خشم از «دیپلماسی خاموش» سوئد در قبال پناه دادن ایران به یک تبهکار فراری


روا مجید
ایران اینترنشنال- علیرضا آخوندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان سوئد، با اشاره به ادامه اقدامات مجرمانه روا مجید، از عوامل جمهوری اسلامی و رهبر فراری گروه تبهکار «فاکس‌تروت»، در خاک این کشور، از دولت سوئد خواست «دیپلماسی خاموش» خود را در برابر حکومت ایران کنار بگذارد.


آخوندی پنج‌شنبه چهارم دی در مصاحبه با پایگاه خبری نشنال گفت بر اساس اطلاعات موجود، مجید اکنون در ایران زندگی می‌کند و دولت سوئد به‌جای «مذاکرات محرمانه» با جمهوری اسلامی، باید به‌صورت علنی از تهران بخواهد او را به استکهلم تحویل دهد تا به‌دلیل اقدامات خود محاکمه شود.

او افزود: «فکر می‌کنم این تنها راه پیش رو است. همیشه معتقدم داشتن صدایی روشن و شفاف مهم است و دیپلماسی خاموش سوئد، آن‌طور که خودشان به آن می‌گویند، به‌ نظر من کارساز نیست.»

به گفته آخوندی، جمهوری اسلامی حضور مجید در خاک ایران را انکار خواهد کرد، اما اگر سوئد به‌صورت علنی حکومت ایران را به پناه دادن به یک تبهکار تحت تعقیب متهم کند، این موضوع به اعتبار تهران آسیب می‌زند.

ایران‌اینترنشنال اردیبهشت‌ماه گزارش داد مجید اکنون در ایران به سر می‌برد و با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری می‌کند.

خرداد ۱۴۰۳، سرویس امنیتی سوئد (سپو) و موساد اعلام کردند جمهوری اسلامی از شبکه‌های جنایتکار در سوئد و دیگر کشورهای اروپایی برای حمله به سفارت‌‌خانه‌ها و شهروندان اسرائیل استفاده می‌کند.

بر پایه اعلام سپو، این فعالیت‌ها در درجه اول ایرانیان منتقد جمهوری اسلامی در خارج از کشور را هدف قرار داده، اما به منافع کشورهای دیگر مانند اسرائیل نیز کشیده شده است.

به گفته سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیلی، دو شبکه جنایتکار فاکس‌تروت و رومبا در «چندین حمله تروریستی در خاک اروپا» دست داشته‌اند.
آخوندی: حمید نوری را عملا مجانی به جمهوری اسلامی واگذار کردیم
آخوندی در ادامه اظهارات خود درباره احتمال استرداد مجید از ایران گفت: «سوئد هر کاری از دستش برمی‌آید انجام می‌دهد، اما همه‌چیز وابسته به اهرم فشار است. ما اهرم فشار حمید نوری را در اختیار داشتیم، اما از نگاه من، او را عملا مجانی واگذار کردیم و حالا کار بسیار دشوار شده است.»

در جریان مبادله زندانیان میان تهران و استکهلم، یوهان فلودروس و سعید عزیزی، دو شهروند سوئدی زندانی در ایران، در ازای آزادی نوری اجازه یافتند خرداد ۱۴۰۳ خاک ایران را ترک کنند و به سوئد بازگردند.

نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت، به اتهام دست داشتن در اعدام‌ زندانیان سیاسی دهه ۶۰، آبان ۱۳۹۸ در سوئد بازداشت و پس از محاکمه، به حبس ابد محکوم شد. دیوان عالی سوئد اسفند ۱۴۰۲ فرجام‌خواهی نوری را رد کرده بود.

نشنال در گزارش خود نوشت سوئد زمانی در زمره کشورهایی با پایین‌ترین نرخ قتل در اروپا قرار داشت، اما اکنون با آماری مواجه است که دو و نیم برابر میانگین این قاره را نشان می‌دهد. رقمی نگران‌کننده که بخش مهمی از آن به فعالیت‌های مجرمانه مجید نسبت داده می‌شود.

مجید که به «روباه کُرد» معروف است، در کرمانشاه به دنیا آمد. جایی که والدینش پس از جنگ صدام حسین علیه کردها در اقلیم کردستان عراق به آنجا گریخته بودند. این خانواده در نهایت در سوئد ساکن شد.

نشنال افزود پدر و مادر مجید اکنون به عراق بازگشته‌اند و در سلیمانیه زندگی می‌کنند.

درگیری مجید با اسماعیل عبدو، همدست سابق او که رومبا، شبکه رقیب فاکس‌تروت، را اداره می‌کند، به سلسله‌ای از قتل‌های تلافی‌جویانه منجر شده است.

به گزارش نشنال، مجید شبکه جنایتکار خود را از طریق خشونت در شهر اوپسالا گسترش داد. بخش عمده اقدامات خشونت‌آمیز را کودکانی انجام می‌دادند که از طریق شبکه‌های اجتماعی جذب شده بودند.

این رسانه افزود گروه‌های جنایتکار از کودکان برای حمله به رقبای خود استفاده می‌کنند، زیرا بر اساس قانون سوئد، برای افراد زیر ۱۵ سال محکومیت کیفری قابل اعمال نیست و برای افراد زیر ۱۸ سال نیز معمولا مجازات‌های خفیف‌تری اعمال می‌شود.

پلیس سوئد هفته جاری خبر داد کشف یک محموله بزرگ کوکائین در جنوب‌غرب کشور به وزن دست‌کم ۲۰۰ کیلوگرم، به شبکه فاکس‌تروت مرتبط بوده و در جریان این پرونده یک نفر بازداشت شده است.

مجید همچنین مشمول اعلان قرمز اینترپل است. بر اساس این اعلان، او از سال ۲۰۲۰ به اتهام قتل، اقدام به قتل و جرایم مرتبط با مواد مخدر تحت پیگرد بین‌المللی قرار دارد.

دولت بریتانیا فروردین‌ماه مجید و شبکه فاکس‌تروت را در فهرست تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی قرار داد و دلیل آن را مشارکت در فعالیت‌های خصمانه با پشتیبانی حکومت ایران اعلام کرد.

مانه گرل، جرم‌شناس دانشگاه مالمو در سوئد، در مصاحبه با نشنال هشدار داد الگوی فعالیت باندهای تبهکار به‌طور اساسی تغییر کرده است.

او گفت در گذشته، هر باند یکی از افراد شاخص خود را برای تیراندازی اعزام می‌کرد، اما امروز به‌جای آن، فردی را به‌عنوان مسئول پروژه به کار می‌گیرند که شبکه‌ای از افراد را برای امور لجستیکی، جمع‌آوری اطلاعات و اجرای حملات، سازمان‌دهی می‌کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • درخواست حمید رسایی برای نمایش اعدام تصویربرداران مناطق حمله شده / حامیان حکومت: سید مجید نقطه زن ترامپ رو محکم بزن
  • اعزام چتربازان آمریکایی؛ جنگ ترامپ و سپاه در خلیج فارس/ تهدید سپاه به اشغال بحرین و امارات
  • بازداشت رییس موسسه توانبخشی کودکان پس از مخالفت با استقرار نیروهای سپاه
  • واکنش مردم به احتمال مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا: «فقط می‌خواهم آنها بروند»
  • راز مگوی پسرعموهای دم‌بریده؛ چرا شامپانزه‌ها عاشق الکل‌ هستند؟
  • «اخراج خیلی محترمانه آرش اعلایی از اینترنشنال» و واکنش او + ویدیو
  • نخست‌وزیر قطر در گفتگو با تاکر کارلسن: خلیج‌فارس آلوده شود، سه روز بیشتر زنده نمی‌مانیم
  • پنهان کردن تسلیحات و پرتابگر‌های موشک (لانچر) در جاده‌ها و تونل‌های بین شهری
  • وقتی شرکت های تولید کننده مواد غذایی در روز روشن به شما دروغ می گویند - تصویری
  • دوران محمدرضا شاهی؛ فاجعه‌ ۵۷ (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتاد و نهم
  • +253پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +241سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +193پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +164نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +145سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +141روحانی حکومتی: پس از افشای محل یک تونل موشکی، ۴۲ عضو سپاه خفه و کشته شدند
  • +127شاهزاده رضا پهلوی: برای دوران گذار به نیروهای درون حاکمیتی نیاز داریم
  • +126مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی
  • +123دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش