احمدی نژاد: سوخت هسته ای خود را تامین می کنیم

رییس جمهوری ایران اعلام داشته است که این کشور برای تامین نیازهای داخلی به سوخت هسته ای شصت هزار سانتریفوژ ایجاد خواهد کرد.
احمدی نژاد اسرائیل را کشوری ضعیف و حمله به تاسیسات هسته ای ایران را نامحتمل دانسته است

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری هنگام بازدید از یکی از بخش های سازمان صدا و سیما در روز دوشنبه، 20 فوریه، گفت که با اجرای برنامه ایجاد این تعداد سانتریفوژ تا سال آینده ایران نیازهای خود به سوخت هسته ای را تامین خواهد کرد.

از دستگاه های سانتریفوژ برای غنی سازی اورانیوم استفاده می شود و فرآورده آن، بسته به خلوصی که دارد، قابل استفاده در نیروگاه های هسته ای و بمب اتمی است.

مقامات ایرانی انتظار دارند نخستین نیروگاه اتمی این کشور، که توسط روسیه ساخته می شود، سال آینده راه اندازی شود.

آقای احمدی نژاد بر صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی تاکید کرد و گفت که این برنامه ها تحت قوانین آژانس بین الملللی انرژی اتمی اجرا می شود.

فعالیت صلح آمیز
 فعالیت های جمهوری اسلامی در ارتباط با مساله هسته ای صلح آمیز بوده و تحت قوانین آژانس فعالیت می کند
 
محمود احمدی نژاد

اظهارات رییس جمهوری ایران در حالی انتشار می یابد که شورای امنیت سازمان ملل از ایران خواسته است برنامه های غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورد اما ایران این درخواست را نپذیرفته است.

 

در حال حاضر، اعضای دایم شورای امنیت همراه با آلمان متن پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کشورهای اروپایی در باره وضع تنبیه های بین المللی علیه ایران را در دست بررسی دارند.

ایالات متحده و کشورهای اروپایی خواستار وضع مجموعه ای از تحریم های بین المللی علیه ایران هستند اما چین و روسیه، که با ایران مناسبات تجاری نزدیکی دارند، سختگیری در این زمینه را نپذیرفته اند.

چین و روسیه همچنین بر مذاکره برای یافتن راهی برای حل بحران ناشی از برنامه های هسته ای ایران تاکید داشته اند.

'اجازه تعرض نمی دهیم'

به گزارش ایسنا، آقای احمدی نژاد گفت "ما به دنبال گفتگو هستیم و اجازه نمی دهیم کسی به ما تعرض کند."

در حالیکه برخی منابع از امکان حمله هوایی اسرائیل یا آمریکا علیه تاسیسات هسته ای ایران سخن گفته اند، آقای احمدی نژاد حمله اسرائیل را نا محتمل دانست.

وی گفت این اظهارات نوعی جنگ رسانه ای است و رژیم اسرائیل بسیار ضعیف است و مشکلات زیادی دارد و افزود که "ما در برابر کشورهای قدرتمندتر از آن نیز ایستاده ایم."

پیش از این جمهوری اسلامی از راه اندازی دو مجموعه سانتریفوژ خبر داده بود

رییس جمهوری ایران در بخشی از سخنان خود در بازدید از صدا و سیما گفت که "یک نبرد نانوشته در سراسر گیتی وجود دارد و نقش اول را دراین نبرد رسانه های ایفا می کنند" و از رسانه های جمهوری اسلامی خواست تا، به گفته وی، به لحاظ نرم افزاری، سخت افزاری و محتوا وارد این میدان شوند.

پیش از این، جمهوری اسلامی از به راه اندازی دو مجموعه آبشارهای سانتریفوژ برای غنی سازی اورانیوم خبر داده بود اما به نظر نمی رسد که تعداد سانتریفوژهای به کار رفته در این آبشارها برای تولید اورانیوم غنی شده در سطح صنعتی کافی باشد.

هنگام راه اندازی نخستین آبشار سانتریفوژ در ایران، مقامات جمهوری اسلامی گفته بودند که این تجهیزات توانسته است اورانیوم با خلوص 5/3 درصد تولید کند.

اورانیوم به دست آمده با این خلوص قابل استفاده به عنوان نیروگاهی است اما برای تولید بمب اتمی به اورانیوم با خلوص بسیار بیشتر نیاز است.

در خبر دیگری در همین زمینه، منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، در مصاحبه ای با ایسنا گفته است که اظهارات آقای احمدی نژاد به ایجاد شصت هزار سانتریفوژ به منزله عزم ایران جهت تولید انرژی هسته است.

 منبع: بی بی سی فارسی
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویر؛ وضعیت ابر ویلای معروف جاده چالوس بعد از اجرای حکم تخریب
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟