توافق اتحادیه اروپا برای اعطا وام ۹۰ میلیارد یورویی به اوکراین بدون استفاده از دارایی‌های روسیه

رادیو فردا: رهبران اتحادیه اروپا به توافق رسیدند که وامی به ارزش ۹۰ میلیارد یورو (۱۰۵ میلیارد دلار) را برای تامین مخارج اوکراین در جنگ با روسیه، در اختیار کی‌یف قرار دهند.

این توافق در واپسین ساعات شب و پس از آن حاصل شد که رهبران اروپا نتوانستند در مورد استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین، به توافق برسند.


رهبران اتحادیه اروپا گفتند که این وام نیازهای نظامی و اقتصادی اوکراین را طی دو سال آینده تامین خواهد کرد.

اوکراین فقط در صورت دریافت غرامت از مسکو موظف به بازپرداخت این پول است.

آنتونیو کوستا، رئیس شورای اروپا، گفت که این توافق حاوی پیامی صریح است مبنی بر اینکه حمایت اروپا از اوکراین دچار تزلزلی نخواهد شد و این که روسیه باید بپذیرد که جنگ را نخواهد برد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، رهبران اتحادیه اروپا را ترغیب کرده بود که برای اعطای وام به کی‌یف از ۲۰۰ میلیارد یورو دارایی‌‌های مسدود شده روسیه استفاده کنند. اما بلژیک که بیشتر این پول را نگهداری می‌کند، خواستار تضمین‌هایی برای تقسیم مسئولیت استفاده از آن بود؛ خواسته‌ای که کشورهای دیگر مایل به پذیرش آن نبودند.

در تحولی دیگر، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، گفت که به اعتقاداو برای اروپا «مفید» خواهد بود که دوباره با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، وارد تعامل شوند.

بارت دی‌ویور، نخست‌وزیر بلژیک، گفت که رهبران اتحادیه اروپا با توافق در مورد اعطا وام به اوکراین از طریق استقراض به‌جای استفاده از دارایی‌های روسیه، از «هرج‌و‌مرج‌ و تفرقه» اجتناب کردند.

او افزود: «ما متحد باقی ماندیم.»

اوکراین تا چند ماه دیگر بودجه‌اش به پایان می‌رسد و ولودیمیر زلنسکی گفته بود که اگر اگر اوکراین تا بهار کمک مالی دریافت نکند مجبور خواهد شد تولید پهپاد را کاهش دهد.

اتحادیه اروپا برآورد می‌کند که اوکراین برای ادامه حیات در دو سال آینده به ۱۳۵ میلیارد یورو دیگر نیاز دارد و انتظار می‌رود که بحران کمبود نقدینگی از آوریل سال آینده میلادی آغاز شود.

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، که از طرح استفاده از دارایی‌ها حمایت می‌کرد، گفت تصمیم نهایی درباره وام «پیام روشنی» به پوتین می‌فرستد.

روسیه به رهبران اتحادیه اروپا هشدار داده بود که ازدارایی‌های مسدود شده این کشور استفاده نکنند، اما دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، گفت که آن‌ها مجبور بودند که تصمیمی براساس شرایط فعلی اتخاذ کنند.

این توافق در شرایطی که تلاش‌های دیپلماتیک شدت گرفته، برای کی‌یف یک راه نجات فوری است؛ آن هم در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای رسیدن سریع به توافقی جهت پایان دادن به جنگ روسیه فشار می‌آورد.

یک مقام کاخ سفید به خبرگزاری فرانسه گفته است که قرار است مقام‌های آمریکایی و روسی آخر هفته جاری برای ادامه گفت‌وگوها درباره یک طرح صلح در میامی دیدار کنند.

گفته می‌شود کیریل دیمیتریف، فرستاده کرملین، در میامی با استیو ویتکاف و جرد کوشنر، نمایندگان دولت ترامپ گفت‌وگو خواهد کرد.

در همین حال، آقای زلنسکی اعلام کرد هیئت‌های اوکراینی و آمریکایی روز جمعه و شنبه (۱۹ و ۲۰ دسامبر/۲۸ و ۲۹ آذر) گفت‌وگوهای جدیدی را در آمریکا برگزار خواهند کرد.

او گفت که می‌خواهد آمریکا روشن کند چه تضمین‌هایی می‌تواند بدهد تا از حمله دوباره به اوکراین جلوگیری شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

ای که لعنت بر شماها. یعنی از حالا دوباره قیمت بنزین، مواد غذایی ، مالیات و یعنی همه چی گرونتر میشه. این حیف نونا از جیب خودشون که نمیدن، از ملت میچاپند. اون زپلشکی هم همه این پیسه‌ها رو می‌زاره جیبش.
جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۸
۲۰
pirzan e irani - استکهلم، سوئد
بازنده برای موجه قراردادن باخت خود بایدبگوید باختم به لاله گوش چپم که باختم.اروپا بویژه آلمان پیشتازبازنده هاست.گرانی، تورم، بیکاری در اروپا هر روزه بیشترمیشود.سرازیرکردن پول مردم ومالیات ها به جیب باندهای اوکراینی که تسلیحات نظامی را حتی دربازارهای امریکای لاتین بفروش میرسانند کماکان ادامه دارد.اشاره کردند:٭اوکراین فقط در صورت دریافت غرامت از مسکو موظف به بازپرداخت این پول است٭.یعنی بازپرداخت پول هیچوقت! چون روسیه تاکیدکرده است بعدازقردادصلح اکراین متعهدبشود،درهیچ دادگاهی حق شکایت برای دریافت خسارت جنگی علیه روسیه راندارد.
جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +463شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +322شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +262محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +211دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +202رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند