گازهای سمی گردشگران را از تخت جمشید فراری داده است

گازهای سمی گردشگران را از تخت جمشید فراری داده است

آتش زدن زمین‌های کشاروزی در نزدیکی تخت جمشید، گازهای ناشی از آتش را راهی این اثر جهانی کرده است و تا امروز یک هفته است که گردشگران از تخت جمشید گریخته‌اند و آن‌هایی هم که آمده‌اند به سختی تنفس کرده‌اند.تخت جمشید در محاصره دود‌های سمی
به‌رغم قول مسئولان استان فارس مبنی بر پایان دادن به آتش زدن مزارع نزدیک تخت جمشید باز هم کشاروزان مزارع خود را در سال جاری برای کشت جدید آتش زده‌اند و دود به همراه گازهای سمی تمام تخت جمشید و محدوده مرودشت را احاطه کرده است.
 
"محمد حسن طالبیان"، مدیر بنیاد پژوهشی پارسه و پاسارگاد در این‌باره به CHN گفت: «هر سال شاهد آتش زدن زمین‌های کشاروزی در مرودشت هستیم که بخشی‌ از این زمین‌ها نیز در مجاورت تخت جمشید هستند. دود ناشی از این آتش‌ها که آغشته به گازهای سمی هستند وارد تخت جمشید می‌شود و نه تنها به آثار لطمه وارد می‌کند که باعث گریز گردشگران می‌شود.»
 
وی گفت: «آتش زدن زمین‌های کشاورزی از جمله مشکلاتی است که تا کنون قابل حل نبوده و به نظر می‌رسد مسئولان استانی باید تدبیر درستی دراین باره بیاندیشند.»
 
به گفته وی این اتفاق حدود یک هفته است که در نزدیکی تخت جمشید به نحوی افتاده که انسان در میان این همه دود قادر به نفس کشیدن نیست.
 
به گفته برخی از انجمن‌های میراث فرهنگی گردشگران از ورود به تخت جمشید پرهیز می‌کنند و میزان غلضت دود به حدی است که نه تنها کسی نمی‌تواند به درستی نفس بکشد که بیماران را به راحتی از پا در می‌آورد.
 
همچنین انجمن‌های میراث فرهنگی اعلام کردند که دود به نحوی تخت جمشید را فرا گرفته است که حتی نمی‌توان تصویر تخت جمشید را در میان این همه دود دید و گردشگران نیز سرفه کنان این اثر جهانی را ترک می‌کنند.
 
سال گذشته استانداری فارس و فرمانداری مرودشت قول داده بودند که در سال جاری جلوی آتش زدن زمین‌های کشاورزی گرفته شود.
 
کشاروزان برای سهولت کشت و زرع اقدام به آتش زدن زمین و سوزاندن بقایای محصول سال گذشته می‌کنند. این در حالی است که آن‌ها باید شخم عمیق‌تری بزنند و با آتش زدن زمین درواقع قوات زمین را هم از بین می‌برند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.