عباس میلانی :خامنه‌ای پشتش به دیوار خورده و بعید است از این بحران جان سالم به درببرد

رادیو فرانسه: دکتر عباس میلانی، استاد و پژوهشگر شناخته‌شده تاریخ معاصر ایران، در گفت‌وگویی با «فیگارو» از بحران بی‌سابقه‌ای سخن گفته که جمهوری اسلامی را درگیر خود کرده و گفته است که او شگفت زده خواهد شد اگر رژیم اسلامی ایران از این بحران جان سالم به درببرد." او گفته است : "رژیم پشتش به دیوار خورده است." 

در این مصاحبه طولانی میلانی تأکید می‌کند: «هیچ کشور خارجی نباید در آینده ایران دخالت کند؛ این موضوع فقط و فقط مربوط به ملت ایران است. هر تلاشی برای این‌که مثلاً رهبر بعدی ایران از بیرون تعیین شود، چیزی جز پروپاگاندا نیست." با این حال میلانی تأکید کرده است که "ایران آماده تغییر است، کاملاً آماده." او گفته است : "راستش را بخواهید، اگر این حکومت از دل این بحران جان سالم به‌در ببرد، من یکی خیلی تعجب می‌کنم. بعد از جنگ، مردم شاید اسرائیل را هم نقد کنند که چرا در حالی‌که مذاکرات جریان داشت حمله کرد؛ اما حساب اصلی را از خود حکومت خواهند کشید. خامنه‌ای باید جواب بدهد چرا چهل سال این کشور را درگیر رودررویی با اسرائیل کرد، این کار چه سودی برای منافع ملی ایران داشت و چرا همه چیز این‌قدر بد و بی‌تدبیر پیش رفت."


عباس میلانی سپس گفته است : "تصور این‌که قدرت‌های جهانی مثل ترامپ، نتانیاهو یا مکرون می‌توانند برای ایران تصمیم بگیرند، ناشی از بی‌اطلاعی از تاریخ ایران است: شاه را هم کودتای ۳۲ برنگرداند؛ شاه را روحانیون بازگرداندند وقتی تصمیم گرفتند مصدق را تنها بگذارند."

میلانی در ادامه به ریشه‌های فروپاشی قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی اشاره می‌کند و می گوید: «خامنه‌ای عملاً همه کسانی را که جرئت گفتن حقیقت داشتند، از دایره نزدیکانش بیرون انداخت. توی رسانه‌های ایران عملاً هیچ بحث جدی وجود ندارد. کسی حق ندارد بگوید فلان سیاست احمقانه است یا نمی‌گیرد. یا بپرسد چه مصلحتی اقتضا می‌کند با اسرائیل شاخ‌به‌شاخ بشویم."

میلانی تأکید می‌کند : این تقابل هیچ ارتباطی به مسئله فلسطین ندارد: «شاه با اسرائیل رابطه اقتصادی و امنیتی نزدیک داشت و در عین حال حق فلسطینی‌ها را برای داشتن کشوری مستقل به رسمیت می شناخت. این سیاست عاقلانه‌تر از حرف های پوچ خامنه‌ای بود که مدام می گوید : "اسرائیل، این غده سرطانی باید ریشه‌کن شود."

میلانی با طعنه و اشاره به روایت رسمی سپاه پاسداران می‌گوید: «تبلیغات سپاه مثل داستان‌های علمی‌تخیلی است؛ می‌گویند جنگ را برده‌اند، نتانیاهو در بن‌بست است و هر کس از پایان جنگ یا مذاکره بگوید، مزدور آمریکا و اسرائیل است! مردم ایران بهتر از هر کس می‌دانند این جنگ به نفع آن‌ها نیست، بلکه تنها نتیجه تصمیم حکومت است."

میلانی در توضیح دلایل سیاست خصمانه حکومت ایران در قبال اسرائیل می گوید : «منشاء اصلی این سیاست نگاه آخرالزمانی حکومت اسلامی است." میلانی می گوید : "بیشتر تحلیل‌گران غربی اصلاً متن‌های خامنه‌ای را نخوانده‌اند. او سال‌هاست می‌گوید یک نقطه عطف تاریخی خواهد رسید که اسلام پدیده‌ای جهانی و پیروز می‌شود. بخشی از چپ جهان هم بدون خواندن این حرف‌ها، شعارهای ضدصهیونیستی او را ضد استعماری می‌داند و با او همراه می شود." به گفته میلانی : "خامنه‌ای بلد است چطور برای هر گوش و چشمی حرف مناسب بزند."

میلانی سپس تصریح می‌کند: «ده سال است می‌گویم این رژیم جوابی برای مشکلات ایران ندارد و دوام نمی‌آورد. این حکومت در ظاهر سفت‌وسخت است، ولی پایه‌اش از خاک رُس است. بالاخره واقعیت گریبانش را می‌گیرد. همین حالا هم در خود نظام بعضی‌ها فهمیده‌اند که بازی تمام است و خامنه‌ای دیگر در قد و قواره این میدان نیست. او اسیر تعصب و غرورش است و نمی‌تواند اعتراف کند که در همه تصمیم‌های کلانش – از گروگان‌گیری تا جنگ با عراق و برنامه هسته‌ای و دشمنی با اسرائیل – اشتباه کرده است." میلانی تصریح کرده است : "اگر ایران یک ذره دموکراسی می‌داشت، او را برمی‌داشتند و محاکمه می‌کردند. فعلاً هیچ‌کس چیزی نمی‌گوید چون همه درگیر حمله اسرائیل‌اند و نگران مردم‌اند."

آیا رژیم ایران می‌تواند با برانگیختن حس ملی‌گرایی خود را نجات بدهد؟ در پاسخ به این سئوال فیگارو میلانی می‌گوید: «فکر نمی‌کنم رهبران ایران ملی‌گرا بشوند، ولی ممکن است از این شعارها برای کش دادن عمرشان استفاده کنند." او می‌گوید : خامنه‌ای در پیام آخرش ۲۲ بار گفت ‘ایران’، انگار یک‌دفعه وطن‌پرست شده! در حالی که همیشه می‌گفت ایران مهم نیست، مهم امت اسلامی است. پول ملت را خرج بشار اسد کرد و گفت این برای امت است. حالا که می‌دانست اسرائیل حمله می‌کند، کاری برای مردم نکرد، حتی مقامات خودش را آماده نکرد. متحدان منطقه‌ای‌اش را از دست داده، حزب‌الله گفته دخالت نمی‌کند، اسد رفت با آن‌همه دلار نفتی، حماس شکست خورد، شبه‌نظامیان عراق ساکت‌اند. حالا دستپاچه شده؛ نیروهای بسیج را ریخته توی خیابان به جان مردم و پلیس را زیاد کرده. این رژیم پشتش به دیوار خورده است."
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
خب الان دیدم که تارمپ مجدد در تروث سوشیال پستی زده و از تغییر رژیم حمایت کرده : استفاده از عبارت تغییر رژیم شاید از نظر سیاسی درست نباشد اما اگر رزیم کنونی ایران نتواند ایران را دوباره عظمت ببخشد چرا نباید تغییری در رژیم رخ دهد؟
یکشنبه ۰۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۴
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
و همینطور آقای یوسی کوهن رئیس قبلی موساد خواستار وارد عمل شدن اسرائیل برای تغییر رژیم ایران شد : در ایران یک ملت بزرگ،باهوش و مدرن وجود دارد که میخواهد به سوی دموکراسی گام بردارد،ما باید این فرصت را در اختیار آنها قرار دهیم البته فقط وقتیکه این ماموریت را کامل کرده و رژیم خامنه ای را بطور کامل از میان برداریم.من به نخست وزیر و جهان متمدن توصیخ میکنم از این فرصت فوق العاده که در اختیار داریم استفاده کنند تا باعث سقوط کامل این رژیم شوند و فکر میکنم اطلاعات لازم برای این اقدام وجود دارد.
یکشنبه ۰۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷
۲۵
varied - ریزه، ترکیه
بعضی حرفهاش خوبه و بعضی حرفهاش بوی نا میده مثلا اونجا که میگه شاه را روحانیون بازگرداندند تامصدق را تنها بگذارند. (این موضوع اشتباهه تحلیل درست از اون اون تاریخ نداره) / کلا من از اوناییکه سابقه عضویت در حزب توده مزاحمین خلق و گروههای مارکسیستی داشتند خوشم نمیاد آقای میلانی هم یکی از اونهاست
یکشنبه ۰۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۹
۴۲
Allen1983 - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
ببین اقای میلانی تو به اندازه کافی به ایران و ایرانی خیانت‌کرده ایی ، لطفا خفه شو و گمشو تا از نظرها محو گردی. چی از جون این ملت میخوای. بقول خود الدنگت اشتباه کردی که با شاه درگیر شدی ، مگه میشه یک نفر رو کشت و گفت ببخشید اشتباه کردم ، شما ایران رو کشتید و حالا گاهی میگید اشتباه کردم ولی گاهی به اصل خودتون برمیگردید . خواهش میکنم برید بمیرید و احتیاجی به نظرات شما نیست.
‌سه شنبه ۰۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +204شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +101بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم