سناتور گراهام به ترکیه، قطر و مصر: به فکر ماندن آیت‌الله‌ نباشید

لیندزی گراهام، سناتور ارشد جمهوری‌خواه کنگره آمریکا از منتقدان شدید ایرانبی بی سی: لینزی گراهام، سناتور ارشد جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، ترکیه، قطر و مصر را متهم کرده است که به دنبال حفظ وضع موجود در ایران هستند. او خطاب به متحدان آمریکا در خاورمیانه گفت: «به ماندن آیت‌الله‌ فکر نکنید.»

لینزی گراهام ساعتی بعد از گفت‌وگوی هاکان فیدان،‌ وزیرخارجه ترکیه، با بخش ترکی شبکه سی‌ان‌ان، در واکنشی تند در شبکه ایکس، مستقیما خطاب به مقام‌های این سه کشور نوشت: «تمایل شما برای حفظ وضع موجود و نادیده گرفتن خواسته‌های عادلانه مردم ایران، از نظر من، کاملا خارج از چارچوب منافع امنیت ملی ایالات متحده است و همچنین خارج از چارچوب اصول اولیه انسانیت.»


او به رهبران این کشورها گفت: «اگر حتی یک لحظه فکر می‌کنید که پس از تمام عقب‌راندن‌ها و مقاومت مردم ایران، باقی گذاشتن آیت‌الله و رژیم آدمکش او در قدرت فکر خوبی است، در دنیایی خیالی زندگی می‌کنید. حالا زمان آن فرارسیده است،‌ حتی مدت‌هاست که از موعد آن گذشته است، که منطقه شجاعانه و منسجم در برابر آیت‌الله آدمکش بایستد؛ کسی که مردمان خود را سلاخی می‌کند و یک نازی دینی است.»

او در ادامه با یادآوری اظهارات جنجالی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که خطاب به معترضان در ایران گفته بود که «به اعتراض ادامه دهید؛ کمک در راه است»، گفت: «رئیس جمهور آمریکا در سمت درست تاریخ خواهد ایستاد. من باور دارم که او مردی پایبند به قول خود است. آزادی برای ایران.»

سناتور گراهام از زمان آغاز اعتراضات دی ماه بارها خواستار اقدام امریکا برای سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی در ایران شده و سرکوب و کشتار معترضان در این کشور را قویا محکوم کرده است.

بسیاری از قدرت‌های منطقه، از جمله ترکیه، عربستان، قطر و همچنین عراق، عمان و پاکستان خواستار کاهش تنش میان ایران و آمریکا هستند و برای شرکت در مذاکره ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرده‌اند.

موضع‌گیری این کشورها در حمایت از حل دیپلماتیک اختلافات ایران و آمریکا بلافاصله پس از سرکوب خونین اعتراضات صورت گرفته بود. در این میان رهبران ترکیه بارها با حمله نظامی به ایران مخالفت کرده‌اند.
هاکان فیدان: حکومت ایران با حملات هوایی ساقط نخواهد شدهاکان فیدان می‌گوید که حکومت ایران با حملات هوایی ساقط نخواهد شد، بلکه ممکن است نتواند دیگر از عهده وظایف خود برآیدهاکان فیدان، وزیرخارجه ترکیه، به‌تازگی در گفت‌وگو با بخش ترکی شبکه سی‌ان‌ان آمریکا، به‌تفصیل به موضوع ایران و آمریکا پرداخت و تاکید کرد که: «منطقه تاب‌و‌تحمل یک جنگ دیگر را ندارد. رئیس‌جمهور اردوغان به‌شدت این موضوع را زیر نظر دارد و همه تلاش ما جلوگیری از وقوع درگیری نظامی است.»

آقای فیدان درباره اعتراضات و سرکوب معترضان و خواسته آن‌ها برای تغییر حکومت، گفت که از نظر او حکومت در ایران با «حملات هوایی ساقط نخواهد شد، بلکه نظام تضعیف خواهد شد و ممکن است نتواند دیگر از عهده وظایف خود برآید. ... و همین ضعف حکومت را ناچار کند که تغییر رویه اساسی بدهد.»

وزیرخارجه ترکیه در بخش دیگری از این مصاحبه از تماس مارکو روبیو، وزیرخارجه آمریکا، در جریان جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل می‌گوید و این که آقای روبیو به او از حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به ایران خبر داده بود و او هم به‌سرعت همتای ایرانی خود را از این موضوع مطلع کرده بود.

با میانجی‌گری ترکیه، گمانه‌زنی‌هایی انجام شد که احتمالا مذاکرات ایران و آمریکا در استانبول برگزار شود اما در نهایت این مذاکرات، به اصرار ایران، در مسقط، پایتخت عمان، برگزار شد.

این در حالی بود که پیش از آن رسانه‌های ترکیه درباره اهمیت نقش این کشور در کاهش تنش تهران و واشنگتن نوشته بودند.

پس از آن، گزارش‌هایی منتشر شد که ترکیه از تصمیم ایران برای برگزاری مذاکرات در عمان آزرده شده است.

امروز، سه‌شنبه، ۱۰ فوریه، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفت» «فکر نمی‌کنم برگزاری مذاکره در مسقط دلیلی بر ناراحتی کشورهای دیگر باشد.»

او گفت: «از ابتدا قرار نبود این نشست جای دیگری جز عمان برگزار شود.»

به گفته آقای بقایی، تمام کشورهای منطقه که برای برگزاری مذاکره کمک کرده بودند، برای میزبانی ابراز آمادگی کرده بودند.

او گفت: «از آنجا که ما طرف مذاکره هستیم و تجربه خوبی از عمان داشتیم و بنای ما هم این بود که روی موضوع هسته‌ای متمرکز باشیم و در نهایت به این دلایل و دلایل دیگر، تصمیم گرفتیم این مذاکره در مسقط باشد.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
We-Texas-Iran - تگزاس، ایالات متحده امریکا

قربون آدم چیزفهم
‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۴
۴۶
antifascism - تهران، ایران
دمت گرم که شرف داری
‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • پژمان جمشیدی با لباس هلال احمر در کنار امدادگران + ویدیو
  • ویدیوی تغییر شیوه برخورد ایست بازرسی‌ها بعد از حمله پهپادهای اسرائیل: حتما باید زور بالا سرتون باشه!
  • (تصاویر) از خلاقیت یک مرد کچل تا زیارتت قبول مادر شوهر عزیزم
  • سال سقوط و فرار و پایان خامنه‌ای، معمای مجتبی؛ جست‌وجوها برای یافتن نشانه‌هایی از رهبر جدید
  • افراشته شدن پرچم شیر و خورشید در سفارت ایران در کپنهاگ؛ آیا دیپلمات‌ها در دانمارک پناهنده شده‌اند؟
  • گزارش‌ها از اصابت موشک به پالایشگاه حیفا / فرود اضطراری جنگنده اف-۳۵ آمریکا بعد از هدف قرار گرفتن
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +345اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +285نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +220سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +198اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +188نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +175پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +153ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • +148نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +143کشته شدن صدها‌‌ نفر از مسئولان میدانی نیروهای سرکوبگر بسیج + ویدیو
  • +140واکنش ترامپ به گزارش نیویورک پست درباره همجنس‌گرا بودن مجتبی خامنه‌ای