تدوین فهرست «مرگ» اسرائیل و زمزمه دور دوم جنگ

یورونیوز: به گزارش تلگراف، در پی کشته‌شدن بیش از ۳۰ دانشمند هسته‌ای ایران در حملات ۱۲ روزه اسرائیل، تهران دانشمندان هسته‌ای جان سالم به‌ در برده را به مخفیگاه فرستاده است. این درحالی است که بنابر این گزارش، اسرائیل حدود ۱۰۰ نفر از دانشمندان هسته‌ای ایران را به عنوان اهداف آتی تحت نظر گرفته است.

به گفته یک مقام ارشد ایرانی، بیشتر دانشمندان هسته‌ای که از حملات ۱۲ روزه اسرائیل جان سالم به در بردند، دیگر در خانه‌های خود زندگی و در دانشگاه‌ها تدریس نمی‌کنند، بلکه به مکان‌های امن در تهران یا شهرهای ساحلی شمال منتقل شده‌اند و همراه خانواده‌هایشان در ویلا زندگی می‌کنند.


به گزارش روزنامه بریتانیایی تلگراف، اسرائیل فهرستی از ۱۰۰ دانشمند هسته‌ای ایران را تهیه کرده و آن‌ها را تحت نظر قرار داده است. این روزنامه اعلام کرد که نام ۱۵ نفر از افراد حاضر در این فهرست را مشاهده کرده است.

به گفته مقامات اسرائیلی، این افراد اکنون باید تصمیم بگیرند که یا به کار خود ادامه داده و خطر حملات آتی اسرائیل را بپذیرند و یا به دنبال شغل جدیدی باشند.

یک مقام ایرانی به تلگراف گفت: «بیشتر آنها دیگر در خانه‌های خود زندگی نمی‌کنند. یا به خانه‌های امن در تهران منتقل شده‌اند یا به شمال کشور. از بین آن‌ها کسانی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌کردند، با افرادی جایگزین شده‌اند که هیچ ارتباطی با برنامه هسته‌ای ندارند.»

این اقدام درحالی انجام می‌شود که بنابر گزارش‌ها و ارزیابی‌های مقامات و رسانه‌های اسرائیلی، پس از گذشت بیش از ۴۵ روز از پایان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، همچنان امکان حملات و ترور‌های بیشتر علیه دانشمندان هسته‌ای و مقامات ایرانی وجود دارد.

همچنین، قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه، روزبه وادی، دانشمند هسته‌ای ایران که بنابر گزارش‌ها سابقه کار در یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین تاسیسات هسته‌ای را داشت، به اتهام همکاری با اسرائیل و انتقال اطلاعات مرتبط با همکارانش که منجر به کشته‌شدن یکی از آن‌ها در جریان جنگ ۱۲ روزه شد، اعدام کرد.
نسل جدید دانشمندان، جایگزین همکاران کشته‌شده
به گفته کارشناسان اسرائیلی، نسل جدیدی از دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران اکنون آماده ادامه دادن به کار همکاران کشته‌شده خود هستند. این کارشناسان، این دانشمندان ایرانی را که در حال حاضر به صورت شبانه‌روزی تحت تدابیر شدید امنیتی هستند و در خانه‌های امن زندگی می‌کنند، «مردگان متحرک» توصیف می‌کنند.

به گفته این کارشناسان، برنامه پژوهش هسته‌ای ایران به گونه‌ای سازمان‌دهی شده است که هر فرد کلیدی دست‌کم یک جانشین دارد و این افراد در گروه‌های دو یا سه نفره کار می‌کنند تا در صورت حمله، ترور و حذف احتمالی، تداوم کار تضمین شود.

مقامات اسرائیل بر این باورند که سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران وظیفه پیگیری برنامه هسته‌ای تسلیحاتی ایران را بر عهده دارد. این مقامات نگرانند که دانشمندان هسته‌ای بازمانده ایرانی جایگزین همکاران کشته‌شده خود در این سازمان شوند.

به گزارش تلگراف به نقل از مقامات اسرائیلی، این افراد شامل متخصصان مواد منفجره، فیزیک نوترون و طراحی کلاهک هستند.

رونن سالومون، کارشناس اطلاعات و دفاع اسرائیل گفت: «افرادی که باقی‌مانده بر روی تطبیق موشک‌های شهاب-۳ برای حمل کلاهک هسته‌ای کار کرده‌اند و نقش حیاتی در توانایی ایران در استقرار سلاح هسته‌ای بر روی این موشک‌ها بازی می‌کنند.»

آقای سالومون افزود: «اگرچه دانشمندان هسته‌ای ایرانی کشته‌شده در حملات ۱۲ روزه بیشتر بر طراحی کلاهک متمرکز بودند، با این حال، تخصص دانشمندان باقی‌مانده در استقرار تسلیحات هسته‌ای بر موشک‌ها، آن‌ها را برای اسرائیل به اهداف راهبردی هم‌‌ارز با همکاران کشته‌شده‌شان تبدیل می‌کند. باید توجه داشت که زیرساخت‌های موشک‌های بالستیک ایران هم از جمله اهداف حملات ماه ژوئن اسرائیل بودند.»

بنابر ارزیابی منابع اطلاعاتی اسرائیل، دانش مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران عمیقا در دانشگاه‌های ایران ریشه دارد. به گزارش تلگراف، اسرائیل به همین دلیل در جریان حملات خود دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه امام حسین تهران را هدف قرار داد.

دنی سیترینوویچ، رئیس پیشین میز راهبردی ایران در اداره اطلاعات نظامی اسرائیل (آمان) در‌باره دانشمندان هسته‌ای ایران که از حملات اسرائیل جان سالم به در برده‌اند، گفت: «آن‌ها دیدند که چه بر سر همکارانشان آمد و همان‌طور که از سال ۲۰۱۰ یاد گرفتیم، وقتی دانشمندان دیگر را ترور کردیم، این مسئله طرز فکر آن‌ها را در حمایت از رژیم تغییر نداد. کسانی که باقی مانده‌اند در خط مقدم تلاش‌های ایران برای دستیابی به بمب هسته‌ای خواهند بود و همان‌طور که اسرائیل در گذشته نشان داده است، به طور خودکار به اهداف اسرائیل تبدیل خواهند شد. هیچ شکی ندارم که هر دانشمندی که با موضوع هسته‌ای سروکار داشته باشد یا ترور می‌شود و یا تهدید به ترور خواهد شد.»

به گزارش تلگراف، ایران بلافاصله پس از حملات ۱۲ روزه اسرائیل، ساختار حفاظت از دانشمندان هسته‌ای را بازسازی کرده است و اگرچه، پیش‌تر یک واحد سپاه پاسداران مسئول حفاظت آنان بود، اکنون به دلیل نگرانی‌های امنیتی، چندین نهاد به طور مشترک این وظیفه را بر عهده دارند.

یک مقام ایرانی گفت: «از همه آنها پرسیده شد که آیا هنوز به محافظان خود اعتماد دارند یا نه. برخی گفتند نه و محافظان جدیدی برایشان گذاشتند.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
در تاریخ سابقه نداشته کشوری چنین تحقیر شود و نتواند کاری بکند
یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +426کنفرانس امنیتی مونیخ پس از لغو دعوت از نماینده جمهوری اسلامی شاهزاده رضا پهلوی را دعوت کرد
  • +295شاهزاده رضا پهلوی: تنها توافق قابل قبول، تسلیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است
  • +224به چه دلیل شاهزاده رضا پهلوی روز ۱۴ فوریه را برای تجمع جهانی علیه جمهوری اسلامی انتخاب کرد؟
  • +190شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +175شاهزاده رضا پهلوی: انقلاب ملی ایرانیان حماسه همبستگی و فریاد اتحاد زیر یک پرچم است
  • +139پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +134شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +132مهران احمدی: ما ترسو نیستیم، عزاداریم
  • +118وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +118برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود