نان های فانتزی ارزش غذایی ندارند
نان های فانتزی ارزش غذایی ندارند
رییس انجمن تغذیه ایران گفت : نانهای فانتزی و باگت از نظر تغذیه هیچ ارزشی ندارند . وی افزود : با توجه به این که در پخت نانها فانتزی و باگت از مغز گندم استفاده میشود و تمام مواد حیاتی گندم در پوست آن متمرکز است . این نانها جز انرژی هیچ ماده حیاتی دیگری ندارد. وی آرد سبوسدار را بهترین نوع آرد برای پخت و نان سنگک ، تافتون و بربری را بهترین نان دانست و اظهار داشت . اگر اجازه دهیم فرایند تخمیر بر مبنای طبیعی با افزودن مخمرهای خمیرترش در پروسه تولید و از آرد سبوسدار در پخت نان استفاده شود ، با توجه به گرانی موادغذایی میتوانیم نیازهای پروتئینی وانرژی مردم را از طریق بالا بردن کیفیت نان فراهم کنیم .
با افزودن جوش شیرین به نان و مصرف بیکربنات سدیم به علت انباشته شدن سدیم در بدن ، خطر بروز بیماریهای قلبی ، عروقی و فشارخون و تجمع فلزات سنگینی مانند فسفر ، سرب و جیوه افزایش مییابد . نان یکی از مهمترین اقلام غذایی مردم است . وقتی خانوادهها 50تا 80 درصد انرژی و پروتئین خود را از این ماده حیاتی به دست میآورند باید توجه خاص و ویژهای به آن شود . در 30 گرم نان نزدیک به 80 کیلو کالری ، 3 گرم پروتئین و 15 گرم قند آلی وجود دارد ، بنابر این ماده از ارزش تغذیه بسیار بالایی برخوردار است . متأسفانه نانهای امروزی به علت اضافه کردن جوش شیرین به آن ، کیفیت و ماندگاری خود را از دست میدهند و نانهای خشک و کپک زده در چرخه تغذیه به صورت غذای دام و طیور مصرف میشوند .
پروتئین بدن راتأمین و انرژی تکمیل و کمک کننده به تأمین آهن ، کلسیم ، روی و ویتامین D است متأسفانه با افزودن جوش شیرین و بیاثر کردن فیتات که در فرایند تخمیر ایجاد میشود و تشکیل فیفات آهن ، کلسیم ، روی نه تنها این مواد حیاتی به بدن نمیرسد بلکه موجبات دفع آنها را هم فراهم میکند . وقتی آهن جذب بدن نشود با گستردگی کمخونی فقر آهن مواجه خواهیم شد که این کمخونی باعث افسردگی ، کمحواسی، عدم سازگاری در محیط خانه و کاهش توان جسمی و مغزی میشود و گاهی این کمخونی تا 25 درصد توان فکری را تحت تأثیر قرار میدهد .
عدم تأمین کلسیم در سنین پایین ، پوکی استخوان و عوارض ناشی از کاهش ترکیبات اسکلتی و دردهای زانو و کمر با گستره زیاد نشان میدهد .