ولایتی: وجود حزب‌الله از آب و نان برای لبنان ضروری‌تر است؛ لبنان: دخالت در امور داخلی خود را نمی‌پذیریم

 یوسف رَجی، وزیر خارجه لبنانرادیو فردا: یوسف رَجی، وزیر خارجه لبنان، روز چهارشنبه خطاب به وزارت خارجه ایران، از اظهارات مشاور ارشد علی خامنه‌ای که در همین روز گفته بود «وجود حزب‌الله از آب و نان برای لبنان ضروری‌تر است» انتقاد کرد و باری دیگر خواستار عدم دخالت جمهوری اسلامی در امور داخلی لبنان شد.

چهار روز پیش از این، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در پیامی در شبکه ایکس نوشته بود که «ما در امور داخلی لبنان دخالت نمی‌کنیم» و افزوده بود که از همتای لبنانی خود برای گفت‌وگو دعوت می‌کند و در این زمینه گفته بود که «احتیاجی به کشور ثالث نیست.»


اما روز چهارشنبه ۵ آذر، علی‌اکبر ولایتی،مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی ایران در امور بین‌الملل، در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم گفت که «امروز وجود حزب‌الله از آب و نان برای لبنان ضروری‌تر است» و تأکید کرد که «ایران از حزب‌الله و جبهه مقاومت حمایت کرده و خواهد کرد.»

در واکنش به این اظهارات، یوسف رجی، وزیر خارجه لبنان، روز چهارشنبه در پیامی در شبکه ایکس خطاب به عباس عراقچی، همتای ایرانی خود نوشت که «واقعاً مایل بودم سخنان شما را بپذیرم که ایران در امور داخلی لبنان دخالت نمی‌کند، تا این‌که مشاور رهبر شما ظاهر شد و به ما آموخت چه چیزی در لبنان «مهم» است و ما را از پیامدهای خلع سلاح حزب‌الله برحذر داشت.»

یوسف رجی در ادامه تأکید کرد: «در این‌جا روشن می‌کنم: آنچه برای ما از آب و نان هم مهم‌تر است، حاکمیت، آزادی و استقلال تصمیم داخلی ماست، دور از شعارهای ایدئولوژیک و چارچوب‌های منطقه‌ای فرامرزی که کشور ما را ویران کرده و همچنان ما را هرچه بیشتر به سوی نابودی می‌کشاند.»

حزب‌الله لبنان که از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌شود، یک گروه شبه‌نظامی و در عین حال یک حزب سیاسی است.

ایالات متحده حزب‌الله را یک سازمان تروریستی می‌داند، اما اتحادیه اروپا شاخه نظامی آن را در فهرست سیاه قرار داده و حزب سیاسی آن را تروریستی نمی‌داند. حزب سیاسی حزب‌الله در پارلمان لبنان هم نمایندگانی دارد.

این گروه در جنگ سال گذشته با اسرائیل، متحمل ضربات سختی شد، از جمله شمار زیادی از اعضا، فرماندهان و در رأس آن‌ها حسن نصرالله دبیرکل این گروه کشته شدند. بسیاری از زیرساخت‌ها و تجهیزات حزب‌الله نیز در این جنگ منهدم شد.

مقامات لبنانی همواره خواستار عدم دخالت جمهوری اسلامی در امور داخلی کشور خود شده‌اند و در هیمن رابطه، جوزف عون، رئیس‌جمهوری لبنان، در مصاحبه‌ای که روز سه‌شنبه ۲۷ آبان منتشر شد، خبر داد که در سفر مردادماه گذشته علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، به لبنان، با لحن بسیار تندی با او صحبت کرده و گفته است: «من مسئول شیعیان لبنان هستم نه شما».

او ادامه داد: «چنین موضعی و حتی شدیدتر از آن باعث شد که تلاش کند بر اعصاب خود مسلط شود تا جایی که پاهایش لرزید. با چهره‌ای گرفته کاخ را ترک کرد. دوباره وقت ملاقات خواست اما من نپذیرفتم».

جوزف عون در این مصاحبه با تأکید بر این‌که «کار شاخه نظامی حزب‌الله به پایان رسیده است»، گفت: «مسئولان حزب‌الله نزد من می‌آیند و این واقعیت را درک می‌کنند، اما به دنبال پایانی کریمانه و راه‌حلی آبرومندانه هستند.»

جان هرلی، معاون وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در امور تروریسم و اطلاعات مالی، روز ۱۸ آبان خبر داد که ایران با وجود فشار تحریم‌های غرب، توانسته در یک سال گذشته حدود یک میلیارد دلار به حزب‌الله لبنان منتقل کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۱
Tornado1 - استانبول، ترکیه
تو ی فسیل در خود رین هم که در فکر لبنان ( در دنیای کنونی هر کس در فکر بقای خودشه نه لبنان ، فلسطین ، مستضعفان و شعارهای دروغی از این دست
‌چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۲
۷۲
senator x - تهران، ایران
شیره ائی,نان و آبی که از سفر ایرانی دزده شود,با نفرین تمام فرزندانی که شماها یتیم کردید,زهرمار و خناق میشود در گلو حزب الاغ تروریست و میبینیم که هر چند گاهی گروهی از آنان بدیدار دچخیم جهنم(خمینی دجال) نائل میشوند.
‌چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۶
۴۷
دوشنبه - تهران ، ایران
فرقه نکبت تبهکارآخوندی اشغالگر ایران، تمامشون تخم لبنانی ، عراقی ، سوریه و شام و. عرب هستند. ۴۷ ساله سرزمین اهورایی ما ایرانیان را یکبار دیگر با حیله و مکر و بدست خودمان به غنیمت گرفتن. همه کشور را نابود کردن و به یغما بردن بهترین جوانان را کشتند و در اسارت و زندان و تبعید کردند. بیایید تا بیشتر از این دیر نشده سرزمین مادری ایران ♥️ جاویدان را ایرانیان فرزندان راستین این سرزمین را آزاد و رها کنیم. این بی وطن های جنایتکار را از سرزمین مادری به جهنم بفرستیم. ما همه با هم هستیم 🙌
‌چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۰
۳۶
tiger.man - آخن، آلمان
پارس‌ها رسما حال بهم زدن شدن. ولی مشکلی نیست مهم اینه که دنیا شناختشون
‌چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ترامپ:سیا به من گفت مجتبی خامنه‌ای همجنسگراست/ ایرانیان بخاطر سرکوب وتیراندازی قادر به اعتراض نیستند
  • مارکو روبیو: هنگام صحبت از ایران، منظورم مردم نیستند، ملایان شیعه مذهبی حاکم بر کشور را می‌گویم
  • تهدید جمهوری اسلامی به هدف قرار دادن هتل‌های خلیج فارس
  • هشدار دبیرکل ناتو در بروکسل: موشک‌های ۴۰۰۰ کیلومتری ایران تهدیدی علیه تمام متحدان ناتو است
  • پهپاد «شاهد-۱۳۶»، سلاح ارزان ایران که پدافندهای گران‌قیمت را فرسوده می‌کند
  • دوران نبرد با تاریکی؛ امید به ولیعهد (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هشتاد و یکم
  • ترامپ در مورد عملیات خشم حماسی: باید با تهدیدهایی که «دیوانه‌هایی با سلاح هسته‌ای» ایجاد می‌کنند مقابله شود
  • باورت میشه اینا فقط آرایشن؟! تصاویری که فکر می‌کنی فتوشاپن اما نیستن
  • عربستان سعودی و پنج کشور دیگر خواستار توقف حملات گروه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی از خاک عراق شدند
  • جنگ ایران در رسانه‌های اسرائیل؛ از تردید در توافق تا ناگزیر بودن پیروی از آمریکا
  • درخواست حمید رسایی برای نمایش اعدام تصویربرداران مناطق حمله شده / حامیان حکومت: سید مجید نقطه زن ترامپ رو محکم بزن
  • اعزام چتربازان آمریکایی؛ جنگ ترامپ و سپاه در خلیج فارس/ تهدید سپاه به اشغال بحرین و امارات
  • بازداشت رییس موسسه توانبخشی کودکان پس از مخالفت با استقرار نیروهای سپاه
  • واکنش مردم به احتمال مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا: «فقط می‌خواهم آنها بروند»
  • راز مگوی پسرعموهای دم‌بریده؛ چرا شامپانزه‌ها عاشق الکل‌ هستند؟
  • «اخراج خیلی محترمانه آرش اعلایی از اینترنشنال» و واکنش او + ویدیو
  • نخست‌وزیر قطر در گفتگو با تاکر کارلسن: خلیج‌فارس آلوده شود، سه روز بیشتر زنده نمی‌مانیم
  • پنهان کردن تسلیحات و پرتابگر‌های موشک (لانچر) در جاده‌ها و تونل‌های بین شهری
  • وقتی شرکت های تولید کننده مواد غذایی در روز روشن به شما دروغ می گویند - تصویری
  • دوران محمدرضا شاهی؛ فاجعه‌ ۵۷ (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتاد و نهم
  • +258پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +242سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +196شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +194پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +170سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +144روحانی حکومتی: پس از افشای محل یک تونل موشکی، ۴۲ عضو سپاه خفه و کشته شدند
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: برای دوران گذار به نیروهای درون حاکمیتی نیاز داریم
  • +128مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی
  • +126مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +123دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش