شرایط بد جوی عملیات نجات کوهنورد ایرانی را در قله ماکالو نپال متوقف کرد

اورست و هفت قله بلند دیگر جهان در نپال قرار دارند. این کشور هر سال در فصل‌های صعود بهار و پاییز پذیرای صدها کوهنورد استبی بی سی: شرایط بد آب و هوایی در ارتفاعات نپال باعث شده است تا عملیات جستجو برای یافتن یک کوهنورد ایرانی که از چهار روز پیش در ارتقاعات کوه ماکالو مفقود شده است، متوقف شود. پیشتر گزارش شده بود که یک عضو نپالی تیم چهار نفره صعود به قله کشته شده است.

مادن لامسال از اعضای شرکت «ماکالو اَدونچر» که این صعود را برنامه‌ریزی کرده بود به خبرگزاری فرانسه گفت: «تیمی متشکل از هشت کوهنورد باتجربه برای کمک اعزام شده‌اند، اما باد بسیار شدید عملیات را تحت تاثیر قرار داده است.» اما او افزود: «امیدواریم به‌زودی عملیات را از سر بگیریم.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه ابوالفضل گوزلی، ۴۲ ساله، و راهنمای نپالی او فوربا اونگل شرپا، ۴۴ ساله، بخشی از یک تیم صعود زمستانی به این قله بودند. صعود به قله این کوه ۸۴۸۱ متری که پنجمین کوه مرتفع جهان است، در فصل زمستان نادر و بسیار سخت است.

این تیم چهار نفره روز پنج‌شنبه با موفقیت به قله رسید، اما هنگام پایین آمدن راهنمای نپالی تیم دچار حادثه شد و جان باخت.

سانو شرپا، سرپرست باتجربه این تیم که دست‌کم دو بار به هر ۱۴ قله بلند جهان صعود کرده است، به همراه لاکپا رینجی شرپا دیگر عضو این گروه از ابوالفضل گوزلی جدا شدند و برای کمک رفتند اما اونگل شرپا بعد از سقوط از ارتفاع «چند صد متری» جان باخته بود. هنگامی که آن‌ها به محلی که از آقای گوزلی جدا شده بودند بازگشتند، دیگر اثری از او نبود.

فوربا اونگل شرپا راهنمای کوه‌نوردی بسیار باتجربه‌ای بود که چندین بار به اورست و دیگر قله‌های مهم صعود کرده بود.

ابولفضل گوزلی نیز کوهنوردی توانمند است؛ او به دو قله از بلندترین قله‌های جهان صعود کرده و پنج کوه بالای ۷۰۰۰ متر را هم که میان تاجیکستان و قرقیزستان قرار دارند و به «قله‌های پلنگ برفی» مشهورند، فتح کرده است.

این دومین تلاش او برای صعود زمستانی به ماکالو بود. سال گذشته، دمای بسیار پایین و بادهای شدید، تیم آنها را وادار کرد که تنها ۸۰۰ متر مانده به قله بازگردند.

اورست و هفت قله بلند دیگر جهان در نپال قرار دارند. این کشور هر سال در فصل‌های صعود بهار و پاییز پذیرای صدها کوهنورد است.

محیط کوهستانی خطرناک و شرایط جوی بسیار سخت از عواملی هستند که به‌خصوص صعودهای زمستانی را پرخطر می‌کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +317نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +236سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +225پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +199اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +159نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +159پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +147شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +124شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +120دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +114مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی