حقوق مهاجران - مقایسه میان ۲۵ کشور

حقوق مهاجران - مقایسه میان ۲۵ کشور

مهاجر - در کجا زندگی شایسته‌ای در انتظار اوست؟

یک تحقیق، مقایسه‌ای کرده است میان ۲۵ کشور اروپایی از زاویه حقوق مهاجرت. در این تحقیق ۶ عرصه اصلی از جمله راه یابی به بازارکار و حق رأی بررسی شده است. هدف تحقیق این است که کشورها نقاط ضعف خود را بشناسند.

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که کسانی  که به کشورهای اروپایی مهاجرت می‌کنند، بیش از همه در سوئد این امکان را دارند که در جامعه انتگره یعنی جذب و ادغام شوند. این تحقیق با حمایت اتحادیه اروپا توسط  بیش از ۲۰ سازمان از جمله "گروه سیاست‌ مهاجرت" (Migration Policy Group)، که یک کارگاه فکر است، انجام شده است. موضوع تحقیق سیاست انتگراسیون در ۲۵ کشور اتحادیه اروپا و همچنین سوئیس، نروژ و کانادا  بوده است. رومانی و بلغارستان اعضای جدید اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.

 

در این تحقیق کشورها می‌توانستند  ۱۰۰ امتیاز  بیاورند. سوئد با کسب ۸۸ امتیاز در رتبه اول قرار گرفت و پرتغال با ۷۹ امتیاز رتبه دوم را به دست آورد و لتونی با ۳۰ امتیاز در ته جدول جای یافت.

 

وضعیت هر کشور به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت تا مشخص شود هر کشور در چه عرصه‌ای کارایی بهتر و یا ضعف دارد.

 

جان نیسن مسئول "گروه سیاست‌ مهاجرت" می‌گوید:

« کشورهای اتحادیه اروپا در مورد انتگراسیون همکاری زیادی دارند. در اینجا این سؤال به وجود می‌آید که: آیا کشورها می‌توانند از یکدیگر بیاموزند؟ آیا آنها می‌توانند وضعیت کشورهای خود در این زمینه  را با هم مقایسه کنند؟ اگر آری با چه معیارهایی؟ در این روند ما می‌خواهیم نقش داشته باشیم و می‌گوییم خب‌، به چیزهای معینی نگاه کن و مقایسه کن و این سؤال را از خودت بکن: اگر من بخواهم خود را بهتر کنم در چه جهتی باید تغییر کنم؟»

 

در این تحقیق ۶ عرصه اصلی تعریف شد که در انتگراسیون مهاجرین نقش عمده دارند از جمله امکان راه یابی به بازار کار، حق رأی و  داشتن تابعیت کشور محل اقامت. در حالی که در این عرصه‌ها سوئد از همه پیش‌تر بود آلمان و همچنین کشورهای فرانسه‌، لوکزامبورگ و ایرلند در میانه قرار داشتند.

 جان نیسن می‌گوید این تحقیق نه راهنما برای مهاجران است، برای این که ببینند کجا می‌شود بهتر زندگی کرد، بلکه بایستی در خدمت دولت‌ها باشد.

به نظر نیسن «اتحادیه اروپا و کشورهای عضو باید این شهامت را داشته باشند راهکارهای خود را در صورت داشتن اصول مشترک با یکدیگر مقایسه کنند. وقتی آنها می‌گویند که ما با تبعیض مخالف هستیم، در این صورت راهکارهای مربوط به آن را نگاه می‌کنیم. ما آینه‌ای درست می‌کنیم و به کشورها کمک می‌کنیم که خود را در آن بنگرند.»

 

و این آینه البته نشان می‌دهد که کشورهای اروپایی بسیار کمتر از آنچه می‌توانند و باید در این زمینه خوب هستند.  در مجموع نتیجه رضایت بخش نیست. اوزدمیر که از نمایندگان سبزهای آلمان در پارلمان اروپاست و در این تحقیق نیز همکاری کرده، می‌گوید موضوع این نیست که مقصر را نشان بدهیم.

او می‌گوید: 

” این فهرست ارقامی برای مقایسه در اختیارمان می‌گذارد که ما در کجا قرار داریم و دیگران در کجا قرار دارند و البته همچنین دیگران در چه جاهایی بدتر هستند و چگونه می‌توان وضع را بهبود بخشید. و این چنین باید در این عرصه پیش رفت. این یک انتقاد سخت نیست بلکه یک میانجیگری است کجا می‌توانیم خود را بهبود بخشیم و کجا می‌توانیم از تجارب دیگران در اروپا بهره گیریم. همه چیز قابل انتقال نیست و همه کارهایی که در جاهای دیگر  می‌شود بهتر نیست‌ اما بعضی چیزها بهتر است.“

 

به عنوان نمونه اسکاندیناوی را در نظر می‌گیریم: در سوئد، که بیشترین امتیازات را بدست آورده است، هر مهاجری که حق اقامت حداقل یک سال را دارد، در بیشتر عرصه‌ها می‌تواند اشتغال داشته باشد و یا در آن زمینه به کار آزاد بپردازد، یعنی مانند یک شهروند عضو اتحادیه اروپا. دولت به مهاجرانی که هنوز کار ندارند توسط کلاسهای زبان و مشاوره برای کاریابی کمک می‌کند. هم چنین هر مهاجری که ۳ سال بطور قانونی در کشور اقامت دارد می‌تواند در انتخابات محلی شرکت کند.

 

نروژ و فنلاند نیز در این تحقیق در صدر جدول قرار دارند. دلایل آن را سم اوزدمیر این گونه توضیح می‌دهد: «من فکر می‌کنم که به یک نوع پراگماتیسم مربوط می‌شود که به نحو جالبی فراحزبی است. در سوئد دولت عوض شد اما اصول سیاست انتگراسیون تغییر نکرد و فکر می‌کنم راز موفقیت سیاست انتگراسیون  در آن نهفته است که بر سر اصول آن اتفاق نظر وجود دارد.

این چه کمکی به ما می‌کند و چگونه می‌توانیم آن را جمعبندی کنیم؟

در آلمان وقتی در مورد مسئله مهاجرت بحث می‌شود نه بطور علمی و یا مسئله مشخص بلکه در مورد ایدئولوژی بحث می‌شود.»

 

در قعر جدول قبرس، لیتوانی و اتریش قرار دارند. اتریش همسایه آلمان راه‌یابی به بازار کار و اقامت بلند مدت را بر مهاجرین دشوار می‌کند و از آنها در مقابل تبعیضات به خوبی حمایت نمی‌کند.

 

این گزارش آخرین آن در نوع خود نیست. در سال ۲۰۰۹ گزارش بعدی منتشر خواهد شد. این امر از سویی در خدمت آن است که هرکدام از کشورها در چه عرصه‌هایی پیشرفت کردند و از سوی دیگر گزارش باید تکمیل شود مثلا تحقیق فعلی دسترسی به آموزش را مد نظر قرار نداده است.

سپیده - ایران - تهران
به نظر من ایران رتبه اول است چون تا چند سال دیگه ایران میشود پایتخت افغانستان چون خوب واسه خودشون میچرخند َ - مواد مخدر توزیع می کنند- می کشند - تجاوز کنند- علی الخصوص زاد و ولد می کنند.اشتباه تایپی شده ایران رتبه اول رو باید می گرفت با این وضعیت ایران حقش مدال طلا است بیچاره ایران حقش رو خوردند
چهار‌شنبه 23 آبان 1386

لیلا - سوئد - اپسالا
خانم سپیده از ایران چقدر تنگ نظر هستید در ایران به افغانی بدبختی که هیچ حقوقی ندارند .حسادت میکنید اگه شما سوئدی یا فنلادی یا شهروند هرکدام ز کشورهای مهاجرپذیر بودید چگونه با انواع ملیتها که دارای حقوق برابر هستند رفتا می کردید.
چهار‌شنبه 23 آبان 1386

ترانه - سوید - استکهلم
چرا هموطن های ما اینقدر عقده ای هستند؟ اگر حقیقت رو ببینیم در ایرانی که خود ما حقی نداریم چه حقی برای مهاجرین در نظر گرفتیم کسانی که بیشتر از نیم قرن در ایران زندگی کردند حتی حق تحصیل ندارند. حالا حقوق که بماند. درحالیکه شما توهمین صفحه شرایط دیگر کشورهارو می بینید یک مهاجر در کشور ما درمقابل کارش حقوقی دریافت می کنه که شاید کمتراز 20٪ میزان حقیقی باشه. هیچ حق مدنی نداره و امنیت و از همه مهمتر حق تحصیل و اینکه اونقدر تحقیر می شه که حتی حق انسانیت رو هم بجا نمی آریم واقعا نمی دونم کسانی که اینطور نظر می دهند آیا خجالت نمی کشند کاش روزگار مهاجرت برای این آدمها هم پیش بیاد تا بفهمند دارند با بقیه چه می کنند.
چهار‌شنبه 23 آبان 1386

کامران - انگلستان - بیرمنگهام
به نظر من انگلیس باید در قعر جدول باشد چون وضعیت پناهندگی روز به روز بدتر می شود افرادی که اقامت نمیگیرند ترک خاک می گیرند در نتیجه چون راه برگشتی ندارند باید غیر قنونی با کمترین دستمزد کار کنند و اگر پلیس انها را بگیرد سه ماه زندانی میشوند و بعد به احتمال زیاد دیپورت.
چهار‌شنبه 23 آبان 1386

خزان - مالزی - کوالالامپور
ما که دو ساله داریم تحقیق میکنیم کجابهتره واسه مهاجرت یاپناهندگی هر کسی با نظره خودش جواب میده اخرش هم خودشون هم گیج میشن.این امار هم فکر میکنممنطقی نباشه.
چهار‌شنبه 23 آبان 1386

ساها - هلند - آمستردام
ادمی باید به هرکس فردی نگاه کنه و افغانها مثل ما نزادهای مختلف دارند و اون نزادی که ا تو ایران داریم هزاره ها هستند که در میان خود افغانها به بیرحمی معروف هستند وکلا شهرت خوبی ندارندالبته اکثرا هزاره هستند وچشم بادامی هستند . و انهایی که دراروپا هستند اکثرا هراتی کابلی و... هستند و بسیار انسانهای مهربان و نجیبی هستند...
چهار‌شنبه 23 آبان 1386

الناز - ایران - تهران
ساها - هلند - آمستردام مرسی.
چهار‌شنبه 23 آبان 1386

سپیده - ایران - ایران
لیلا - سوئد - اپسالا توجه به شما پیشنهاد می شه روزنامه ها و وقایع رو بخونید . یک سری هم به ایران بزنید بد نیست .
پنج‌شنبه 24 آبان 1386

کامران - انگلستان - بیرمنگهام
به تمامی افرادی که میخواهند که مهاجرت کنندو پناهندگی بگیرنداگر در ایران مشکلی از بابت شغل درامد یا تحصیل نداریدبه نظر من ایران بمانید خیلی بهتره چون الان اروپا دیگه پناهنده نمیخواهد اگر متوانید به کانادا مهاجرت کنید چون شانس بیشتری برای گرفتن پناهندگی خواهید داشت
پنج‌شنبه 24 آبان 1386

شمس - پاکستان - کویته
ترانه: جان موافق ام اصلا اول باید به مردم خودی ایران برسه وقتی درست رسیدگی شد دیگه مردم از اینهمه عقده ای و تنگ نظری میاد بیرون
سه‌شنبه 29 آبان 1386

امیر - ایران - تهران
درود بر همگان در مورد نظر خانم سپیده که با مخالفت اکثریت مواجه شد من نیز با نظر ایشان مخالفم و از همه درخواست میکنم در اظهار نظر دقت بیشتری کنندوانسانیت را فدای نظرات شخصی خود نکنند اگر در ایران شاهدجنایاتی از سوی همزبانان افغانی خود هستیم نباید چشممان را بر روی جنایات هموطنان خود ببندیم و انان را به لحاظ داشتن تابعیت ایرانی مجاز به انجام ان بدانیم بیشتر این جنایات به دلیل بی کفایتی جمهوری اسلامی میباشد کما اینکه همین عزیزان افغانی در دیگر دول ازاد از افراد موفق ومثبت ان جوامع هستند(مثال فرید زلاند از اهنگسازان بنام افغانی که همه ایرانیان با نام و شخصیت وی اشنا هستند)بهر جهت خانم سپیده من قصد جسارت به شما را نداشتم امید وارم بیشتر در این مورد فکر کنید وحقوق انسانها را با هر دین وایین ونژاد و...رعایت کنید ما فرزندان کوروش کبیر هستیم موفق و پیروز باشید
سه‌شنبه 29 آبان 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.