پزشک دزد دیروز، وزیر مست امروز

پزشک دزد دیروز، وزیر مست امروز

خانم دکتر مانتو تشابآ لا لا- امسی مآنگ، بعد از کنفرانس ایدز در کانادا و تجویز "سیر و لیمو" برای درمان این بیماری مهلک به چهره ی معروفی در بین همکارانش در سطح جهان تبدیل شد. روزی که وزیر سلامت آفریقای جنوبی از فواید درمانی سیر و لیمو در کنفرانس ایدز داد سخن می داد، همکاران خارجیش تصورمی کردند خانم دکتر شوخ طبعی می کند. شاید برای آنها غیر قابل باور بود که وزیر سلامت دومین کشور آلوده به ایدز در دنیا به جای راهکارهای پزشکی مدرن، از باورهای سنتی قبیله ای خود سخن بگوید. آن ها فکر می کردند گویا او فراموش کرده که درس پزشکی را در دانشگاه به اتمام رسانده نه نزد جادوگر قبیله.

در چند روز گذشته دوباره اسم خانم دکتر مانتو در تیتر اول روزنامه ساندی تایمز قرار گرفت. این روزنامه اعلام کرد: پرده از" اسرار کثیف "خانم وزیر بر می دارد .اما چه شد که دوباره اسم دکتر مانتو تیتر اول روزنامه ها گشت.

چند روز قبل خانم "نوزیزوی" معاون وزیر سلامت آفریقای جنوبی برای شرکت در کنفرانس واکسن ایدز راهی اسپانیا شد. در فرودگاه اسپانیا فهمید که ریس جمهور در جریان سفرش قرار نگرفته است. بنابراین با شتاب به آفریقای جنوبی باز گشت. اما این تازه اول ماجرا بود. ریس جمهور "تابو امبکی" بلافاصله نوز را از معاونت وزارت سلامت برکنار نمود .

به فاصله چند روز ، نوز، از طرف سه بخش از وزارتخانه های مختلف صورتحسابهایی با ارقام درشت دریافت کرد. صورتحسابهایی که او موظف به پرداخت آن بود. حقوق او به حسابش واریز شد اما همان روز بعنوان بدهی به وزارت سلامت از حسابش خارج گشت. وضعیت معاون سابق چنان تغییر کرد که برای پرداخت بدهی هایش از مادرش کمک خواست.

"هسیم"، مدیر پروژه ای که درباره ایدز فعالیت می کند دربرابر تصمیم ریس جمهور بر اخراج نوز می گوید: اگرفقط کمی به اوضاع و احوال دولت دقت کنید پی می برید که چقدر مسافرتهای بی اطلاع –ریس جمهور - توسط وزرا و معاونانشان انجام می گیرد .

"هسیم"، معاون سابق را قربانی خواند .البته فقط "هسیم" نیست که اینگونه می اندیشد.برخی می گویند: زمانیکه نوز از یکی از بیمارستانها بدون اطلاع قبلی بازدید و به نحوه مدیریت آن اعتراض کرد و تعداد مرگ و میر کودکان در آن بیمارستان را بسیار بیشتر از آمارهای ارائه شده اعلام نمود، دشمنان زیادی پیدا کرد.

گردانندگان بیمارستان که گویا به هرم قدرت نیز نزدیکند زبان سرخ نوز را تحمل نکرده و به دنبال بهانه ای برای حذف او از معاونت می گشتند. اما به گفته خود نوز، دو سال پیش خانم وزیرقصد اخراج او را داشت، زمانیکه به او گفته بود "من تو رو درست می کنم".

اخراج معاون سابق وزارت سلامت توسط ریس جمهور و عکسی که از بی تفاوتی وزیرمربوطه نسبت به این موضوع در روزنامه به چاپ رسید، پای وزیر سلامت آفریقای جنوبی را دوباره به رسانه های جمعی کشاند. اما این بار با اتهاماتی بسیار سنگین تر. رهبریکی ازاحزاب از رئیس جمهور صراحتا خواست در صورتیکه اتهام خانم وزیر اثبات شود او می بایست بلافاصله خانم دکتر مانتو را از وزارت منفصل خدمت نماید.

اسرار خانم وزیر

"مانتو"، یکی از اعضای حزب حاکم آفریقای جنوبی می باشد. حزبی که در دوران آپارتاید غیر قانونی بود. "مانتو" بخاطر فعالیتهای سیاسی اش و عضویت در حزب یاد شده به عنوان تبعیدی در کشور بوتسوانا زندگی می کرد. در اواسط دهه 1970 دکتر مانتو در بیمارستانی خارج از پایتخت مشغول به کار شد. او ریاست بیمارستان را بر عهده داشت.

خبر سرقت ساعت مچی زن بیماری که در بیهوشی به سر می برد به پلیس گزارش شد. دکتر مانتو سه هفته بعد از این گزارش به محل کار خود رفت در حالیکه ساعت مسروقه را به دست داشت.

پلیس او را جلوی همکاران و عوامل بیمارستان دستگیر نمود. این دستگیری باعث حیرت تمام پرسنل بیمارستان شد. بعد از دستگیری پلیس به خانه متهم رفت و در آنجا مقداری جواهرات، انواع کلاه،کیفهای دستی و حتی کفشهای بیماران که در چند ماه اخیر ناپدید شده بود را یافت. علاوه بر اشیای به سرقت رفته از بیماران، تعدادی پتو و دستگاههای گرمایش زا که متعلق به بیمارستان بود نیز در خانه "مانتو "کشف شد. "مانتو" در دادگاه به جرم "دزدی " محکوم گشت. این محکومیت باعث اخراج او از محل کارش شد. همچنین حق ورود دوباره به کشور بوتسوانا به مدت 10 سال از او گرفته شد.

یکی از همکاران سابق "مانتو" در بوتسوانا به خبرنگار روزنامه ساندی تایمز گفته بود: وقتی شنیدیم که دکتر مانتو وزیر سلامت کشور آفریقای جنوبی شده کلی خندیدیم. همه همکارانم می گفتند: به زودی به شخصیت واقعی خانم دکتر پی خواهند برد.

اما اتهام دیگر که از طرف پر تیراژترین روزنامه آفریقای جنوبی به خانم وزیر وارد شده "دائم الخمر" بودن اوست. دکتری که از بیماری کبد رنج می برد در یک جراحی، کبد نوجوانی را که خودکشی کرده بود بجای کبد بیمارش پیوند زدند. ساندی تایمز اعلام کرد: کبد خانم وزیر بر اثر افراط در نوشیدن مشروبات الکلی دچار نارسایی گشته است و این افراط در نوشیدن شراب و ویسکی حتی بعد از پیوند جدید کبد هنوز ادامه دارد. یکی از کارکنان بیمارستان گفته بود: اگر دکتر مانتو وزیر سلامت نبود نمی توانست پیوند کبد داشته باشد زیرا تعداد زیادی از بیماران در لیست در یافت کنندگان کبد قرار دارند.

طبق اتهام وارده به خانم وزیر، او دکترها و کارکنان بیمارستان را که به دائم الخمر بودنش آگاهند تحت فشار قرار داده که در صورت افشای اسرارش از کار اخراج خواهند شد. برای حفاظت کامل اسرار خانم وزیر حتی آزمایشات خون او با عنوانهای جعلی چک و کنترل می شد.

زمانیکه خانم وزیر در بیمارستان به سر می برد، مرد جوان 27 ساله ای در اتاق مجاور همسایه او بود. او به خبرنگار ساندی تایمز گفته بود که روزی صدای زنی را شنید که بر سر پرستاران جیغ و فریاد می کشید. او گمان کرد که آن زن بیمار روانی است. سپس شنید همان زن تقاضای غذا و شراب از یکی از فروشگاهها را نمود. همان شب از یکی از پرستاران که برای کنترل فشار خونش آمده بود ماجرا را جویا می شود و تازه آن وقت بود که می فهمد صدای زنی که شنیده کسی نبود جز خانم دکتر مانتو وزیر سلامت آفریقای جنوبی.

بعد از افشای اسرار وزیر توسط ساندی تایمز ،تمام مدارک پزشکی "مانتو" از بیمارستان ناپدید شد. خانم وزیر در مصاحبه ای اتهامات وارده را "آشغال" خواند و اعلام نمود که از روزنامه شکایت کرده است.

تابو امبکی ریس جمهور آفریقای جنوبی در برابر اتهامات وارده به یکی از وزرایش هیچ واکنشی از خود نشان نداد. تنها رئیس دفترش اعلام نمود: هر کسی که در مورد "وظیفه نشناسی" وزرا یا معاونان آنان اطلاعاتی دارد می تواند آن را به دفتر ریس جمهور گزارش دهد.

گویا تجویز "سیر و لیمو" از طرف وزیر سلامت آفریقای جنوبی بجای استفاده از داروهای رایج پزشکی از طرف ریس جمهور "وظیفه نشناسی "تلقی نمی گردد. بیچاره بیماران مبتلا به ایدز این کشور که هر روزه "ایدز" دهها نفراز آنان را روانه گورستانها می کند. تا دکتر مانتو وزیر سلامت این کشوراست کار گورکن ها و تابوت سازها همچنان پر رونق خواهد بود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.