امیرحسین موسوی، زندانی سیاسی: اعترافاتم در صداوسیما اجباری و تحت فشار بازجو بود

ایران اینترنشنال: امیرحسین موسوی، فعال پیشین شبکه‌های اجتماعی، در نامه‌ای از زندان اوین اتهامات مطرح‌شده علیه خود در گزارش اخیر صداوسیمای جمهوری اسلامی را رد کرد و گفت اعترافاتی که در این برنامه از او پخش شده، «اجباری» بوده و تحت فشار بازجو گرفته شده است.

این نامه سه‌شنبه ۱۵ مهر در صفحه اینستاگرام مهدی محمودیان، دیگر زندانی سیاسی محبوس در ایران، منتشر شد.


موسوی که از آذر ۱۴۰۳ در «بازداشت موقت» به سر می‌برد، در این نامه تاکید کرد ویدیوی اعترافات اجباری اردیبهشت‌ماه و یک ماه پیش از جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل ضبط شده و حکومت اکنون می‌کوشد با تحریف وقایع، او را به‌عنوان «جاسوس» موساد معرفی کند.

این زندانی سیاسی که در شبکه‌‌ اجتماعی ایکس با نام «جیمز بی‌دین» شناخته می‌شد، گفت: «بعد از ۱۴۸ روز تحمل سلول انفرادی، بازداشت همسرم، ضرب و شتم‌های شدید اولیه و فشار جانکاه انفرادی و بلاتکلیفی، با تهدید به بازداشت مجدد همسرم و تکرار و تجدید تمام آنچه بر من گذشته بود، این مصاحبه اجباری که پایه گزارش ۲۰:۳۰ بود، از من گرفته شد.»

موسوی افزود: «در آن مصاحبه تقریبا تمامی جملاتی که گفتم، حاصل القای بازجو و تحمیل وی بود. همان گفته‌ها نیز با تقطیع و تحریف بسیار از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.»

بخش خبری ۲۰:۳۰ تلویزیون جمهوری اسلامی ۱۴ مهر اعترافات اجباری موسوی را پخش کرد.

اقدام نهادهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی در گرفتن اعتراف از زندانیان سیاسی سابقه‌ای طولانی دارد.

در سال‌های گذشته نیز صداوسیما بارها اعترافات اجباری شماری از فعالان، از جمله روح‌الله زم، مازیار ابراهیمی، سپیده قلیان و نوید افکاری را پخش کرده بود.
«می‌خواهند ناکامی در شناسایی جاسوسان اسرائیل را به گردن دیگری بیندازند»
موسوی در ادامه نامه خود نوشت: «برآیند کلی این گزارش و اعترافات اجباری این است که به مخاطب القا کنند سربازان گمنام امام زمان بعد از جنگ ۱۲ روزه یک "جاسوس موساد" را گرفته‌اند و ناکامی خود در شناسایی جاسوسان واقعی اسرائیل را به گردن شخصی بیندازند که قریب به یک سال است که بلاتکلیف در زندان است.»

او اتهام منتسب به خود مبنی بر «تامین اطلاعات مراکز حساس نظامی» برای اسرائیل را نادرست خواند و تاکید کرد: «من اساسا به اطلاعات و عکس‌های محرمانه دسترسی نداشته‌ام... من که یک شغل آزاد ساده داشتم، اصولا اطلاعاتی نداشتم که بخواهم با ارائه آنها به میهنم خیانت کنم. من تنها یک شهروند عادی معترض و آزادی‌خواهم.»

این زندانی سیاسی همچنین اتهام ارتباط با عوامل موساد در فضای مجازی را رد کرد و از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست در صورت در اختیار داشتن هرگونه مدرک در این زمینه، آن را به‌صورت علنی منتشر کنند.

موسوی افزود: «من اعتقاد دارم تصمیم اسرائیل برای هدف گرفتن نقاطی در ایران حاصل تحقیقات طولانی و مستقل آنهاست، نه اینکه یک کاربر توییتری از یک کاربر دیگر نظری بپرسد و این نظر تبدیل به تصمیم راهبردی و نظامی یک کشور بشود.»

جمهوری اسلامی پس از جنگ ۱۲ روزه، شمار زیادی از شهروندان را به اتهام «جاسوسی» و «همکاری» با اسرائیل بازداشت، محاکمه و حتی اعدام کرده است.

در یکی از آخرین موارد از اعدام به اتهام «جاسوسی»، بهرام چوبی اصل، شهروند ایرانی، هفتم مهر به دار آویخته شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
paksan - ایران، ایران
امیرحسین موسوی، فعال پیشین شبکه‌های اجتماعی! من نمیخوام پیش داوری کنم ولی واقعا شغل ایشون چی بوده؟ چه زمانی دستگیر شده مهم نیست چون اون حمله هم ماهها قبل طراحی و تمرین و برنامه ریزی شده بوده و این دلیلی نمیشه ولی موضوع اینه ایشون ساکن کجا بودند دقیقا؟ در اکانتش چی میگفته؟ و رفت و آمدش در داخل ایران چی بوده و با چه کسانی در ارتباط بوده که گیر افتاده یا لو دادنش؟ شب برنامه اش پخش بشه هنوز صبح نشده نامه از داخل اوین بزنه این خودش عجیب نیست؟ انگار پست دم بند ایشون بوده نامه را براش ارسال کنه بیرون!؟ و به این سرعت برسه دست بی بی سی و . من رفتارهای وزرات اطلاعات را توجیح یا تایید نمیکنم واقعا اشتباهات اینها خیلی زیاد هستش ولی بعضی وقتها عکس العملهای طرف مقابل هم جای تعجب و حیرت داره و امکان نداره کسی به جایی وصل نباشه تا اینطوری بشه صداش سریع برسه به بزرگترین بنگاههای خبری مگر اینکه موساد یا موسسات حقوق بشری تحت بودجه آنها دنبال کار فردی باشند. میدانیم چند سال هستش که موساد تعداد زیادی افراد را برای سازماندهی رباتها و خوراک ایجاد کردن برای اختلافات قومی در ایران تشکیل داده.
‌سه شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۹
۵۸
مهدی52 - روتردام، هلند
عزیزم اگه غیر از این باشه عجیبه چون مملکت امام زمان و ام القرای اسلامه و همه چیزش اسلامیه
‌سه شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۹
۴۴
paksan - ایران، ایران
من دلم میخوام فکر کنم ایشون راست میگه و در واقع بخشی فاسد در درون وزارت اطلاعات داره ناکامی یا بهتره بگیم همکاری خودشان با موساد را با این پرونده ها ماست مالی یا حواس مردم را پرت کنند. به نظرم اطلاعات سپاه باید روی این قشر اطلاعاتی در وزارت اطلاعات بدقت زوم کنند چون این قشر با ظاهر و حتی کارنامه ای موفق قطعا کارشون فقط جاسوسی یا گرا دادن به دشمن نیست بلکه فراری دادن جاسوسان واقعی و متحرف کردن حواس اطلاعاتی کشور به جاهای دیگر و افرادی که اصلا ربطی به وظایف آنها در حفاظت اطلاعات و کشف جاسوسان ندارد بدهند. این مورد بسیار مشکوک و بشدت جای سوال دارد که چرا فرد یا افراد اطلاعاتی و قاضی دخیل در این پرونده تلاش کردند این فرد را بعنوان عملکرد آنها در دستگیری یک جاسوس بعد از حمله رژیم جا بزنند و این سرنخ بسیار بسیار مهم و توجیح پذیر نیست مگر اینکه هدف فراری دادن و از اهمیت انداختن و گرفتن جاسوسان اصلی برای مقامات بالاتر باشد.
‌سه شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • پژمان جمشیدی با لباس هلال احمر در کنار امدادگران + ویدیو
  • ویدیوی تغییر شیوه برخورد ایست بازرسی‌ها بعد از حمله پهپادهای اسرائیل: حتما باید زور بالا سرتون باشه!
  • (تصاویر) از خلاقیت یک مرد کچل تا زیارتت قبول مادر شوهر عزیزم
  • سال سقوط و فرار و پایان خامنه‌ای، معمای مجتبی؛ جست‌وجوها برای یافتن نشانه‌هایی از رهبر جدید
  • افراشته شدن پرچم شیر و خورشید در سفارت ایران در کپنهاگ؛ آیا دیپلمات‌ها در دانمارک پناهنده شده‌اند؟
  • گزارش‌ها از اصابت موشک به پالایشگاه حیفا / فرود اضطراری جنگنده اف-۳۵ آمریکا بعد از هدف قرار گرفتن
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +340اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +254نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +211سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +192اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +184نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: با برگزاری چهارشنبه‌سوری به یاد جان‌باختگان، به پیشواز آزادی می‌رویم
  • +152ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • +148پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +145نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +143کشته شدن صدها‌‌ نفر از مسئولان میدانی نیروهای سرکوبگر بسیج + ویدیو