مغز زنان و مردان به اشتباهات گذشته واکنش متفاوتی نشان می‌دهد

ایران اینترنشنال: محققان دانشگاه ماونت سینای در تحقیقی جدید دریافتند که مغز زنان و مردان اشتباهات گذشته را به شکلی متفاوت ارزیابی می‌کند. این تفاوت ممکن است دلیل بالا بودن خطر ابتلا به افسردگی در زنان باشد.

به گزارش پایگاه خبری سای‌تک دیلی، این پژوهش که نتایج آن در نشریه «ساینس ادونسز» منتشر شده، نشان داد نوعی «آر‌ان‌ای» در زنان نقشی کلیدی در ایجاد مقاومت در برابر افسردگی ایفا می‌کند.


این مولکول بر فرآیندهای تصمیم‌گیری در مغز زنان اثرگذار است و نحوه ارزیابی اشتباهات گذشته و تجربه حس پشیمانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
ریشه‌یابی تفاوت‌های جنسیتی در افسردگی
طبق آمار، زنان دو برابر بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می‌شوند.

افزون بر این، علائم این اختلال در دو جنسیت متفاوت است و زنان بیشتر دچار «نشخوار فکری» می‌شوند.

برایان سوایس، استادیار روان‌پزشکی و علوم اعصاب در دانشگاه ماونت سینای و نویسنده ارشد این مقاله، گفت: «انگیزه ما برای این پژوهش، شکاف بزرگی بود که در درک علت شیوع بالاتر افسردگی در زنان وجود داشت.»

این تحقیق بر اساس کشف تازه‌ای درباره گروهی از مولکول‌های آر‌ان‌ای غیرکدکننده صورت گرفت که نقش مهمی در ساز و کارهای زیستی افسردگی دارند.

پیش‌تر در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰، تیم تحقیقاتی با بررسی نمونه‌های مغزی انسان‌های فوت‌شده دریافته بود که سطح آر‌ان‌ای به نام «لین‌سی۰۰۴۷۳» (LINC00473) در قشر پیش‌پیشانی مغز زنان مبتلا به افسردگی کاهش یافته، اما این کاهش در مغز مردان مشاهده نشده است.
نقش قشر پیش‌پیشانی در ارزیابی تصمیمات
قشر پیش‌پیشانی نقش مهمی در پیوند دادن حالات عاطفی با فرایندهای تصمیم‌گیری دارد.

محققان دریافتند تغییر سطح لین‌سی۰۰۴۷۳ در این ناحیه از مغز موش‌های ماده، تاثیر قابل توجهی بر رفتارشان دارد.

موش‌های ماده با سطح بالاتر این آر‌ان‌ای، انعطاف‌پذیری بیشتری در تغییر تصمیمات خود هنگام جست‌وجوی پاداش نشان دادند.

این تغییر مولکولی حساسیت موش‌های ماده را نسبت به سرمایه‌گذاری‌های گذشته و فرصت‌های از دست‌رفته افزایش داد و همین امر آن‌ها را به بازنگری و تغییر تصمیمات قبلی‌شان ترغیب کرد.

رومن دوراند دو کوتولی، محقق علوم اعصاب در دانشگاه ماونت سینای و از نویسندگان تحقیق، گفت: «ما توانستیم بر نحوه بازنگری در تصمیمات اخیرشان تاثیر بگذاریم، بدون اینکه قدرت تصمیم‌گیری اولیه‌شان تغییر کند.»
پیامدهای درمانی و پژوهشی
یافته‌های این تحقیق می‌تواند راه را برای هدف‌گذاری مولکولی جدید در تولید داروهای تازه به‌منظور درمان افسردگی ناشی از نشخوار فکری در زنان باز کند.

سوایس تاکید کرد: «این پژوهش مشخص می‌کند احساس پشیمانی لزوما مضر نیست.»

او در ادامه گفت: «اگرچه فکر کردن به گذشته ممکن است ناراحت‌کننده باشد، اما در یادگیری موثر است و به ما کمک می‌کند احساساتمان را بهتر کنترل کنیم، با فشارها مقابله کنیم و از تجربه‌هایمان درس بگیریم.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +519آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +454شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +318علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +299شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +262در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +258پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +251محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +217خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +209دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +201رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند