وزیر نیروی ایران می‌گوید که احتمال قطع آب در شب وجود دارد

وزیر نیروی ایران احتمال قطع آب پایتخت ۱۰ میلیونی تهران را مطرح کرده استبی بی سی: عباس‌علی آبادی، وزیر نیروی ایران، گفته است که احتمال قطع آب در شب وجود دارد و از مردم خواسته است حتما «ذخیره‌ساز» یا منبع آب نصب کنند.

آقای علی‌آبادی که همراه با فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در یک کنفرانس خبری حاضر شده بود گفت: «آب لوله‌کشی در کشور ما بیش از ۱۰۰ سال سابقه دارد. این لوله‌ها فرسوده شده‌اند و برخی از آنها نیز در جنگ ۱۲ روزه آسیب دیدند.»


در جریان جنگ اسرائیل و ایران و حمله به محله‌ای در تجریش تهران، یکی از لوله‌های اصلی انتقال آب آسیب دیده بود که منجر به قطعی چندساعته آب در شمال تهران شد. پس از آن گزارش رسمی دیگری مبنی بر آسیب دیدگی لوله‌های آب در جریان جنگ منتشر نشده بود.

وزیر نیروی ایران گفته است: «ما از مدت‌ها پیش برای کنترل هدررفت آب، با کاهش فشار شبکه مدیریت کرده‌ایم و توانسته‌ایم حدود ۱۵ مترمکعب بر ثانیه، یعنی بیش از پنج برابر آبی که از طالقان می‌آوریم، با همکاری مردم ذخیره کنیم و از هدررفت آن جلوگیری کنیم.»

دولت ایران پیش از این تلاش کرده با انتقال آب از سد طالقان، بحران آب در پایتخت را مدیریت کند.

درتازه ترین هشدار درباره وضعیت ناپایدار آب در پایتخت، وزیر نیروی ایران گفته است «ممکن است مجبور شویم بعضی از شب‌ها که مردم در آرامش هستند و کمتر آب مصرف می‌کنند، فشار آب را تا حد صفر پایین بیاوریم. این کار کمک می‌کند تا هدررفت آب نداشته باشیم.»

منظور از فشار صفر در شبکه آب شهری در عمل قطع جریان آن است. گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد قطع آب در شب بدون اطلاع قبلی در حال اجرا است.

اظهارات وزیر نیروی ایران همزمان شده با انتشار تصاویری از دو سد کرج و لتیان که نشان می‌دهد سطح آب در آنها به کمترین میزان رسیده است.

یک شهروند ویدیویی از خود در سد کرج منتشر کرده که در آن در بستر خشک سد راه می‌رود و گل و لای پای او را پوشانده است. تصاویر دیگری از سد لتیان نیز منتشر شده که در آن زمین کف سد به وضوح دیده می‌شود.

پایتخت ایران برای تامین آب مورد نیاز خود به پنج سد اصلی وابسته است که بر اساس گزارش‌ها دست‌کم یکی از آن‌ها، یعنی سد لار، به گفته بهره‌بردارش عملا به طور کامل خشک شده است.

هشدار درباره وضعیت آب تهران به گفته مقام‌های دولتی، به یک بحران بدل شده اما علاوه بر تهران، وضعیت دیگر نقاط ایران هم به لحاظ خشکسالی و کمبود آب وخیم است.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، هفته پیش هشدار داده بودکه اگر تا آذر، ماه آینده خورشیدی، باران نیاید، باید آب را در تهران جیره‌بندی کرد و اگر باز هم نبارید، این شهر باید تخلیه شود.

میزان بارش در سال آبی جدید در ۱۵ استان ایران «صفر مطلق» اعلام شده است.

محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران پیش از اینکه درباره شرایط سدهای تهران، وضعیت منابع آب سطحی پایتخت را «قرمز و بسیار شکننده» خوانده بود.

بحران بی‌آبی ایران در ۶۰ سال گذشته بی‌سابقه توصیف شده است.

مقام های دولتی گفته‌اند که از ابتدای سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ تاکنون «حتی یک قطره باران در کشور نباریده است.»

بحران کمبود آب بر روی چرخه تولید برق ایران هم اثر منفی گذاشته است.

این کشور برای تولید بخشی از برق به سدها وابسته است و خشکسالی موجب کمبود تولید برق و وابستگی بیشتر به نیروگاه‌های فسیلی هم شده است.

در تابستان ۱۴۰۴ برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، ادارات دولتی در تهران و برخی دیگر از شهرها به‌طور مرتب تعطیل می‌شدند؛ اقدامی که اعتراض برخی کسب‌وکارها را به دلیل زیان اقتصادی به دنبال داشت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
بنا بر این مومنین باید از این پس برای نماز‌های مغرب و عشا و صبح تیمم کنند. همینطور باید برگ درخت چنار در توالت‌ها ذخیره کنند که اگر قضای حاجت لازم شد خود را پاک کنند.
شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۶
۷۱
senator x - تهران، ایران
پس دیگه از غسل کردن خبری نیست.بکن بره
شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +199رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +141برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +132ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +123درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +111انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +85آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!
  • +79هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه