کوبا اعلام کرد که برای گفتگو با آمریکا «درباره هر موضوعی» آماده است

میگل دیاس-کانل، رئیس‌جمهور کوبا
دولت کوبا پس از ماه‌ها تهدید از سوی واشنگتن، آمادگی خود را برای گفت‌وگو با دولت ایالات متحده اعلام کرد
طبق گزارش‌ها، دولت کوبا پس از ماه‌ها تهدید از سوی واشنگتن، آمادگی خود را برای گفت‌وگو با دولت ایالات متحده اعلام کرد. میگل دیاس-کانل، رئیس‌جمهور کوبا گفت کشورش آماده است با آمریکا "درباره هر موضوعی" صحبت کند.

کشور کوبا در بدترین بحران اقتصادی خود طی دهه‌ها قرار دارد و خاموشی‌های سراسری برق بارها سراسر کشور را دربر گرفته است. پس از بازداشت نیکلاس مادورو، متحد هاوانا در ونزوئلا توسط ایالات متحده، فشارهای واشنگتن بر کوبا هم افزایش یافته است.


اکنون طبق گزارش‌ها، دولت کوبا پس از ماه‌ها تهدید از سوی واشنگتن، آمادگی خود را برای گفت‌وگو با دولت ایالات متحده اعلام کرده است.

در همین رابطه میگل دیاس-کانل، رئیس‌جمهور کوبا، در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی این کشور گفت: «کوبا آماده است با آمریکا وارد گفت‌وگو شود؛ گفت‌وگویی درباره هر موضوعی». او تأکید کرد که چنین مذاکراتی باید "بدون فشار و بدون پیش‌شرط" انجام شود.

پس از بازداشت نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور چپ‌گرای ونزوئلا در ابتدای سال جاری طی یک عملیات نظامی آمریکا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به‌صراحت اعلام کرده بود که کشورهای دیگری نیز در تیررس واشنگتن قرار دارند که کوبا از جمله آن‌هاست.

ترامپ آن زمان گفت مداخله نظامی در کوبا ضرورتی ندارد، زیرا به باور او، بدون نفت ونزوئلا، حاکمیت کمونیستی در هاوانا به‌طور طبیعی فرو خواهد پاشید.
" کوبا در اظهارنظرهای خود درباره رئیس‌جمهور آمریکا محتاط باشد"
کاخ سفید اکنون بار دیگر این موضع را تکرار کرده است. کارولین لیویت، سخنگوی ترامپ، در جمع خبرنگاران گفت: «با توجه به این‌که دولت کوبا در آستانه فروپاشی قرار دارد و کشورشان به لبه بحران رسیده است، بهتر است در اظهارنظرهای خود درباره رئیس‌جمهور ایالات متحده محتاط باشند.»

ترامپ روز یکشنبه اعلام کرده بود که دولت او در حال حاضر با "بالاترین مقامات" در هاوانا درباره دستیابی به یک توافق گفت‌وگو می‌کند. با این حال، دولت کوبا در واکنش اعلام کرد تماس‌هایی با واشنگتن وجود دارد، اما این تماس‌ها را نمی‌توان گفت‌وگو یا مذاکره رسمی توصیف کرد.

کوبا در حال تجربه شدیدترین بحران اقتصادی خود از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است. از پایان سال ۲۰۲۴ تاکنون، این کشور پنج بار شاهد قطع سراسری برق بوده است. این خاموشی‌ها در برخی موارد چندین روز به طول انجامیده‌اند.

شهروندان کوبا به‌طور مکرر با قطع برق‌هایی روبه‌رو هستند که گاه بیش از ۲۰ ساعت ادامه دارد. این کشور کارائیبی که تنها حدود ۱۴۵ کیلومتر با جنوبی‌ترین نقطه ایالت فلوریدا فاصله دارد، از سال ۱۹۶۲ تحت تحریم اقتصادی ایالات متحده قرار دارد.

کوبا در حال حاضر دیگر نفتی از ونزوئلا، متحد آمریکای جنوبی خود، دریافت نمی‌کند. مکزیک نیز پس از آن‌که دونالد ترامپ کشورهای تأمین‌کننده نفت کوبا را به اعمال تعرفه‌های تنبیهی تهدید کرد، ارسال نفت به این کشور را محدود کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • خسارت گسترده درپی حمله به تأسیسات گاز قطر؛ دوحه وابستگان سفارت ایران را اخراج کرد
  • مجتبی خامنه‌ای در پیام تسلیت لاریجانی: «هر خونی، خون‌بهائی دارد که قاتلین باید بزودی آن را بپردازند»
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +337ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +291اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +199ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +178اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد