بیش از یک‌سوم موارد بیماری سرطان قابل پیشگیری است

بر اساس یک پزوهش جهانی بیش از یک‌سومِ موارد بیماری سرطان قابل پیشگیری است
دویچه وله: بیش از یک سوم موارد سرطان در سراسر جهان به عواملی بازمی‌گردد که قابل پیشگیری هستند. بر اساس یک تحقیق جهانی، سیگار کشیدن، مصرف الکل و عفونت‌ها در سال ۲۰۲۲ شایع‌ترینِ عوامل بیماری سرطان بوده‌اند.

بیش از یک سوم موارد بیماری سرطان  در سراسر جهان به عواملی بازمی‌گردد که قابل پیشگیری هستند. این نتیجه یک تحلیل جامع جهانی است. بر اساس این تحلیل، سیگار کشیدن، مصرف الکل و عفونت‌ها در سال ۲۰۲۲ شایع‌ترینِ عوامل بیماری سرطان بوده‌اند.


این تحلیل توسط تیمی از آژانس بین‌المللی پژوهش درباره سرطان (IARC) در شهر لیون فرانسه انجام شده است. نویسندگان مطالعه فقط آن دسته از عوامل خطر را در نظر گرفتند که ارتباط واقعی آن‌ها با سرطان اثبات شده و همچنین داده‌های قابل اعتمادی درباره میزان مواجهه جمعیت هر کشور با آن‌ها وجود دارد. افزون بر خطرات رفتاری مانند سیگار کشیدن، عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و خطرات شغلی نیز در این تحقیق بررسی شده‌اند. بر اساس این داده‌ها، در سطح جهانی حدود ۳۰ درصد از موارد سرطان در زنان و حتی بیش از ۴۵ درصد در مردان قابل پیشگیری است.
وضعیت در آلمان
در آلمان، ۳۰ درصد از موارد سرطان در زنان و بیش از ۳۹ درصد در مردان به عوامل قابل پیشگیری نسبت داده می‌شود. تنها سیگار کشیدن در این کشور عامل بیش از ۱۲ درصد از موارد جدید سرطان در زنان و حتی بیش از ۲۳ درصد در مردان است. از دیگر علل مهم می‌توان به مصرف الکل ، شاخص توده بدنی بالا، تابش فرابنفش (UV) و عفونت‌ها اشاره کرد.

در زمینه خطرات شغلی، مانند تماس با مواد سرطان‌زا، مردان در آلمان با ۵٫۸ درصد به‌مراتب بالاتر از زنان با ۱٫۶ درصد قرار دارند. در مقابل، کم‌تحرکی و آلودگی هوا در آلمان نقش نسبتاً اندکی ایفا می‌کنند.
آمار سرطان در ایران
در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۲۰ هزار مورد جدید سرطان در ایران  تشخیص داده شد؛ بیشترین رشد در این سال مربوط به سرطان پوست و سرطان روده بزرگ بوده و میانگین سن تشخیص هم از ۵۵ به ۵۷ سال رسیده است. این اعداد ثابت می‌کنند که بدون تغییر در سبک زندگی، مثل افزایش مصرف فیبر، تحرک بیشتر و ترک سیگار و تقویت برنامه‌های غربالگری، بار این بیماری هر روز سنگین‌تر خواهد شد. آگاهی و اقدام به‌موقع تنها راه کاهش دادن این خطر است. بنا به تخمین‌های موجود حدود ۵۵ هزار نفر در ایران بر اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد