تهران دریافت پیشنهاد واشنگتن را تایید کرد؛ کاخ سفید: به نفع ایران است که آن را بپذیرد

بی بی سی: کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید درباره پیشنهاد هسته‌ای آمریکا به ایران که از طریق وزیر خارجه عمان به تهران تحویل داده شده گفت پیشنهاد کاخ سفید «مفصل و قابل قبول» است. وزیر خارجه ایران پیشتر دریافت پیشنهاد آمریکا را تایید کرده بود.

خانم لیویت در بیانیه‌ای تصریح کرد: «ویتکاف پیشنهاد مفصل و قابل قبولی را به رژیم ایران ارائه کرده و به نفع آنهاست که آن را بپذیرند.»


سخنگوی کاخ‌سفید مجددا سخنان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را تکرار کرد که «ایران هرگز نمی‌تواند به بمب هسته‌ای دست یابد.»

با این حال خانم لیویت گفت در مورد جزییات این پیشنهاد «اظهار نظر نخواهد کرد.»

عصر امروز ۱۱ خرداد/۱ جون عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که بدر بوسعیدی، وزیر خارجه عمان، در سفری کوتاه به تهران «پیشنهاد طرف آمریکایی» را تسلیم مقامات ایران کرده است.

آقای عراقچی در ادامه نوشته که پاسخ مقتضی این پیشنهاد «بر اساس اصول، منافع ملی و حقوق مردم ایران» داده خواهد شد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و بدر بوسعیدی همتای عمانی اوآقای عراقچی پیشتر گفته بود که «توقف غنی‌سازی چیزی نیست که مردم ایران زیر بار آن بروند.»

او که همراه با مدیران وزارت‌خارجه ایران در آرامگاه روح‌الله خمینی حاضر شده بود گفته «یکی از اصول ما در بحث هسته‌ای که مبنای حرکت ما در مذاکرات را شکل می‌دهد، نفی سلطه است» و «در مذاکرات قبلی و فعلی ما بر اساس این مبنا حرکت کردیم.»

بیش از دو دهه است که ایران با قدرت‌های جهانی درگیر مذاکرات اتمی است که محور آن غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران است.

در حال‌ حاضر مذاکراتی در این‌باره با دولت دونالد ترامپ در جریان است. در تازه‌ترین اظهارنظر در این‌باره رئیس‌جمهور آمریکا توافق با ایران در «آینده نه‌چندان دور» را محتمل دانست و محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران هم گفت «شاهد برخی از پیشرفت‌ها در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا هستیم.»

ایران می‌گوید حاضر است در ازای رفع تحریم‌های آمریکا در برخی از جنبه‌های برنامه اتمی خود وقفه ایجاد کند اما غنی‌سازی اورانیوم را کنار نخواهد گذاشت.

تاکنون پنج دور مذاکره میان ایران و دولت ترامپ برگزار شده و طرف ایران می‌گویند در انتظار تنظیم زمان دور ششم است که به میانجی‌گری عمان انجام می‌شود.

همزمان با تداوم مذاکره میان ایران و آمریکا، گزارش جامع از برنامه اتمی ایران که توسط مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است تکمیل شود، در جلسه شورای حکام آژانس که اواخر خرداد برگزار می‌شود، بررسی خواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌های اروپایی گفته است که انتظار می‌رود این گزارش انتقاد از نحوه پایبندی ایران به تعهدات اتمی‌اش باشد و به همین دلیل سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان همراه با ایالات متحده به دنبال تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه ایران هستند.

در حالی‌ که مذاکره اتمی بین ایران و آمریکا از اواخر فروردین امسال آغاز شده، سه کشور اروپایی که به‌ شکل سنتی طرف مذاکره اتمی ایران بودند، در این مذاکرات به‌ طور مستقیم حضور ندارند.

این سه کشور پیش‌ ازاین گفته بودند که در صورتی‌ که عدم پایبندی ایران به تعهدات اتمی‌اش از سوی آژانس تأیید شود، ممکن است از بازگشت خودکار تحریم‌های سازمان ملل متحد حمایت کنند.

موعد تصمیم‌گیری اعضای دائم شورای امنیت درباره این تحریم‌ها بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، مهرماه سال جاری به پایان می‌رسد.

هرچند آقای ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود برای بازگشت تحریم‌های شورای امنیت دست به تلاش‌های ناکامی زد اما در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود هنوز به‌ طور صریح درباره امکان بازگشت این تحریم‌ها اظهارنظر نکرده و مشخص نیست آیا این موضوع در مذاکرات جاری با ایران مطرح است یا خیر.

جزئیات چندانی از مذاکرات و محتوای موضوعات رد و بدل‌شده میان هیئت ایرانی و آمریکایی منتشر نمی‌شود. رسانه‌های آمریکایی به‌ طور پراکنده موضوعاتی را در ارتباط با گفت‌وگوها منتشر می‌کنند که به‌ طور مداوم از سوی مقام‌های ایرانی تکذیب می‌شود.

در ایران انتقادهایی از نحوه اطلاع‌رسانی و فضای آزاد اظهارنظر در این‌باره مطرح است.

ماشاءالله شمس‌الواعظین، روزنامه‌نگار و از سردبیران چند روزنامه توقیف‌شده در ایران به روزنامه هم‌میهن چاپ تهران گفته است: «تبادل‌نظر در مورد یک مسئله ملی و اظهارنظر در مورد مسئله‌ای مشابه مذاکرات میان ایران و آمریکا، حق اختصاصی مقام‌های دولتی و حکومتی نیست.»

پیش‌ از این، برخی از سیاستمداران ایرانی از جمله میرحسین موسوی و حسن روحانی به صراحت یا به‌ شکل تلویحی خواستار برگزاری رفراندوم درباره پرونده اتمی شده بودند.

برگزاری رفراندوم یا همه‌پرسی در ایران منوط به صدور فرمان آن از سوی رهبر جمهوری اسلامی ایران یا تصویب آن توسط دو سوم نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان است که اعضایش به طور مستقیم و غیرمستقیم توسط رهبر انتخاب می‌شوند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
کی فکر میکرد رژیمی که ادعا داشت کاخ سفید را حسینیه کند چنین در برابر شیطان بزرگ تسلیم شود؟ از زمان انقلاب مهسا رژیم با بدبیاری پشت بدبیاری مواجه شده و بعد از هفت اکتبر هم تحقیر پشت تحقیر. میدانیم نهایتا رژیم رفتنی است اما امیدوارم این اتفاقات زودتر منجر به نابودی رژیم مفعول عظما شود.‌
یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۹
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
بعضی دوستان که در ظاهر خودشان را مخالف رژیم جا میزنند گاهی سوتی میدن و به آیدی من گیر میدن. آیا امکانش هست مخالف رژیم باشی و از بی آبرو کردن خامنه ای قاتل نیکا کیان مهسا سارینا مجیدرضا رهنورد و صدها ایرانی کشته شده توسط این مفعول ضد ایرانی ناراحت بشی؟
یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۲
۳۱
GORG AMERICAN - واشنگتن دی سی، ایالات متحده امریکا
درود بر شرافتت.اینا اروپا رو یواش یواش تبدیل به فلسطین کردن حالا میخوان بیان سراغ آمریکا و اسراییل.اینا خودشون هنوز مستعمره دارن و برا بقیه تعیین تکلیف میکنن
یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۱
۶۴
vg2000 - اسلو، نروژ
به اون علی چلاق بگید یه آیه دیگه نازل کنه از امام پشمک که غنی‌سازی و متوقف کنیدوگرنه اسرائیلی‌ها آماده‌اند که بذارن تو اون قمبل قهرمانانه بدجوری هم بزارن البته گوسفندهای ایران لیاقتشون همچین گاوایی مردمی که از ترس خودشونو زدن به مردن یگه کی می‌خوان از خواب بلند شن از آخوراشون بیان بیرون
یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲
۵۹
Geelongcats - سیدنی، استرالیا
حضرت اقا بیاد امام حسن خواهد افتاد و برای بقای خود شرایط آمریکا را قبول خواهد کرد.
یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۸
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
نهایت بیشرفی یک دولت این هست که گلوی خود را پاره میکردند تا به بهانه "حقوق بشر" آخوند را به کشور ما فرو کنند، اما بعد از پنجاه سال که افسران شرافتمند و خدمتگزار دوران پهلوی و ندا‌ها و ژینا‌ها و هزاران جوان ما را آخوند مثله کرد بنشینند و با آخوند جنایتکار لاس مذاکره بزنند. در پاییز سال ۱۳۵۷ که تازه به آمریکا آمده بودم هر دو ساعت یک بار تلویزیون برنامه‌های عادی خود را قطع میکرد تا از نارضایتی‌ ملت ایران قصه‌ها پخش کند. یکی‌ از این تظاهرات که به چشم خود در تلویزیون دیدم دو جوان ریشو بودند که در ورودی منزل اشرف پهلوی در لوس آنجلس یک توپ پارچه‌ای را مشتعل کرده بودند و با پا به این سو و آنسو پرتش میکردند و مخبر ‌ای بی‌ سی‌ با آب و تاب از ظلم پهلوی تعریف میکرد!
یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۱
۵۸
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
شماها هیچ پیشنهادی نداشتید و نخواهید داشت که به نفع ایران باشه. مخصوصا اگه از طرف هویج باشه. ایران یه هواپیما کادو داد تا هویج وا بده
یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +197شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +146شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +124نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم