امریکا: مذاکره با ایران مثبت بود
امریکا: مذاکره با ایران مثبت بود
رایان کراکر سفیر امریکا در عراق امروز دوشنبه پس از مذاکره با همتای ایرانی خود در بغداد این مذاکرات را مثبت توصیف کرد اما گفت از تهران خواسته است به حمایت اموزشی و تسلیحاتی از شبه نظامیان در عراق پایان دهد. به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری انتخاب، وی افزود ، این مذاکرات ، که نخستین نشست سطح بالا بین دو طرف ظرف تقریبا سه دهه گذشته به شمار می رود ، بدون تعیین زمان برای نشست بعدی پایان یافت.
سفیر امریکا در عراق در مصاحبه با خبرنگاران تصریح کرد، این مذاکرات به گونه ای مثبت پیش رفت . انچه ما نیاز داریم عمل ایران در این زمینه است.
هیچگونه واکنش فوری ازسوی هیئت ایرانی پس از این مذاکرات صورت نگرفته است.
کراکر در کنفرانسی خبری گفت من برخی نگرانی های مشخص و صریح امریکا را از رفتار ایرانی ها در عراق ازجمله حمایت انها از شبه نظامیان که درحال جنگ علیه نیروهای امنیتی عراق و همچنین نیروهای ائتلاف هستند ، بیان کردم. وی افزود درحقیقت بسیاری از مواد منفجره و مهمات که این گروهها استفاده می کنند از ایران وارد عراق می شود .... انها باید چنین فعالیت هایی را متوقف کنند ... ما منتظر نتیجه خواهیم ماند.
کراکر تصریح کرد هیئت ایرانی ، به سرپرستی حسن کاظمی قمی سفیر ایران در عراق ، دقیقا به این اتهامات واکنش نشان نداد و تنها گفت ایران از دولت نوری المالکی نخست وزیر عراق حمایت می کند.
امریکا مدتهاست ایران را به تحریک به خشونت در عراق با حمایت از شبه نظامیان شیعه متهم می کند.
ارتش امریکا نیز انچه را که می گوید موشکها ، خمپاره و بمب های جاده ای پیشرفته ساخت ایران است در عراق به نمایش گذاشته است.
این در حالی است که ایران چنین ادعاهایی را تکذیب می کند و خواستار خروج نیروهای امریکایی از عراق است .
ایران می گوید حضور نیروهای امریکایی در عراق عامل اصلی خشونت های قومی بین اکثریت شیعه و سنی ها است.
نوری المالکی نخست وزیر عراق پیش از اغاز این نشست گفت عراق سکوی برای هیچگونه حمله علیه کشورهای همسایه نخواهد بود . این اظهارات وی ظاهرا به نگرانی های ایران از حمله امریکا اشاره داشت.
کراکر و کاظمی قمی در دفتر المالکی با یکدیگر مذاکره کردند و پیش از نشست برسر میز با یکدیگر دست دادند. اگرچه مقامات رده میانی ایران و امریکا در گذشته گاهی اوقات با یکدیگر دیدارهایی داشته اند اما مذاکرات امروز نخستین مذاکرات بین دو طرف از دهه هزار و نهصد و هشتاد تاکنون به شمار می رود که برای ان تبلیغاتی گسترده صورت گرفت. امریکا سال 1980 روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.
مقامات امریکایی و ایرانی انتظار هیچگونه پیشرفتی را از این مذاکرات ندارند زیرا درحالی برگزار شد که امریکا سرگرم رزمایش نظامی در خلیج فارس است و تهران نیز اعلام کرده است شبکه هایی جاسوسی در خاک خود کشف کرده است که ازسوی امریکا و متحدانش هدایت می شوند.
در مذاکرات امروز کراکر و کاظمی قمی به بن بست موجود برسر برنامه هسته ای ایران پرداخته نشد.