عملیات مخفی «شاباک»؛ «بازداشت فردی که اطلاعات حساس به ایران منتقل می‌کرد»

العربیه: پلیس اسرائیل و سازمان امنیت داخلی «شاباک» در بیانیه‌ای مشترک که توسط سخنگویان تیپ ساحل منتشر شد، اعلام کردند که یک شهروند اسرائیلی را بازداشت کرده‌اند که «تصاویر و اطلاعات حساس» را به دستگاه اطلاعاتی ایران منتقل می‌کرد.

طبق این بیانیه، این فرد با کمک دوست دختر خود که در وضعیت خدمت ذخیره قرار دارد، به داده‌هایی درباره ارتش اسرائیل و پایگاه‌های نیروی هوایی دست یافته و آنها را در اختیار طرف ایرانی گذاشته است.


در ادامه بیانیه آمده است که نیروهای یگان تحقیقات مرکزی «یمار» در تیپ ساحل، با همکاری شاباک، در اکتبر گذشته شمعون اَزرزر، 27 ساله، و دوست دختر او را بازداشت کردند.
آنها از ساکنان «کریات یام» هستند و به ارتباط با مأموران اطلاعاتی ایران و اجرای مأموریت‌های امنیتی به دستور مستقیم آنها، مظنون‌ هستند.

بنا به نتایج تحقیقات پلیس و شاباک، آزرزر بیش از یک سال در تماس مستقیم با مأموران اطلاعاتی ایران بوده و مجموعه‌ای از وظایف امنیتی را طبق دستورالعمل‌های آنها انجام داده است. طی این مدت، او عکس‌ها و اطلاعاتی در مورد مکان‌های حساس در داخل اسرائیل ارائه داده و اطلاعات حیاتی از داخل پایگاه‌های ارتش اسرائیل را در اختیار رابطان ایرانی خود قرار داده است.
اطلاعات مربوط به پایگاه‌های نیروی هوایی
تحقیقات همچنین نشان داد که آزرزر از رابطه خود با دوست دخترش که به عنوان سرباز ذخیره در یک پایگاه نیروی هوایی حضور دارد، برای به‌دست آوردن اطلاعات در مورد ارتش، پایگاه‌های نیروی هوایی و سایر اماکن نظامی سوءاستفاده کرده است.

داده‌ها نشان می‌دهد که او از داخل یکی از پایگاه‌های نظامی، اطلاعاتی را به رابط ایرانی خود ارائه داده است.

طبق نتایج تحقیقات، اَزرزر در برابر اطلاعاتی که در اختیار طرف ایرانی قرار داده بود، مبالغی پول دریافت کرده که این مبالغ از طریق ابزارهای پرداخت دیجیتال برای او واریز شد.
با پایان تحقیقات، کیفرخواست رسمی علیه اَزرزر صبح یکشنبه 25 آبان در دادگاه مرکزی حیفا ارائه شد.

عملیات جاسوسی بین اسرائیل و ایران از جمله فعال‌ترین عرصه‌های درگیری اطلاعاتی در خاورمیانه است. روابط پرتنش بین دو طرف، هر یک را به ایجاد شبکه‌های گسترده‌ای از عملیات مخفی، از جمله جمع‌آوری اطلاعات، نفوذ سایبری و جنگ مغزها بین سازمان‌های امنیتی سوق داده است.

در طول سال‌ها، هر یک از طرفین از خنثی کردن عملیات جاسوسی طرف مقابل، از جمله تلاش برای جذب مأموران، عکس‌برداری از اماکن حساس و هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی و امنیتی، خبر داده‌اند. شاباک و موساد بارها دستگیری سلول‌های مرتبط با ایران را که در داخل اسرائیل یا از طریق واسطه‌ها در خارج از کشور فعالیت می‌کردند، فاش کرده‌اند.

در مقابل، تهران، اسرائیل را متهم می‌کند که پشت عملیات خرابکاری و ترورها قرار دارد که شخصیت‌ها، تأسیسات و پروژه‌های حساس داخل ایران؛ به‌ویژه در حوزه هسته‌ای و به‌خصوص پس از جنگ اخیر را هدف قرار داده‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +324شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +268محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +222پیام تسلیت و قدردانی شاهزاده رضا پهلوی از ۳ نظامی کشته‌شده آمریکایی
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +216پیام شاهزاده رضا پهلوی به اقوام ایرانی: همه حقوق برابر خواهند داشت