اشاره تلویحی اسرائیل به مجهز بودن به سلاح اتمی

اهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل، ظاهرا تا آستانه اذعان به اینکه اسرائیل مجهز به سلاح اتمی است پیش رفته است.
اظهارات آقای اولمرت احتمالا بیش از پیش به بحث درباره سلاح های اتمی در خاور میانه دامن خواهد زد

وی در مصاحبه ای با یک تلویزیون آلمانی گفت که اسرائیل هیچ کشوری را تهدید به "نابودی" نکرده است درحالی که ایران علنا اسرائیل را تهدید به محو کردن از نقشه جهان کرده است.

وی گفت: "وقتی آنها [ایرانیان] در آرزوی داشتن سلاح هسته ای هستند، آیا می توان گفت که این معادل آن است که آمریکا، فرانسه، اسرائیل و روسیه سلاح هسته ای داشته باشند."

در پی پخش این اظهارات، مقام های اسرائیلی این موضوع را رد کردند که سیاست موضع ابهام در مورد سلاح هسته ای از سوی کشورشان تغییری کرده است.

تصور می شود که اسرائیل دارای زرادخانه بزرگ کلاهک های اتمی باشد، اما از تایید یا انکار آن خودداری می کند.

آقای اولمرت این اظهارات را در آغاز سفرش به آلمان در پاسخ به پرسشی درباره آنچه ادعا می شود تلاش ایران برای کسب سلاح هسته ای است بیان کرد.

هیاهوی سیاسی

او در پاسخی مفصل میان کشورهایی مانند بریتانیا و آمریکا، که به گفته وی هرگز کسی را با سلاح هسته ای تهدید نمی کنند و کشوری مانند ایران تمایز قائل شد.

وی به ایستگاه "اس ای تی 1" آلمان گفت: "اسرائیل یک دمکراسی است، اسرائیل هیچ کشوری را با هیچ چیز تهدید نمی کند، هرگز هم نکرده است. بیشترین کاری که ما سعی کردیم برای خود بکنیم این است که بدون تروریسم زندگی کنیم."

وی گفت: "ایران علنا، صریحا و آشکارا اسرائیل را به محو کردن از نقشه جهان تهدید می کند."

آقای اولمرت افزود که ایرانی ها "آرزو دارند مانند آمریکا، فرانسه، اسرائیل و روسیه سلاح اتمی داشته باشند." اظهاراتی که به گفته سایمون ویلسون، خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس، حداقل در ظاهر اذعانی صریح به داشتن سلاح هسته ای است.

اما مقام های اسرائیلی فورا این موضوع را که اسرائیل سیاست دیرینه خود دایر بر حفظ ابهام در مورد مساله را تغییر داده است انکار کردند.

سخنگوی آقای اولمرت گفت که موضع اسرائیل این است که علنا در مورد مساله گفتگو نمی کند، اما اولین کشوری نخواهد بود که سلاح هسته ای را در خاور میانه "معرفی" خواهد کرد.

اظهارات آقای اولمرت باعث هیاهوی سیاسی در اسرائیل شد و برخی نمایندگان پارلمان خواستار استعفای او شدند.

اظهارات گیتس

خبرنگاران می گویند که مصاحبه آقای اولمرت احتمالا بیش از پیش به مناظره درباره سلاح های اتمی در خاورمیانه دامن خواهد زد.

هفته گذشته رابرت گیتس در جلسه تایید نامزدی خود در سنا به عنوان وزیر دفاع جدید آمریکا از کلماتی مشابه اظهارات آقای اولمرت استفاده کرد.

آقای گیتس گفت تهران "تحت محاصره قدرت های مجهز به سلاح اتمی است: پاکستان در شرق، روسیه در شمال، اسرائیلی ها در غرب و ما در خلیج فارس".

خبرنگار بی بی سی می گوید برخی در خاور میانه ممکن است مظنون شوند که آمریکا و اسرائیل درحال نوعی همکاری برای فاش کردن این مساله باشند که اسرائیل مجهز به بازدارنده اتمی است.

اما به گفته او این یک امر پذیرفته شده است که اکثر تحلیلگران نظامی از دیرباز بر این باور بوده اند که اسرائیل واقعا مجهز به سلاح اتمی است.

خبرنگار ما می افزاید تنها چیزی که ممکن است تغییر کند نحوه صحبت از آن به صورت علنی است.

منبع : بی بی سی فارسی

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پزشکیان: همه ما کشور را به اینجا رساندیم؛ دولت آمریکا حمله به بیمارستان ایلام را جنایت علیه بشریت خواند
  • سخنگوی دولت ایران می‌گوید قیمت‌ کالاهای اساسی از هفته آینده بین «۲۰ تا ۳۰ درصد» افزایش می‌یابد
  • شاهزاده رضا پهلوی: نیازی به مداخله نظامی نیست، تغییر در ایران به‌دست خود مردم رقم می‌خورد
  • شواهدی از قصد «مداخله هدفمند» آمریکا برای کمک به جنبش اعتراضی در ایران
  • فریاد «مرگ بر دیکتاتور» یک معترض پس از بازداشت در نارمک تهران
  • نشریه بریتانیایی: آمریکا برای حمله به ایران پس از سرکوب‌ معترضان جنگنده اعزام کرده است
  • رسانه اسرائیلی: نتانیاهو از طریق پوتین به تهران پیام داد «اسرائیل قصد حمله به ایران را ندارد»
  • پزشکیان و وزارت بهداشت از «بررسی» حمله مأموران به بیمارستان ایلام خبر دادند
  • مدودف: سرنوشت مادورو برای صدراعظم آلمان هم قابل تصور است
  • تصاویر از مدال گرفتن فردین از دست شاه تا عکس یادگاری مرتضی عقیلی و پوری بنایی در کناردریا
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا