پاسخ منفی یهودیان ایران به پیشنهاد ۵ هزار پوند برای مهاجرت به اسرائیل

پاسخ منفی یهودیان ایران به  پیشنهاد 5 هزار پوند برای مهاجرت به اسرائیل
روزنامه گاردین چاپ لندن طی گزارشی به قلم رابرت تیت، گزارشگر خود در تهران، از پاسخ منفی ایرانیان یهودی به پیشنهادهای مالی برای خروج از ایران خبر داده است.
انجمن کلیمیان گفته است که هویت ایرانیان یهودی با هیچ مبلغی قابل معامله نیست

این گزارش که در شماره روز جمعه 13 ژوئیه منتشر شده، خاطرنشان می کند که به ایرانیان یهودی پیشنهاد مالی بالغ بر 5 هزار پوند برای هر فرد و 30 هزار پوند برای هر خانواده، برای خروج از ایران پیشنهاد شده است.

به نوشته این روزنامه، بودجه این کار توسط یهودیان تبعیدی ثروتمند تهیه شده که در صدد آن هستند تا جامعه 25 هزار نفری ایرانیان یهودی را به مهاجرت دسته جمعی از ایران ترغیب کنند.

پیشنهاد مالی برای ترغیب یهودیان ایران، به نوشته گاردین با تائید مقام های رسمی اسرائیل مواجه شده است. پیشنهادهای مالی ارائه شده، علاوه بر مشوق هایی است که دولت اسرائیل خود به یهودیانی که به اسرائیل مهاجرت می کنند، ارائه می دهد.

گاردین نوشته که جامعه یهودیان ایران، چنین پیشنهادهایی را "فریبکاری های خام سیاسی" خوانده و گفته که "هویت ملی آنها، فروشی نیست."

در بیانیه ای که از طرف موریس معتمد، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و سیامک مره صدق، رئیس انجمن کلیمیان تهران صادر شده، گفته شده است که "هویت ایرانیان یهودی با هیچ مبلغی قابل معامله نیست."

این بیانیه خاطرنشان می کند که "ایرانیان یهودی از قدیمی‌‌ترین ایرانیان هستند و چنانچه گروهی نیز اقدام به مهاجرت کرده‌اند، این روند جدا از مهاجرت سایر ایرانیان نبوده است."

بنا به این بیانیه که در سایت اینترنتی انجمن کلیمیان تهران منتشر شده، آمده است "یهودیان ایران به فرهنگ اصیل و هویت ایرانی خود عشق می‌ورزند و تهدیدها و تطمیع‌های ناپخته سیاسی، هیچ‌ گاه در هویت زدایی از ایرانیان یهودی راه به جایی نخواهد برد."

روزنامه اسرائیلی معاریو، چند روز پیش طی گزارشی نوشت که برای ترغیب مهاجرت ایرانیان یهودی به اسرائیل، میزان مشوق های مالی دو برابر شده است. مبلغ فعلی 2500 پوند است که با این افزایش به 5 هزار پوند برای هر فرد می رسد.

این روزنامه نوشته بود که پیشنهاد 2500 پوند در جلب توجه ایرانیان یهودی برای مهاجرت به اسرائیل ناکام مانده بود.

موریس معتمد، نماینده یهودیان ایران در مجلس شورای اسلامی گفته است که چنین پیشنهادهایی "بی احترامی" به یهودیان ایران است و آنها را برای نشان دادن وفاداری خود تحت فشار می گذارد.

به نوشته گاردین، آقای معتمد افزود که چنین پیشنهادهایی، باعث می شود که برخی به این گمان بیفتند که یهودیان ایران با پول به مهاجرت به اسرائیل ترغیب می شوند، در حالی که یهودیان ایران همیشه برای مهاجرت آزاد بودند و سه چهارم آنها پس از انقلاب اقدام به این کار کردند، اما 70 درصد آنها به جای اسرائیل، به آمریکا رفتند.

از زمان پیروزی انقلاب در سال 1357، جمعیت 80 هزار نفری یهودیان ایران به تدریج کاهش یافته است اما کماکان، آنها بزرگ ترین جامعه یهودی در خاورمیانه پس از اسرائیل هستند. یهودیان از 700 سال پیش از میلاد مسیح در ایران زندگی می کردند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا