار نا به جایی بود.
سه‌شنبه 20 آذر 1386

افشین - ایران - سنندج
آقای دکتر! اینقدر سریع ابراز خوشحالی نکن. یه زره رو مطلب فکر کن ببین منظور از این چرخش ناگهانی در سیاستهای کاخ سفید چی بوده بعد همه جا جار بزن من پیروز شدم من آمریکا رو شکست دادم. آخه سیاست که بچه بازی نیست که!
سه‌شنبه 20 آذر 1386

رامین - ایران - اراک
تمام قضیه پشت پرده این همه حرفها اطلاعات امریکااز این حکایت دارد که امریکا خنجر از پشت بسته و خیلی باید حواس ایران جمع باشد که امریکا حمله نکند به واسطه اسراییل./.سید اراک
سه‌شنبه 20 آذر 1386

شیوا// - ایران - ایلام
اخه یه بار شد این اقای برزدنت احمدی نزاد یه کاری بکنه و اینا گیر ندن حالا اگه نمیرفت/ واقعا شرم اوره به نظر من اینا خدا را از یاد بردند با تشکر از سایتتون
سه‌شنبه 20 آذر 1386

مریم - ایران - یزد
پاش رو از کفشش درازتر نکنه به مردم خودش فکر کنه برای اقتصاد و اعتیاد ........تا بهش گیر ندن
سه‌شنبه 20 آذر 1386

احمد - افراسیابی - تهران
سلام. آقای توکلی یادته اون موقع که میخواستی برای رپیس جمهور شدن داشتی تبلیغ میکردی چی گفتی؟ گفتی ایران در تمام زمینه ها باید انعطاف داشته باشه. حالا چی شده داری از احمدی نزاد ایراد میگیری؟ فکر نمیکنم ایرادت ملی ایراد ملی باشه بلکه شخصی است و خدا هم روزیتو جای دیگه حواله کنه. یا علی
چهار‌شنبه 21 آذر 1386

ساسان - ایران - ایلام
عربها را بایست با پنبه سر برید و این همون کاریه که میکنن
چهار‌شنبه 21 آذر 1386

باب - ایران - تهران
بابا این پریزدنت احمدی نژاد مگه عقلش به این چیزا هم میرسه که تحلیل سیاسی کنه مگه اصلا می فهمه تحلیل سیاسی چیه .
چهار‌شنبه 21 آذر 1386

نادر - ایران - قزوین
همین آقای توکلی وقتی برای ریاست جمهوری رای نیاورد برای خود به اندازه آرای مکتسبه حق دخالت در امور قایل شد . بعد گفت ازتمام تجربیاتش برای کمک به ریاست جمهوری منتخب استفاده خواهد کرد و..... ولی امروز ظاهرا برای دوره بعدی ریاست جمهوری دورخیز کرده است غافل از اینکه ملت ایران امثال ایشان را بخوبی شناخته اند . هر اقدام دیپلماتیک محاسباتی در پشت پرده دارد که طبیعتا بسیاری از مردم بیخبرند و مسیولین کشوری آنرا مد نظر دارند و چه بسا مانند هر جای دنیا امکان اشتباه محاسبات وجود دارد و نباید فقط ایرادات را به زعم خود بزرگنمایی کرد.
چهار‌شنبه 21 آذر 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.