مقتدی صدر: دولت مالکی دوام نخواهد آورد

مقتدی صدر: دولت مالکی دوام نخواهد آورد

مقتدی صدر روحانی تندرو شیعه نوری مالکی، نخست وزیر عراق، را 'ابزار دست آمریکایی ها' خوانده و گفته دولت وی دوام نخواهد آورد و "احتمالا خود آمریکایی ها وقتی بفهمند که وی ناموفق بوده، عوضش می کنند."
مقتدی صدر هواداران زیادی بین شیعیان عراق دارد و سپاه مهدی تحت رهبری او در جنوب این کشور نفوذ درخور توجهی دارند

آقای صدر که بین شیعیان عراق هواداران پرشماری دارد، در مصاحبه ای با روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت گفته دولت آقای مالکی با 'بخش های مهمی از مردم عراق همکاری نمی کند' و این پایان کارش را رقم خواهد زد.

جنبش تحت رهبری آقای صدر در اعتراض به عملکرد دولت آقای مالکی سی و دو تن از نمایندگانش را از پارلمان این کشور خارج کرده است.

این روحانی شیعه که نیروهای تحت رهبریش در سپاه مهدی از نفوذ قابل توجهی در جنوب عراق برخوردارند، در مصاحبه اش بار دیگر به تمجید از 'مقاومت' پرداخته و گفته به سبب همین مبارزه است که "نیروهای بریتانیایی [در جنوب عراق] ناچار به عقب نشینی شده اند، و اگر این مقاومت نبود، خیلی بیشتر از اینها می ماندند."

 بریتانیایی ها فهمیده اند که این جنگ، [جنگ] آنها نیست و نبردی نیست که بتوانند در آن به پیروزی برسند
 
مقتدی صدر

شمار نیروهای بریتانیایی در جنوب عراق از آغاز سال جاری میلادی حدود بیست درصد کاهش پیدا کرده و از هفت هزار نفر به پنج هزار و پانصد نفر رسیده است.

هفته گذشته چند ژنرال ارشد بریتانیایی به دولت این کشور هشدار دادند که دیگر دلیلی برای حضور نظامیان بریتانیا در جنوب عراق وجود ندارد و اعلام کردند که حضور این نیروها دیگر دستاوردی نخواهد داشت.

مقتدی صدر در سخنانی که به تیتر اول روزنامه ایندیپندنت بدل شده گفته "بریتانیایی ها فهمیده اند که این جنگ، [جنگ] آنها نیست و نبردی نیست که بتوانند در آن به پیروزی برسند."

وی همچنین از پررنگ شدن حضور سازمان ملل متحد در عراق استقبال کرده و گفته اگر نیروهای این نهاد بین المللی جایگزین 'اشغالگران آمریکایی و بریتانیایی' بشوند، او و هوادارانش برای بازسازی کشورشان با آنها همکاری خواهند کرد.

 ما در شرایط جنگی هستیم و آمریکا دشمن ماست، بنابراین حق داریم از هر کس کمک بگیریم
 
مقتدی صدر

گفتگوی روزنامه بریتانیایی از معدود مصاحبه هایی است که مقتدی صدر به طور اختصاصی انجام داده و بنا به نوشته ایندیپندنت در مقر فرماندهی سپاه مهدی در شهر کوفه - در جنوب عراق - که تحت کنترل کامل این نیروهاست انجام شده است.

آقای صدر در این مصاحبه موضوع سفرش به ایران را چندی پیش از سوی برخی رسانه ها مطرح شده بود رد کرده و آن را بخشی از تبلیغات آمریکا خوانده است.

وی در مورد ارتباط سپاه مهدی با ایران و اتهام آمریکایی ها در مورد کمک تسلیحاتی و آموزشی جمهوری اسلامی به این نیروها گفته: "ما در شرایط جنگی هستیم و آمریکا دشمن ماست، بنابراین حق داریم از هر کس کمک بگیریم."

دولت ایران همواره اتهام مداخله در مسائل داخلی عراق را رد کرده و در مقابل حضور نیروهای خارجی را عامل نا آرامی در این کشور نامیده است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +314ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +206اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +180ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +161شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +159شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید