معاون رایس:مردم ! خود را برای رابطه با ایران آماده کنید
معاون رایس: مردم آمریکا! خود را برای برقراری رابطه با ایران آماده کنید
نیکلاس برنز معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا گفته است مردم آمریکا باید خود را برای برقراری رابطه با ایران آماده کنند.
برنز در مقالهای در نشریه بوستون ریویو که هر دو ماه منتشر میشود، همچنین به بررسی دیدگاههای خود در مورد وضعیت خاورمیانه و ایران و سیاستهای آمریکا در قبال این مسایل پرداخته است.
برنز نوشته است از نظر ما ایران یک چالش نسلی است. این چالشی نیست که اتفاقی یا زودگذر باشد و به احتمالزیاد مساله ایران در سال ،۲۰۱۰و ۲۰۱۲و شاید ۲۰۲۰هم در راس مسائل سیاست خارجی ما قرار داشته باشد. ایران بزرگترین کشور در خاورمیانه است و هدف آن نیز این است که قدرتمندترین کشور خاورمیانه باشد.
وی افزوده است: من مطمئن هستم که میتوانیم از درگیری باایران خودداری کنیم و شاهد موفقیتآمیز بودن راهبرد خود باشیم و تمامی سناتورهای دمکرات و جمهوریخواه نیز از آنچه ما در مورد ایران انجام میدهیم، حمایت میکنند.
معاون سیاسی "کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه آمریکا، با تکرار شماری از ادعاهای همیشگی واشنگتن در قبال تهران نوشته است ما در تلاش هستیم تا در مورد عراق با ایران یک کانال ارتباطی ایجادکنیم و امیدواریم ایرانیان نیز پاسخگو باشند و درک کنند ما چه کاری میخواهیم انجام دهیم.
برنز افزوده است: آمریکا باید در بلند مدت رابطه خود را با ایران اصلاحکند زیرا این غیرعادیترین رابطه دیپلماتیکی است که ما در جهان داریم.
وی همچنین گفته است: ما با کرهشمالی گفت وگو میکنیم. ما در آستانه اعزام سفیر به لیبی هستیم، با کوباییها گفتوگو میکنیم و یک دیپلمات ارشد در این کشور داریم. ما با "رابرت موگابه" رهبر زیمباوه گفتوگو میکنیم ولی با ایرانیان گفتوگو نمیکنیم.
معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا نوشته است : جدا از دو کانال ارتباطی که توصیف کردم (کانال برنامه هستهای که هنوز آن را به رسمیت نشناختهایم و کانال اولیهای که قرار است در مورد عراق ایجاد شود)، ما با ایرانیان هیچ مذاکرهای نداریم.
برنز در ادامه مقاله خود افزودهاست: هرچند بحثهای اتفاقی و سرسری بین دو طرف وجود داشته است، ولی این گفتوگوها در سطح روسای جمهوری دو کشور یا حتی در سطح جدی وزرای امور خارجه نبوده است. به این ترتیب وقتی رایس در ژوئن سال گذشته اعلام کرد حاضر است در شهری از جهان در مورد مساله هستهای با وزیر امور خارجه ایران گفتوگو کند، در حقیقت جهش بزرگی برای ما بود.
وی در این مقاله نوشتهاست: اگر بلند مدت فکر کنیم، ما باید موانع موجود بین ایران و آمریکا را از بین ببریم، زیرا هیچ ارتباطی بین دو طرف وجود نداشته است.
معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا نوشته است: بهتراست توجه کوتاه مدت خود برای مهار دولت ایران را کنار بگذاریم و دارای تمرکزی بلند مدت باشیم به این معنا که ما میخواهیم در ۱۵یا ۲۵سال آینده کجا قرار داشتهباشیم؟ برنز افزوده است: ما میخواهیم همدیگر را بشناسیم. ما سعی کردهایم این کار را با شیوههای گوناگون انجام دهیم. ما در ماه ژانویه تیم ملی کشتی آمریکا را به ایران اعزام کردیم و تیم کشتی خود را برای یک دوره مسابقات کشتی که از طریق شبکه تلویزیونی ایران پخش میشد، به بندرعباس اعزام کردیم که مورد احترام و تشویق زیادی قرار گرفتند. هرچند که هیچ کدام از اعضای ما در وزن خود مدالی به دست نیاوردند.
وی نوشتهاست: ما به دمکراتها و جمهوریخواهان در مجالسسنا و نمایندگان گفتهایم لطفا به ما بودجهای بدهید تا از آن برای این نوع تبادلات فرد به فرد استفاده کنیم. بیایید موانع موجود بین مردمان دو کشور خود را از بین ببریم و بیایید برای حل مشکلات دو کشور خود نیز تلاش کنیم.
معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا افزوده است: ما باید مثبت بیاندیشیم. زمانی خواهد رسید (ما امیدواریم در دوران حیات ما رخ دهد) که مجددا با ایران مذاکرهکنیم و روابط دیپلماتیک خود را با آن ازسربگیریم. ما هماکنون سعی داریم تا زمینههای این نوع رابطه سازنده را فراهم آوریم زیرا زمان بسیار زیادی گذشته است.
برنز مینویسد که در ماه آوریل امسال با ۱۲تن از کارمندان سفارت آمریکا در اوایل انقلاب اسلامی دیدار کرده است.
وی نوشته است: رهبری آنها را "بروس لاینگن" برعهده داشت که در سال ۱۹۷۹کاردار آمریکا در تهران بود. من به دو علت آنها را به وزارت امور خارجه دعوت کردم، یکی تشکر از آنها بخاطر خدماتشان و دیگری مطلع شدن از نظر آنها در مورد اینکه چگونه باید این مشکل بسیار سخت با ایران را حل کنیم. من نمیدانم چقدر دیگر طول خواهد کشید تا یک دیپلمات آمریکایی بار دیگر قدم در تهران بگذارد، ولی آنها به من گفتند این اتفاق باید در دوران حیات آنان رخ بدهد.
معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا در پایان تصریح کرد که ما باید خود را برای روزی که دو کشور بار دیگر یک مذاکره عادی برگزار کنند، آماده کنیم.