واشنگتن در پی نگرانی از بروز ناآرامی در منطقه آماده خروج کارکنان غیرضروری‌اش از سفارت بغداد می‌شود

دو مقام آمریکایی روز چهارشنبه اعلام کردند وزارت خارجه این کشور در حال آماده‌سازی دستوری برای خروج تمامی کارکنان غیرضروری از سفارت در بغداد است؛ تصمیمی که در پی نگرانی از احتمال بروز ناآرامی در منطقه اتخاذ شده است.

سفارت آمریکا در بغداد هم‌اکنون نیز با نیروی انسانی محدود فعالیت می‌کند، بنابراین این دستور تأثیر زیادی بر شمار کل کارکنان نخواهد داشت.


با این حال، وزارت خارجه همچنین اجازه خروج کارکنان غیرضروری و اعضای خانواده آن‌ها را از بحرین و کویت صادر کرده است؛ اقدامی که به این افراد اختیار می‌دهد در صورت تمایل خاک این کشورها را ترک کنند.

یک مقام دیگر آمریکایی گفت پنتاگون در حال آماده‌باش برای حمایت از احتمال تخلیه نیروهای آمریکایی از سفارت این کشور در بغداد است.

در روزهای اخیر، هم‌زمان با بالا گرفتن اختلافات بین ایران و آمریکا بر سر گفتگوهای هسته‌ای، تنش‌ها در منطقه رو به افزایش رفته است.

در همین حال، انتظار می‌رود شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رأی‌گیری درباره تصویب قطعنامه‌ای برای محکومیت ایران را در دستور کار قرار دهد؛ اقدامی که می‌تواند باعث شود مسیر ارسال پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل آغاز شود.

در پی گزارش‌هایی درباره آمادگی‌ها برای خروج کارکنان سفارت، نمایندگی ایران در سازمان ملل در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «تهدیدها نمی‌توانند واقعیت‌ها را تغییر دهند. ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست، و نظامی‌گری آمریکا تنها بی‌ثباتی بیشتری به همراه می‌آورد.»

از سوی دیگر، وزیر دفاع ایران روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوها با آمریکا به نتیجه برسد، اما تأکید کرد تهران آماده پاسخ‌گویی است.

او گفت: «اگر جنگی به ما تحمیل شود، تلفات دشمن قطعاً بیشتر از ما خواهد بود، و در آن صورت آمریکا باید منطقه را ترک کند، چون همه پایگاه‌هایش در تیررس ماست. ما به آن‌ها دسترسی داریم و بدون تردید همه آن‌ها را در کشورهای میزبان هدف قرار خواهیم داد.»

صبح چهارشنبه، مرکز عملیات تجاری دریایی بریتانیا که یک نهاد مستقر در خاورمیانه و تحت نظارت نیروی دریایی بریتانیا است هشدار داد که از افزایش تنش در منطقه مطلع شده که می‌تواند به تشدید فعالیت‌های نظامی منجر شود و مستقیماً بر دریانوردان تأثیر بگذارد.

در این بیانیه نسبت به تردد در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز هشدار داده شده است. هرچند نامی از ایران برده نشده، اما این آبراه‌ها در گذشته شاهد تنش‌هایی میان ایران و کشتی‌های بین‌المللی بوده است. 
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +254تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +237ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +230شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +215شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +174وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +169نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +159ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +148پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +144مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +138فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی