جزییات پیشنهاد ایران برای حل مساله عراق

جزییات پیشنهاد ایران برای حل مساله عراق

ایران جزییات طرحی برای حل بحران عراق را تشریح کرده اما یک مقام عراقی دخالت خارجی در برخی از جنبه های امور داخلی این کشور را مردود دانسته است.
حسینی: پیشنهاد ایران این بود که محورهای اختلافی میان گروههای عراقی به حالت تعلیق در آید

روز دوشنبه، 5 نوامبر، محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، طرحی را که گفته می شود از سوی این کشور در اجلاس اخیر وزیران خارجه کشورهای همسایه عراق در استانبولمطرح شده بود برای خبرنگاران شرح داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - آقای حسینی با تاکید بر لزوم مشارکت همسایگان عراق در حل بحران کنونی این کشور، گفت که طرح ایران شامل سه محور امنیتی، سیاسی و اقتصادی است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران، که با خبرنگاران در تهران سخن می گفت، افزود که محور امنیتی شامل خروج برنامه ریزی شده نیروهای خارجی - یا به گفته وی اشغالگران - از عراق خواهد بود.

بر اساس این طرح، علاوه بر این، تا زمان خروج نیروهای خارجی از عراق، مسئولیت عملیات آنها به دولت عراق محول می شود به نحوی که هر ماموریت جدید نظامی باید به درخواست دولت و بر اساس قانون اساسی عراق به اجرا گذاشته شود.

آقای حسینی مقابله جدی با فعالیت گروه های تروریستی به منظور خارج شدن آنها از عراق را لازم دانست و تاکید کرد که باید تمهیدات لازم برای حفظ امنیت مرزهای این کشور اندیشیده شود.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که خروج تمامی شرکت های خارجی ارائه خدمات حفاظتی و امنیتی از عراق بخشی از پیشنهادهای جمهوری اسلامی برای حل بحران عراق است.

در عین حال، وی گفت که در طرح ایران پیشنهاد نشده است که ایران، سوریه یا کشورهای دیگر همسایه عراق نیروهای خود را جایگزین نیروهای آمریکایی در عراق کنند و آمریکا را به شایعه سازی رسانه ای در این زمینه متهم کرد.

آقای حسینی گفت که آمریکاییان باید اختیارات و تجهیزات لازم را به نیروهای عراقی و پلیس و نیروهای امنیتی این کشور بدهند.

محورهای سیاسی و واکنش عراق

به گفته آقای حسینی، در محور سیاسی لازم است تمامی کشورهای خارجی به ویژه کشورهای همسایه به بازگشایی سفارتخانه های خود در بغداد مبادرت ورزند.

طرح پیشنهادی ایران همزمان با برگزاری اجلاس استانبول ارائه شد


در مورد اختلاف بین اقوام مختلف عراقی، وی گفت که بر اساس پیشنهاد ایران باید مسایل اختلاف برانگیز مانند موضوع توزیع ثروت های نفتی و وضعیت شهر کرکوک به مدت دو سال به حالت تعلیق در آید.

اعراب سنی عراق در مورد محروم ماندن از عواید ناشی از استخراج منابع نفتی که عمدتا در مناطق کردنشین و شیعه نشین این کشور قرار دارد احساس نگرانی می کنند و در مورد شهر کرکوک نیز بین کردهایی که در دوره حکومت سابق عراق از این شهر به سایر نقاط انتقال یافتند و اعرابی که به این شهر مهاجرت کردند اختلاف وجود دارد.

آقای حسینی گفته است که بر اساس طرح پیشنهادی ایران، دولت عراق تمام کسانی را که به دلیل مخالفت با حضور نیروهای آمریکایی بازداشت شده اند مشمول عفو خواهد کرد و گروه های سیاسی که از دولت خارج شده اند مجددا به همکاری با دولت خواهند پرداخت.

آقای حسینی افزوده است که در طرح پیشنهادی ایران توصیه شده که گروه هایی که با سازمان های تروریستی همکاری نداشته اند مورد عفو قرار گیرند و از آنان در واحدهای ارتش و پلیس عراق استفاده شود هر چند وی در مورد ماهیت این گروه ها و سازمان ها توضیحی نداد.

در مورد بهبود شرایط اقتصادی عراق، در طرح ایران آمده است که تمامی کشورهای منطقه و سپس سایر کشورهای جهان در بازسازی عراق مشارکت کنند و زمینه بازگشت آوارگان عراقی به کشورشان فراهم شود.

آقای حسینی گفت که بسیاری از این پیشنهادها پیش از این نیز در جلسات بین المللی که برای حل بحران عراق تشکیل شده بود مطرح شده است و در طرح جدید به صورت جامع تر ارائه می شود.

اجلاس استانبول روز 3 نوامبر با شرکت نمایندگان ایران، اردن، ترکیه، سوریه، عربستان سعودی، کویت، عمان، مصر، کشورهای عضو دایم شورای امنیت و اعضای گروه 8 تشکیل شد و دبیرکل سازمان ملل نیز در آن حضور داشت.

علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق، در گفتگویی با یک شبکه تلویزیونی دوبی گفته بود که کشور وی از پیشنهادهای دوستان خود استقبال می کند اما سایر کشورها نباید در برخی مسایل داخلی این کشور مداخله کنند.

وی به خصوص مساله کرکوک را مورد اشاره قرار داده و گفته بود که مردم و دولت عراق بر اساس قانون اساسی این کشور در این زمینه تصمیم گیری می کنند.

دادجو - کره جنوبی - تن دچون
خدا به داد مردم عراق برسه که می خواد با طرح اینا سرو سامان بگیره کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی
سه‌شنبه 15 آبان 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازدید دختر و داماد پزشکیان از فروشگاه «تاربیا» در قزاقستان در طی سفر رسمی مسعود پزشکیان به این کشور
  • رحیم پور ازغدی: در پیاده روی اربعین من پسر ماندلا و پسر چگوارا را دیدم که برای زیارت حسین آمده بودند
  • حسین مرعشی در مورد به خیابان آمدن «مردم گرسنه» در پی بحران مواد غذایی هشدار داد
  • «قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • از دنیای ورزش تا بازیگری؛ کریستیانو رونالدو ممکن است در «سریع و خشن ۱۱» در کنار وین دیزل ظاهر شود
  • بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • ترس حکومت از تبریز؛ بازی تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه ۳هزار نفری
  • ابراز نگرانی بقایی از احتمال عدم صدور ویزا برای اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی آمریکا
  • خشم اسرائیل از استرالیا؛ «هشدارهای موساد درباره ایران نادیده گرفته شد»
  • رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +149شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم