پژوهش علمی: گوش دادن منظم به موسیقی خطر زوال عقل را برای سالمندان کاهش دهد

یورونیوز: پژوهش جدید نشان می‌دهد خطر ابتلا به زوال عقل در میان طرفداران سالخورده موسیقی ممکن است کمتر از همتایانشان باشد.

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد گوش دادن منظم به موسیقی در سال‌های بعدی زندگی می‌تواند به طور چشمگیری خطر زوال عقل را کاهش دهد.


یک تیم پژوهشی استرالیایی داده‌های بیش از ۱۰٬۸۰۰ بزرگسال ۷۰ ساله و بالاتر را تحلیل کرد و دریافت که کسانی که به طور منظم به موسیقی گوش می‌دهند، در مقایسه با کسانی که هرگز یا فقط گهگاه موسیقی گوش می‌دهند، ۳۹ درصد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.

افرادی که همیشه به موسیقی گوش می‌دادند، نه تنها با شیوع کمتر زوال عقل روبه‌رو بودند، بلکه کاهش ۱۷ درصدی اختلال شناختی، نمره‌های کلی شناختی بالاتر و بهبود حافظه رویدادی را نیز تجربه کردند؛ حافظه‌ای که هنگام به یاد آوردن رویدادهای روزمره به کار می‌آید.

در همین حال، نوازندگی یک ساز نیز با فوایدی برای سلامت مغز همراه بود: کاهش ۳۵ درصدی خطر زوال عقل.

افرادی که هم به موسیقی گوش می‌دادند و هم ساز می‌نواختند، با کاهش ۳۳ درصدی خطر زوال عقل و کاهش ۲۲ درصدی خطر اختلال شناختی مواجه بودند.

اِما جافا، یکی از نویسندگان این پژوهش در دانشگاه موناش، گفت: «فعالیت‌های موسیقیایی می‌تواند راهبردی در دسترس برای حفظ سلامت شناختی در سالمندان باشد.»

با این حال، نویسندگان پژوهش هشدار دادند که یافته‌های آنان مشاهده‌ای است و نمی‌تواند ثابت کند گوش دادن به موسیقی واقعاً خطر زوال عقل را کاهش می‌دهد یا بهزیستی شناختی را بهبود می‌بخشد.

این مطالعه محدودیت‌هایی دارد؛ از جمله احتمال سوگیری انتخاب، اتکا به عادات موسیقی خوداظهار و امکان رابطه علت و معلولی معکوس؛ مسائلی که به گفته آنان «بر ضرورت تفسیر محتاطانه» تأکید می‌کنند.

آن‌ها گفتند پژوهش‌های آینده می‌تواند بررسی کند آیا برخی گونه‌های موسیقی با کاهش خطر زوال عقل ارتباط نزدیک‌تری دارند یا نه.

این مطالعه در زمانی منتشر می‌شود که بار زوال عقل در سراسر جهان رو به افزایش است. بیش از ۵۷ میلیون نفر در جهان با این وضعیت زندگی می‌کنند که شامل حدود ۹.۸ میلیون نفر در اروپا می‌شود. انتظار می‌رود این رقم در دهه‌های آینده افزایش یابد.

به گفته انجمن بین‌المللی آلزایمر، هر سال بیش از ۱۰ میلیون مورد جدید زوال عقل ثبت می‌شود؛ یعنی به طور متوسط هر ۳.۲ ثانیه یک مورد جدید
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +246پرچم شیر و خورشید ایران بر فراز سکوی نخست المپیاد جهانی به اهتزاز درآمد!
  • +179رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +131برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +123ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +120ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +119مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +113درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +104انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +88همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +87دو فلسطینی «در حال تسلیم» به ضرب گلوله سربازان اسرائیل کشته شدند + ویدیو