جمهوری اسلامی سعی دارد افراد نظامی و حکومتی را به عنوان غیرنظامی کشته‌شده در جنگ معرفی کند

جمهوری اسلامی در تلاش است کشته‌شدگان حملات اخیر اسرائیل را «غیرنظامی» معرفی کند. این در حالی است که بررسی هویت برخی از افراد کشته‌شده نشان می‌دهد بسیاری از آن‌ها دارای مسئولیت‌های رسمی در نهادهای نظامی، امنیتی و حکومتی بوده‌اند.

در پی حملات ۱۲روزه اسرائیل به مراکز نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی، خبرگزاری حوزه علمیه گزارش داده است که دست‌کم شش روحانی در این حملات کشته شده‌اند. با وجود آنکه مقامات رسمی جمهوری اسلامی این افراد را «غیرنظامی» معرفی کرده‌اند، بررسی سوابق آن‌ها نشان می‌دهد اغلبشان در نهادهای نظامی یا حکومتی دارای سمت‌های رسمی بوده‌اند.


بر اساس گزارش‌های منتشرشده، اسامی برخی از این افراد به شرح زیر است:
• رمضانعلی مهرعلی‌تبار فیروزجایی: مسئول عقیدتی-سیاسی سازمان بسیج کل کشور
• علی ترکاشوند: مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه کرج
• احد اقدسی: کارمند عقیدتی-سیاسی وزارت دفاع

از سوی دیگر، دانشگاه آزاد اسلامی نیز در گزارشی اعلام کرده که ۱۷ تن از دانشجویان این دانشگاه در این حملات کشته شده‌اند. اما بر اساس گزارش‌ها و پوشش رسانه‌های نزدیک به حکومت، شماری از این افراد نیز عضو سپاه پاسداران یا بسیج بوده‌اند.

برای نمونه:
• حسن شریفی: عضو سپاه پاسداران که خبرگزاری ایرنا از او با عنوان «پاسدار شهید» یاد کرده است.

• میثم معمر: سرهنگ سپاه پاسداران، کشته‌شده در مقر ستاد فرماندهی سپاه «حسن مجتبی» در استان البرز که با عنوان «دانشجو» از سوی دانشگاه آزاد معرفی شده است.

• علی مختاری حسن‌آبادی: از اعضای پایگاه بسیج المهدی (حوزه ۱۱۷ صدوقی) که نامش به عنوان دانشجو اعلام شده است.

• حسین قربان‌پور: از اعضای سپاه که تصویر او با لباس نظامی در آگهی ترحیمش منتشر شده و از او با عنوان «پاسدار شهید» نام برده شده است.

این تناقض‌ها در روایت رسمی درباره ماهیت کشته‌شدگان، واکنش‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی و میان ناظران سیاسی برانگیخته و گمانه‌زنی‌ها درباره میزان مشارکت نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در مناطق مورد هدف را تقویت کرده است.
رویترز: ایران برای بستن تنگه هرمز آماده شده بود نمای هوایی از تنگه هرمز خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه ۱۰ تیر به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که ایران چندی پیش با نصب مین‌های دریایی روی چند شناور در خلیج فارس، نگرانی‌ها درباره آماده شدن تهران برای مسدود کردن تنگه هرمز را دامن زد.

به گفته این دو مقام آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، این اقدام ایران که از سوی منابع اطلاعاتی ایالات متحده شناسایی شد، مدتی پس از شروع حملات اسرائیل به ایران صورت گرفت.

خبرگزاری رویترز یادآور شده که زمان دقیق نصب این مین‌ها بر روی چند قایق و همچنین اینکه آیا این مین‌ها پس از آن تخلیه شده‌اند یا خیر مشخص نیست.

همچنین به نوشته رویترز، این منابع جزئیاتی درباره چگونگی پی بردن ایالات متحده به نصب مین‌ها روی قایق‌ها اشاره‌ای نکردند اما چنین اطلاعاتی معمولا از طریق تصاویر ماهواره‌ای، منابع انسانی مخفی یا ترکیبی از هر دو روش جمع‌آوری می‌شود.

ایران از سال‌ها پیش بارها تهدید به بستن تنگه هرمز کرده و ۲۴ خرداد امسال، یک روز پس از حمله آمریکا به سه سایت هسته‌ای ایران، مجلس شورای اسلامی از مسدود کردن این تنگه حمایت کرد.

با این حال چند نماینده مجلس، از جمله اسماعیل کوثری، در روزهای اخیر گفته‌اند که تصمیم نهایی در این باره بر عهده شورای عالی امنیت ملی است.

به نوشته رویترز، دولت ایالات متحده این احتمال را رد نکرده که بارگیری مین‌ها ممکن است یک حیله و ترفند از سوی ایران برای متقاعد واشینگتن به جدی بودن تصمیم خود بوده باشد.

کاخ سفید در پاسخ به درخواست رویترز برای اظهار نظر در مورد این خبر تنها گفته است که به لطف «اجرای درخشان» عملیات علیه ایران، علیه حوثی‌ها و کارزار فشار حداکثری «تنگه هرمز همچنان باز است، آزادی دریانوردی احیا شده و ایران به طور قابل توجهی تضعیف شده است».

ایران نیز هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده است.

حدود یک پنجم محموله‌های نفت و گاز جهانی از تنگه هرمز عبور می‌کنند و بسته شدن این تنگه می‌توانست به افزایش احتمالی قیمت انرژی در جهانی منجر شود.

پس از حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران قیمت نفت در بازارهای جهانی بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
فعلا که ولی فقیه دور کاری نمایندگی امام زمان رو کنترات برداشته
‌چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳
۴۶
Ali Nazari - میامی، ایالات متحده امریکا
میراث این حکومت فاضلاب اسلامی بعد از ۴۶ سال چیزی نیست جز فساد ، دروغ، فلاکت، بدبختی، بیچارگی، اوارگی، گرسنگی، زندان، اعدام ، شکنجه، ویرانی، تباهی، و صدها مصیبت دیگر..مرگ بر این جمهوری فاضلاب اسلامی، مرگ بر خامنه ای و تمامی اخوندها و پاسداران و بسیجیهای دزد پفیوز ادم کش. زنده باد مردم ایران و خاندان ایران ساز پهلوی
‌چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸
۴۳
paksan - ایران، ایران
این گزارشهای عوامل موساد و همکاران مجاهدین آنها را سالهاست داریم میخونیم و می بینیم. هر تظاهراتی انجام میشه اینها میگه جعلیه یا جمعیتی نبوده یا با اتوبوس آوردن یا افغانها را آوردن و. حالا هم می بنیم برای توجیح مردم کشته و شهید شده ایران و توجیح تجاوز اسرائیل همان کاری میکنند که صدام حمله صدام به ایران می کردند. کشته شدگان را به چیزهایی ربط میدهند تا مثلا اخبار بی پایه ضد اطلاعاتی تولید کنند و مردم را سردرگم و احساسات ضد اسرائیل مردم را کم کنند. در خیانت اینها به مردم ایران شک نداشته باشید. به اخبار زنهای دوم و سوم مقامات یا کشته شدن یک دختر غیر نظامی که در روز اول سروصدای زیادی کرد دیدیم که همین اوباش شروع کردند به پخش اخباری که این دختر هم خواب یک سپاهی بوده که کشته شده. مردم ایران را هنوز در حد مردم 57 احمق فرض میکنند و دروغها را با افکت های رسانه ای و تحلیلهای آبکی بصورت بمباران خبرهای جعلی میخوان حقیقت جلوه بدهند. خیلی از عنقلابیون می فهمند این روش کار همون روش کار بر ضد پهلوی بود و موساد و سی آی ای هنوز فکر میکنند با همون روش میشه حکومت عوض کرد.
‌چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۷
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
خدایی با چه رویی حرف میزنید؟ فقط بگو اسراییل چه کار دیگه ای باید میکرد؟
‌چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۳
۶۹
sabbas - لندن، انگلستان
خب چه کاریه. بگن مال بسیج یا سپاهه یعنی که تروریستن.
‌پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +204شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو