نیروهای اتحادیه اروپا و هند لنج ایرانی مورد استفاده دزدان دریایی سومالی را تصرف کردند

یورونیوز: نیروهای دریایی اتحادیه اروپا و هند یک شناور ایرانی مورد استفاده دزدان دریایی سومالی را که برای تصرف نفت‌کش با پرچم مالت به کار گرفته شده بود، تصاحب کردند.

نیروهای دریایی اتحادیه اروپا و هند روز چهارشنبه ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) اعلام کردند لنجی را که دزدان دریایی در سواحل سومالی برای تصرف نفت‌کش با پرچم مالت از آن استفاده کرده بودند، در اختیار گرفته‌اند.


این لنج ماهیگیری ایرانی با نام «عیسی محمدی» پس از تصرف نفت‌کش «هلاس آفرودیت» در هفته گذشته در نزدیکی سواحل سومالی رها شده بود. این نفت‌کش حامل بنزین از هند به مقصد آفریقای جنوبی بود.

دزدان دریایی از لنج «عیسی محمدی» که نوعی کشتی سنتی شناخته‌ شده در خلیج فارس است، به عنوان «کشتی مادر» برای مجموعه‌ای از حملات استفاده کرده بودند که در نهایت به تصرف نفت‌کش با پرچم مالت انجامید.

تیمی از ناو اسپانیایی «ای‌اس‌پی‌اس ویکتوریا» در تاریخ ۷ نوامبر وارد لنج شد و اعلام کرد که ۲۴ خدمه ایرانی حاضر در لنج «در وضعیت خوب، ایمن و آزاد» هستند.

ایران هنوز تصرف این لنج را تأیید نکرده است.
کشتی هلاس آفرودیت در سواحل سومالی - ۷ نوامبر ۲۰۲۵نیروی دریایی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد که «گروه دزدان دریایی فعال در این منطقه به‌طور قطعی متلاشی شده است.»

به گفته مسئولان «عملیات آتالانتا» وابسته به نیروی دریایی اتحادیه اروپا، «نیروهای اتحادیه اروپا مدارک و اطلاعات مربوط به این حادثه را گردآوری کرده‌اند و همراه با شواهد جمع‌آوری‌شده در نفت‌کش بازرگانی هلاس آفرودیت برای پیگرد قضایی عاملان ارائه خواهند داد.»

دزدی دریایی در سواحل سومالی در سال ۲۰۱۱ به اوج خود رسید. در آن سال ۲۳۷ مورد حمله دزدان به کشتی‌ها گزارش شد.

به گزارش گروه نظارتی «اقیانوس‌ها فراتر از دزدی دریایی» (Oceans Beyond Piracy)، راهزنی‌های دریایی سومالی در این منطقه در سال ۲۰۱۱ حدود ۶ میلیارد یورو به اقتصاد جهانی زیان وارد کرد و ۱۳۸ میلیون یورو نیز به‌عنوان باج پرداخت شد.

این تهدید با افزایش گشت‌های دریایی بین‌المللی، تقویت دولت مرکزی سومالی و سایر اقدامات کاهش یافت.

با این حال، حملات دزدان دریایی سومالی در یک سال گذشته دوباره شدت گرفته است. آنها در این فعالیت از ناامنی ناشی از حملات شورشیان حوثی یمن به کشتی‌ها در دریای سرخ در واکنش به جنگ اسرائیل و حماس در غزه سوء استفاده کرده‌اند.

حوثی‌ها می‌گویند که با برقراری آتش‌بس در غزه، حملات خود را متوقف کرده‌اند.

بر اساس گزارش دفتر بین‌المللی دریانوردی، در سال ۲۰۲۴ هفت مورد راهزنی دریایی در سواحل سومالی گزارش شده بود.

دزدان دریایی سومالیایی از آغاز سال جاری میلادی تاکنون چندین قایق ماهیگیری را تصرف کرده‌اند. از ماه مه ۲۰۲۴ تاکنون نیز نفت‌کش هلاس آفرودیت نخستین کشتی تجاری است که به دست این دزدان دریایی افتاده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +324شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +268محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +222پیام تسلیت و قدردانی شاهزاده رضا پهلوی از ۳ نظامی کشته‌شده آمریکایی
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +217پیام شاهزاده رضا پهلوی به اقوام ایرانی: همه حقوق برابر خواهند داشت