مجله فوربس: تهران به این نتیجه رسیده که یک جنگ هوایی دیگر با اسرائیل اجتناب‌ناپذیر است

ایران اینترنشنال: نشریه فوربس با اشاره به سخنان اخیر حسن روحانی درباره ضعف دفاع هوایی جمهوری اسلامی و تخریب سامانه‌های پدافند هوایی ایران در جنگ ۱۲ روزه نوشت احتمالا «ادعای» مقام‌های حکومت درباره بازسازی پدافند هوایی صحت ندارد.

فوربس جمعه ۲۱ آذر در گزارشی نوشت که بعید به‌نظر می‌رسد که ادعای جمهوری اسلامی درباره بازسازی پدافند هوایی خود به ویژه در زمینه جایگزینی سامانه‌های وارداتی مانند اس-۳۰۰ درست باشد.


محمود موسوی، معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی، ۲۹ تیر نابود شدن «بخشی از سامانه‌های پدافندی» جمهوری اسلامی در جنگ با اسرائیل را تایید کرد اما گفت سامانه‌های آسیب‌دیده جایگزین و در محل‌های از پیش تعیین‌شده مستقر شدند.

موسوی گفت: «ما توانستیم با بهره‌گیری از سامانه‌های پدافندی موجود و جایگزینی سامانه‌های جدید، فضای کشور را پوشش دهیم و امنیت حریم هوایی ایران را تامین کنیم.»

به گفته مقامات اسرائیلی، در جریان جنگ ۱۲ روزه، نیروهای این کشور توانستند در مدت زمان کوتاهی بر آسمان بخشی از ایران از جمله تهران مسلط شوند.

به گفته آنان، اطلاعات به‌دست‌آمده از موساد، اطلاعات ارتش و تیمی ویژه در بخش اطلاعات هوایی، به اسرائیل امکان داد تا دقیقا محل ۸۴ سامانه پدافند ایران را شناسایی و آنها را در چند شب متوالی منهدم کند.

پیشتر ایران‌اینترنشنال گزارش داده بود که در جریان جنگ، اسرائیل به ۸۰ سامانه پدافند هوایی جمهوری اسلامی حمله کرد.

این اولین بار نبود که اسرائیل پدافندهای هوایی جمهوری اسلامی را هدف گرفت.

در سال ۱۴۰۳ نیز روزنامه آمریکایی نیویورک‌‎تایمز گزارش داد بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، حمله اسرائیل به پایگاه هوایی هشتم شکاری اصفهان به بخش مهمی از پدافند هوایی اس-۳۰۰ اصابت کرده، باعث نابودی آن شده یا به آن آسیب رسانده است.

مدعی شده پس از جنگ ۱۲ روزه بخش بزرگی از توان پدافند هوایی خود را بازیابی کرده است، ادعایی که بعید به نظر می‌رسد، به‌ویژه درباره
تمرکز جمهوری اسلامی بر تولید موشک
فوربس همچنین اضافه کرد به نظر می‌رسد تهران به این جمع‌بندی رسیده که یک جنگ هوایی دیگر با اسرائیل در آینده نزدیک اجتناب‌ناپذیر است و اکنون تمرکز خود را بر تولید انبوه موشک‌های بالستیک گذاشته است.

در ادامه گزارش این نشریه آمده است:‌ «مقام‌های ایرانی هشدار داده‌اند که هدف دارند توان شلیک ۲ هزار موشک در یک حمله واحد علیه اسرائیل را به دست آورند؛ ادعایی که عملی بودن آن هنوز روشن نیست.»

روزنامه تایمز اسرائیل پنج‌شنبه ۲۰ آذر نوشت این کشور معتقد است آسیبی که در جنگ ۱۲ روزه به برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی وارد کرده، کمتر از آن چیزی بوده که در ابتدا ارزیابی شده بود.

یک مقام اسرائیلی به این روزنامه گفت کشورش نمی‌تواند این موضوع را برای بلندمدت بپذیرد.

فوربس همچنین در پایان گزارش خود به اظهارات اخیر حسن روحانی، رییس پیشین دولت جمهوری اسلامی اشاره کرد و با توجه به سوابق روحانی در دفاع هوایی، اظهارات او را قابل توجه دانست.

هشتم آذر، روحانی گزافه‌گویی درباره قدرت نظامی حکومت ایران از سوی مقامات این کشور را «خیانت» دانست و هشدار داد این اقدام موجب خطای محاسباتی در مواجهه با اسرائیل و آمریکا می‌شود.

فوربس نوشت: «آنچه اکنون کاملا روشن شده و حسن روحانی نیز به آن اذعان کرده، این است که تلاش‌های ایران برای شکل دادن به پدافند هوایی منطقه به‌عنوان سپری اضافی در برابر حملات اسرائیل، با شکست کامل مواجه شده است.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
paksan - ایران، ایران
ولی اینبار دیگه قدیمی استفاده نخواهد شد و عجله ای هم نباید باشه یعنی صبح ظهر شب نصف شب پهباد و موشک لا به لا از ته تیگ بچینید بیاد بالا.
جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.