گوشت کروکودیل حلال است قورباغه حرام

گوشت کروکودیل حلال است قورباغه حرام

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی اظهار داشت: از دولت نهم انتظار داریم که منشور حقوق و رفاه حیوانات از دیدگاه اسلام تهیه شود که حقوق حیوانات و الزامات شرعی اسلام قبل و از بعد از ذبح در حیوانات (حرام گوشت و حلال گوشت) تهیه شود که این منشور مطلوب سازمان و سند قابل دفاع از حیوانات در کشورهای اسلامی است.

آیت الله سلطانی روز شنبه به مناسبت روز ملی دامپزشکی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال حاضر در 670 کشتارگاه در کل کشور نظارت شرعی می‌شود، گفت: امروز از طرف مجلس به نظارت شرعی حساسیت نشان داده شده و طرحی اعلام وصول شده است که نظارت شرعی در داخل کشور نهادینه شود. ما به دنبال ساماندهی طرح نظارت شرعی هستیم ضمن اینکه سازمان دامپزشکی برای جلب اعتماد مردم آیین‌نامه‌ای را به همه کشتارگاه‌های طیور ارسال و از مدیران درخواست توجه ویژه در این زمینه را کرده است.
وی همچنین درباره مساله ذبح شرعی گوشت‌های وارداتی تصریح کرد: کلیه گوشت‌هایی که از برزیل وارد کشور می‌شود به دلیل حضور ناظر شرعی در خارج از کشور دارای برچسب ذبح شرعی است. سلطانی در زمینه پرورش کروکودیل اظهار کرد: با توجه به مراجعه پنج شرکت برای دریافت مجوز پرورش سازمان اقدامات فنی و اقتصادی را با همه کارشناسان در این زمینه بررسی کرد و از زوایای فقهی نیز مورد توجه قرار گرفت و پس از تصویب در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و در هیات دولت برای اولین بار در اسلام ابعاد اقتصادی پرورش کروکودیل حلال اعلام شد. وی افزود: حلیت پرورش کروکودیل در کشور به دلیل این است که مشخص شود دین اسلام محدودیتی ندارد با توجه به اینکه گوشت آن حرام و مصرف پوست آن نیز اشکال شرعی ندارد. سلطانی درباره اینکه حلال اعلام شدن پرورش کروکودیل در کشور بیشتر جنبه تبلیغی دارد و هنوز برنامه جامعی برای آن تهیه نشده است و ممکن است سرنوشت آن همانند پرورش میگو و شتر مرغ با مشکلات فراوانی مواجه شود، گفت: وقتی بخش خصوصی مراجعه می‌کند و آماده سرمایه‌گذاری است نباید محدودیت شرعی برای آن قایل شد. نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی اظهار داشت: پرورش قورباغه نیز از نظر شرعی اشکال ندارد اما مصرف گوشت آن مشکل شرعی دارد. وی در زمینه استفاده پودر خون در جیره غذایی برخی حیوانات تصریح کرد: براساس اصول علمی و فنی مصرف آن در جیره غذایی برخی حیوانات به دلیل اینکه استحاله می‌شود اشکال شرعی ندارد و بلامانع است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.