هر ۴۰ ثانیه یک نفر در جهان خودکشی می کند

ایسنا:یک روانشناس دومین علت مرگ و میرها در کشورمان را «خودکشی» اعلام کرد و گفت: اهمیت این موضوع زمانی محرز می‌شود که بدانیم قربانیان اصلی این نوع مرگ، زنان هستند.

به گزارش خبرنگار «زنان» ایسنا دکتر حسن‌زاده در کارگاهی که به مناسبت روز جهانی بهداشت روان در موسسه تحقیقات، بازتوانی و بهبود زندگی زنان برگزار شد، خاطرنشان کرد: آمار خودکشی زنان در جهان 15 در هر 100 هزار نفر و این آمار در انگلستان 2 در 100 هزار و در هندوستان 148 در هر 100 هزار نفر گزارش شده است.
وی هندوستان را پایتخت خودکشی زنان در جهان و بعد از آن بیشترین آمار خودکشی زنان را متعلق به چین دانست و گفت: در ایران بیش از 50 درصد خودکشی‌ها، به روش خودسوزی است.

این روانشناس عوامل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست‌شناسی را در افزایش خودکشی تاثیرگذار خواند و تصریح کرد: با توجه به عوامل اجتماعی، هر چه تغییرات در جامعه بیشتر باشد و یا بر اساس عوامل فرهنگی، سنتها و باورهای مردسالارانه در جامعه شدت بگیرد، آمار خودکشی نیز افزایش می‌یابد.


وی دو طبقه بسیار مرفه و فقرا را بیشتر در معرض اقدام به خودکشی دانست و بیان کرد: باید توجه داشت خودکشی از منظر زیست‌شناختی دارای ژن مستقلی است که حتی از بیماریهای روانی نیز جداگانه عمل می‌کند.

حسن زاده با بیان این که خودکشی پدیده فراگیری است که مورد غفلت واقع شده است، ادامه داد: 70 درصد کسانی که خودکشی کرده‌اند، قبل از این اقدام به پزشک مراجعه کرده‌ ولی در ادامه جدی گرفته نشده‌اند. همچنین 90 درصد کسانی که خودکشی می‌کنند، دچار یک جنون آنی می‌شوند و 80 درصد کسانی که خودسوزی کرده و سپس نجات می‌یابند، از اقدام خود پشیمان می‌شوند.

به گفته وی گرچه آمار کسانی که در جهان خودکشی کرده‌اند، زیاد است؛ اما آمار اقدام‌کنندگان به خودکشی 10 تا 20 درصد آن است؛ ضمن این که از هر 6 فرد افسرده یک نفر اقدام به خودکشی می‌کند.


کم حرفی، گوشه‌گیری، بیان حرفهای مایوس‌کننده علایم هشداردهنده خودکشی است

به گزارش ایسنا، دکتر حسن‌زاده در ادامه این کارگاه علائم هشدار دهنده فرد در معرض خودکشی را کم حرفی، گوشه‌گیری، بیان حرفهای مایوس‌کننده و گفتن جملاتی نظیر این که «کاهش می‌مردم» یا «آخرش که چی؟» دانست و تاکید کرد: در مواجهه با این افراد نباید نصیحت کرد؛ چرا که این فرد دچار نزدیک‌بینی روانی و دایره دید آن نسبت به مسایل اطراف محدود و تنگ شده است.

وی با بیان این که خودکشی، هیچ درمانی با قرص و آمپول ندارد، خاطرنشان کرد: ایمان به خدا، وجود کودک در منزل و حمایتهای اجتماعی عوامل مهم حفاظت‌کننده در برابر خودکشی هستند.

حسن زاده با اشاره به درج خبرهای خودکشی در رسانه‌ها بیان کرد: این گونه خبرها نباید در صفحه اول روزنامه با تیترهای تحریک‌آمیز درج شود و در آن به جزئیات فرد اقدام کننده به خودکشی و نحوه اقدام آن نیز پرداخته شود.

وی با بیان این که در خصوص خودکشی برخی باورهای غلط وجود دارد، ‌گفت: از جمله این باورها این است که «هر کسی از خودکشی حرف می‌زند، ‌خود را نمی‌کشد» ؛ «به کسانی که می‌خواهند خودکشی کنند نمی‌توان کمک کرد» ؛ «خودکشی در بعضی خانواده‌های خاص وجود دارد» ؛ «از افراد ناامید و افسرده نباید درباره خودکشی پرسید چون موجب تشویق آنها می‌شود» و یا این که «اگر کسی از یک اقدام به خودکشی نجات یافت دیگر خطری او را تهدید نمی‌کند.»


هر 40 ثانیه یک نفر خودکشی می‌کند


زنان خانه‌دار بیشتر خودکشی می‌کنند


آمار خودکشی از مرز یک میلیون نفر به 5/1 میلیون نفر در سال افزایش می‌یابد

به گزارش ایسنا، دکتر ضیایی، رییس مؤسسه تحقیقات، بازتوانی و بهبود زندگی زنان نیز با بیان این که در سال 2000 ، یک میلیون نفر در دنیا بر اثر خودکشی جان خود را از دست دادند، گفت: در هر40 ثانیه یک نفر در دنیا خودکشی می‌کند.

به گفته وی، آمار خودکشی‌ها، به حدی جدی است که حتی در مقابل مرگهای سالانه ناشی از قتل (500 نفر در دنیا) بیشتر است.

وی با اشاره به پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی مبنی بر این که آمار خودکشی در سالهای آینده از مرز یک میلیون نفر در سال به 5/1 میلیون نفر خواهد رسید، بیان کرد: زنان متاهل، مردان مجرد و بالای 30 سال و افراد بین 15 تا 44 سال جزو گروههای اجتماعی هستند که بیشترین اقدام به خودکشی را دارند؛ از سوی دیگر در حال حاضر بسیاری از آمارهای پزشکی قانونی نشان می‌دهد که تعداد خودکشی‌ها در جوانان نیز قابل توجه است؛ چرا که قدرت مقابله با مشکلات در آنها بسیار کم به نظر می‌رسد.

رییس مؤسسه تحقیقات، بازتوانی و بهبود زندگی زنان با بیان این که اقدام به خودکشی، تنها محدود به بیماران روانی نیست، افزود: تنها 25 تا 30 درصد بیماران روانی اقدام به خودکشی می‌کنند و نکته قابل توجه این است که بدانیم درصد قابل توجه این افراد بیماری روانی ندارند.

به گفته وی خودکشی یک مرگ طبیعی نیست و به خاطر اثرات مخربی که در زندگی اطرافیان می‌گذارد، باید مورد بررسی و تأمل همه جانبه قرار گیرد.

وی با اشاره به آمار خودکشی یا خودسوزی زنان در کشورمان گفت: در سه استان کرمانشاه، کردستان و کهگیلویه و بویر احمد، درصد خودکشی زنان به 38 درصد می‌رسد و بعد از آنها استانهای بوشهر و خوزستان دارای آمار قابل توجهی در این زمینه هستند.

ضیایی، اصلی‌ترین علت این خودکشی‌ها و خودسوزی‌ها را خشونتهای خانگی علیه زنان اعلام و بیان کرد: در مناطق عشایری و سنت‌نشین که باورها و اعتقادات نادرست، بیش از سایر مناطق حاکم است، میزان خودکشی‌ها بیشتر گزارش شده است.

وی عامل دیگر خودکشی در زنان را عدم حمایتهای اجتماعی مناسب عنوان و تصریح کرد: جوامعی که زنان بیشتر نقش خانه‌داری داشته و تحرک اجتماعی کمتری دارند نیز، بیشتر دست به خودکشی می‌زنند.




رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.