محدودیت برای تبلیغ فیلم های ایرانی در ماهواره
محدودیت برای تبلیغ فیلم های ایرانی در ماهواره
دیشهای ماهواره همچنان بر بامهای شهروندان ایرانی خودنمایی می کنند |
دفتر بازرسی ریاست جمهوری همچنین از مقامات وزارت ارشاد خواسته است، خاطیان را به مراجع قضایی معرفی کنند.
خبرگزاری مهر که این گزارش را منتشر کرده، افزوده است برخی از تهیه کنندگان سینمای ایران نسبت به عدم برخورد وزارت ارشاد با تهیه کنندگانی که به این شبکه ها آگهی می دهند اعتراض کرده و خواستار برخورد فوری با آنها شده اند.
در گزارش این خبرگزاری اشاره ای به هویت افراد معترض نشده است.
بر اساس همین گزارش، دولت ایران قصد دارد اسامی تهیه کنندگانی که اقدام به پخش آگهی فیلم های خود در شبکه های ماهواره ای کرده اند را در اختیار مراجع قضایی بگذارد.
این نخستین بار نیست که دولت ایران در باره آگهی های بازرگانی که از داخل ایران به شبکه های ماهواره ای خارجی فارسی زبان فرستاده می شوند هشدار می دهد.
بسیاری از این شبکه ها در عرصه هایی فعالیت می کنند که ورود به آنها برای شبکه های تلویزیونی و رسانه های داخل ایران ممنوع است |
حمید شب خیز، مدیر تلویزیون فارسی زبان "ایران" (آی تی ان) که در لس آنجلس مستقر است، در این باره به بخش فارسی بی بی سی گفت، به خاطر هشدارهایی که به فیلم سازان ایرانی داده شده، از مدتی قبل پخش آگهی های فیلم هایی را که در ایران تولید و اکران می شوند، قطع کرده است.
آقای شب خیز گفت، به عوامل سازنده این فیلمها هشدار داده شده بود، در صورت پخش آگهی از شبکه های ایرانی ماهواره ای، پروانه نمایش فیلم آنها لغو خواهد شد.
مدیر شبکه تلویزیونی آی تی ان هنچنین گفت: قرار بود آگهی تلویزیونی فیلم سنتوری ساخته داریوش مهرجویی که در ایران اجازه اکران نگرفت در آمریکا اکران شود و ما برای پخش آگهی آن آماده می شدیم اما به عوامل نمایش این فیلم هم در مورد پخش آگهی در تلویزیون های ماهواره ای هشدار داده شد که در صورت اکران این فیلم در با آنها برخورد خواهد شد، بنا براین از نمایش این آگهی هم منصرف شدیم.
آگهی های شبکه های ماهواره ای ایرانی به فیلمهای سینمایی محدود نمی شود و شبکه های تلویزیونی فارسی زبان چه در آمریکا و چه در کشورهای دیگر، عمدتاً از طریق واسطه هایی که در دوبی دارند، با دریافت آگهی از داخل ایران کسب درآمد می کنند.
در ماه اوت سال گذشته نیز وزارت ارشاد ایران طی اطلاعیه ای، هرگونه همکاری با شبکه های تلویزیونی ماهواره ای فارسی زبان خارج از ایران، شامل حضور در برنامه ها، سفارش آگهی، مصاحبه و مشارکت در تولید برنامه برای این شبکه ها را غیرمجاز خوانده و هشدار داده بود که چنین اقداماتی، تبعات قانونی دارد. اما با این حال ظاهرا پخش این آگهی ها، اعم از سینمایی و غیر سینمایی، بدون توجه به این هشدارها تا کنون ادامه داشته است.
وزارت ارشاد ایران پیشتر نیز هرگونه همکاری با شبکه های تلویزیونی ماهواره ای فارسی زبان خارج از ایران را غیر مجاز خوانده بود، اما ظاهرا پخش آگهی های سینمایی و غیر سینمایی ادامه داشته است |
فرهاد، دانشجوی ایرانی مقیم لندن، می گوید، پخش این آگهی ها به شناساندن فیلمهای ایرانی به ایرانیان خارج از کشور کمک می کند چون خیلی از ایرانیان اروپا و آمریکا بیننده این شبکه ها هستند. اما سارا شرفشاهی معتقد است این آگهی ها کمکی به مردم نمی کنند و پخش آنها در شبکه های ماهواره ای تنها برای کسب درآمد انجام می شود.
در چند سال اخیر تعداد زیادی شبکه های تلویزیونی فارسی زبان که از طریق ماهواره برنامه پخش می کنند در خارج از ایران راه اندازی شده اند که بیشتر در آمریکا مستقر هستند.
محتوا و شکل برنامه های اکثر این شبکه ها کاملا با برنامه هایی که شبکه های تلویزیونی رسمی داخل ایران تولید و پخش می کنند متفاوت است.
بسیاری از این شبکه ها در عرصه هایی فعالیت می کنند که ورود به آنها برای شبکه های تلویزیونی و رسانه های داخل ایران ممنوع است. پخش موسیقی و فیلم هایی که در ایران "مجاز" شناخته نمی شود و برنامه های سیاسی ضد جمهوری اسلامی از جمله برنامه های بسیاری از شبکه های فارسی زبان خارج از ایران است.
تولید، ورود، انبار، نصب، فروش و استفاده از گیرنده و تجهیزات دریافت ماهواره ای نیز در ایران ممنوع است.