اخطار جهانی در مورد خطر بیماری های واگیردار

اخطار جهانی در مورد خطر بیماری های واگیردار

سازمان بهداشت جهانی در گزارش سالانه خود اخطار داده است که بیماری های واگیردار با سرعتی بی سابقه نسبت به گذشته درحال گسترش هستند.
سازمان بهداشت جهانی می گوید مبادله اطلاعات برای مهار ویروس هایی مانند آنفلوانزای مرغی حیاتی است

بنابه این گزارش با توجه به وجود سالانه دو میلیارد و 100 میلیون مسافر هوایی در جهان، خطر شیوع بیماری همه گیر دیگری مانند ایدز، سارس یا تب ایبولا بسیار بالاست.

سازمان بهداشت جهانی خواستار تلاش فزاینده برای مقابله با شیوع بیماری ها، و مبادله داده های مربوط به انتشار ویروس ها برای کمک به ساخت واکسن شده است.

به گفته این سازمان در غیر این صورت اپیدمی ها می توانند آثار مخربی بر اقتصاد جهان و امنیت بین المللی به جا بگذارند.

در این گزارش تحت عنوان "آینده ای ایمن تر" آمده است که بیماری های تازه با سرعت "بی سابقه" یک بیماری در سال، ظهور می کنند.

از دهه 1970 تاکنون 39 بیماری تازه پدیدار شده است و سازمان بهداشت جهانی فقط در پنج سال گذشته بیش از 1100 اپیدمی بالقوه از جمله وبا، فلج اطفال و آنفلوانزای مرغی را شناسایی کرده است.

این گزارش می گوید: "به نهایت سهل انگارانه و غفلت آمیز است اگر فرض کنیم که بیماری دیگری مانند ایدز، یک ایبولای دیگر، یا یک سارس دیگر، زودتر یا دیرتر پیدا نخواهد شد."

گزارش می گوید مبادله داده ها، مهارت ها و فناوری های پزشکی میان کشورهای فقیر و غنی "یکی از مناسب ترین راه ها" به سوی ایمنی بهداشتی است.

لزوم شفافیت

سازمان بهداشت جهانی همچنین دولت ها را ترغیب می کند درباره شیوع بیماری ها پنهانکاری نکنند، و گفت تقریبا نیمی از همه زنگ خطرهای شیوع احتمالی بیماری ها را که از آنها مطلع شده از طریق رسانه ها بوده است.

این سازمان همچنین می گوید مقاومت دارویی تهدیدی برای کنترل بیماری ها است که آن را به استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها و معالجات بد به خصوص در مورد سل نسبت می دهد.

مارگارت چان، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، در مقدمه این گزارش نوشت که همکاری جهانی برای مقابله با بروز اپیدمی ها اهمیت اساسی دارد.

دکتر چان گفت: "با توجه به آسیب پذیری امروزی جهان در مقابل این تهدیدها، امنیت بهتر همبستگی جهانی را طلب می کند."

"امنیت بهداشتی برای همه جهانیان، هم یک آرزوی جمعی است و هم یک مسئولیت متقابل."

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پزشکیان: همه ما کشور را به اینجا رساندیم؛ دولت آمریکا حمله به بیمارستان ایلام را جنایت علیه بشریت خواند
  • سخنگوی دولت ایران می‌گوید قیمت‌ کالاهای اساسی از هفته آینده بین «۲۰ تا ۳۰ درصد» افزایش می‌یابد
  • شاهزاده رضا پهلوی: نیازی به مداخله نظامی نیست، تغییر در ایران به‌دست خود مردم رقم می‌خورد
  • شواهدی از قصد «مداخله هدفمند» آمریکا برای کمک به جنبش اعتراضی در ایران
  • فریاد «مرگ بر دیکتاتور» یک معترض پس از بازداشت در نارمک تهران
  • نشریه بریتانیایی: آمریکا برای حمله به ایران پس از سرکوب‌ معترضان جنگنده اعزام کرده است
  • رسانه اسرائیلی: نتانیاهو از طریق پوتین به تهران پیام داد «اسرائیل قصد حمله به ایران را ندارد»
  • پزشکیان و وزارت بهداشت از «بررسی» حمله مأموران به بیمارستان ایلام خبر دادند
  • مدودف: سرنوشت مادورو برای صدراعظم آلمان هم قابل تصور است
  • تصاویر از مدال گرفتن فردین از دست شاه تا عکس یادگاری مرتضی عقیلی و پوری بنایی در کناردریا
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا