مغز زنان و مردان به اشتباهات گذشته واکنش متفاوتی نشان می‌دهد

ایران اینترنشنال: محققان دانشگاه ماونت سینای در تحقیقی جدید دریافتند که مغز زنان و مردان اشتباهات گذشته را به شکلی متفاوت ارزیابی می‌کند. این تفاوت ممکن است دلیل بالا بودن خطر ابتلا به افسردگی در زنان باشد.

به گزارش پایگاه خبری سای‌تک دیلی، این پژوهش که نتایج آن در نشریه «ساینس ادونسز» منتشر شده، نشان داد نوعی «آر‌ان‌ای» در زنان نقشی کلیدی در ایجاد مقاومت در برابر افسردگی ایفا می‌کند.


این مولکول بر فرآیندهای تصمیم‌گیری در مغز زنان اثرگذار است و نحوه ارزیابی اشتباهات گذشته و تجربه حس پشیمانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
ریشه‌یابی تفاوت‌های جنسیتی در افسردگی
طبق آمار، زنان دو برابر بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می‌شوند.

افزون بر این، علائم این اختلال در دو جنسیت متفاوت است و زنان بیشتر دچار «نشخوار فکری» می‌شوند.

برایان سوایس، استادیار روان‌پزشکی و علوم اعصاب در دانشگاه ماونت سینای و نویسنده ارشد این مقاله، گفت: «انگیزه ما برای این پژوهش، شکاف بزرگی بود که در درک علت شیوع بالاتر افسردگی در زنان وجود داشت.»

این تحقیق بر اساس کشف تازه‌ای درباره گروهی از مولکول‌های آر‌ان‌ای غیرکدکننده صورت گرفت که نقش مهمی در ساز و کارهای زیستی افسردگی دارند.

پیش‌تر در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰، تیم تحقیقاتی با بررسی نمونه‌های مغزی انسان‌های فوت‌شده دریافته بود که سطح آر‌ان‌ای به نام «لین‌سی۰۰۴۷۳» (LINC00473) در قشر پیش‌پیشانی مغز زنان مبتلا به افسردگی کاهش یافته، اما این کاهش در مغز مردان مشاهده نشده است.
نقش قشر پیش‌پیشانی در ارزیابی تصمیمات
قشر پیش‌پیشانی نقش مهمی در پیوند دادن حالات عاطفی با فرایندهای تصمیم‌گیری دارد.

محققان دریافتند تغییر سطح لین‌سی۰۰۴۷۳ در این ناحیه از مغز موش‌های ماده، تاثیر قابل توجهی بر رفتارشان دارد.

موش‌های ماده با سطح بالاتر این آر‌ان‌ای، انعطاف‌پذیری بیشتری در تغییر تصمیمات خود هنگام جست‌وجوی پاداش نشان دادند.

این تغییر مولکولی حساسیت موش‌های ماده را نسبت به سرمایه‌گذاری‌های گذشته و فرصت‌های از دست‌رفته افزایش داد و همین امر آن‌ها را به بازنگری و تغییر تصمیمات قبلی‌شان ترغیب کرد.

رومن دوراند دو کوتولی، محقق علوم اعصاب در دانشگاه ماونت سینای و از نویسندگان تحقیق، گفت: «ما توانستیم بر نحوه بازنگری در تصمیمات اخیرشان تاثیر بگذاریم، بدون اینکه قدرت تصمیم‌گیری اولیه‌شان تغییر کند.»
پیامدهای درمانی و پژوهشی
یافته‌های این تحقیق می‌تواند راه را برای هدف‌گذاری مولکولی جدید در تولید داروهای تازه به‌منظور درمان افسردگی ناشی از نشخوار فکری در زنان باز کند.

سوایس تاکید کرد: «این پژوهش مشخص می‌کند احساس پشیمانی لزوما مضر نیست.»

او در ادامه گفت: «اگرچه فکر کردن به گذشته ممکن است ناراحت‌کننده باشد، اما در یادگیری موثر است و به ما کمک می‌کند احساساتمان را بهتر کنترل کنیم، با فشارها مقابله کنیم و از تجربه‌هایمان درس بگیریم.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی:آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • وزیر خزانه‌داری ایالات متحده: مقامات جمهوری اسلامی تنها «زور عریان» را می‌فهمند
  • شب ژنرال‌ها، آن شب بر بام مدرسه رفاه چه گذشت؟
  • یادی از گلهای پرپر شده ایران؛ فاطمه علی‌محمدی، مخترع تراشه‌های هسته‌ای دیالیز باشلیک به قلبش کشته شد
  • شلیک کور سرکوبگران جمهوری اسلامی به کودکان؛ بچه‌هایی که ۱۵ سالگی را ندیدند
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • مجله نیویورکر گزارشی از «شرایط آخرالزمانی» در مراکز درمانی ایران پس از سرکوب اعتراضات ارائه داد
  • از گرد و خاک پناهگاه زیرزمینی روی عمامه رهبر تا ترامپ کتک‌خورده در تهران
  • گروسی: تقریبا مطمئنیم که اورانیوم‌ غنی‌شده ایران در زیر تاسیسات بمباران‌شده است
  • خبرگزاری روسی ریا نووستی از مشاهده هواپیماهای شناسایی آمریکا در نزدیکی مرزهای ایران خبر داد
  • +335شاهزاده رضا پهلوی: تنها توافق قابل قبول، تسلیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است
  • +289شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +210شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +168پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +157رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +138مهران احمدی: ما ترسو نیستیم، عزاداریم
  • +138برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +136پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +132وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +125یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد