ادامه اعتصاب بی‌سابقه سراسری در ایران به‌رغم بازداشت دست‌کم ۲۰ نفر

 
صدای آمریکا: اعتصاب بی‌سابقه سراسری کامیون‌داران و رانندگان ترانزیت با وجود سرکوب حکومتی روز جمعه همچنان در بیش از ۱۴۰ شهر برای نهمین روز متوالی ادامه یافت.

خبرگزاری هرانا گزارش داده است که در جریان اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از اول خردادماه در ایران آغاز شده، دست‌کم ۲۰ راننده کامیون و شهروند حامی اعتصاب در شهرهای مختلف کشور بازداشت شده‌اند.


این اعتصابات که با هدف پیگیری مطالبات معیشتی از جمله افزایش کرایه، هزینه‌های سوخت و بیمه، و شرایط سخت جاده‌ای شکل گرفته، به‌رغم فشارهای امنیتی و بازداشت‌های گسترده، همچنان ادامه دارد.

به گزارش هرانا در میان بازداشت‌شدگان، صدیق محمدی در سنندج و شهاب دارابی در اسلام‌آباد غرب از چهره‌های شناخته‌شده هستند.

بر اساس این گزارش همچنین در شهر رشت، روابط عمومی سپاه قدس استان گیلان از بازداشت یک شهروند به اتهام حمایت از اعتصابات و «سیاه‌نمایی و فعالیت به نفع گروه‌های مخالف نظام» خبر داد.

هرانا می‌افزاید سپاه خوزستان هم از بازداشت دو نفر در بندر امام خمینی خبر داده که ویدیوهایی از «اعترافات اجباری» آنها توسط رسانه‌های حکومتی منتشر شده است.

به نوشته این ارگان حقوق بشری در بندرلنگه، فرمانده انتظامی این شهرستان اعلام کرد که فردی به دلیل انتشار کلیپی در حمایت از اعتصاب کامیون‌داران و ارسال آن به رسانه‌های خارج از کشور بازداشت شده است.

بنا بر این گزارش در شیراز نیز دادستان این شهر از بازداشت چند راننده معترض خبر داد و بدون اشاره به شمار دقیق افراد بازداشت‌شده، آنها را به «ایجاد اختلال هدفمند و سازمان‌یافته در حمل‌ونقل» متهم کرد.

اعتراضات کامیون‌داران در حالی ادامه دارد که گزارش‌ها از حمایت اصناف و اقشار مختلف جامعه، از جمله معلمان، بازنشستگان و دانشجویان، از این حرکت اعتراضی حکایت دارد. با این حال، برخوردهای امنیتی حکومت نشان می‌دهد که مقامات به‌جای پاسخ‌گویی به مطالبات صنفی، بر سرکوب و تهدید تکیه کرده‌اند.

همزمان با نهمین روز اعتصاب سراسری کامیون‌داران و رانندگان خودروهای سنگین، سیزده زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین روز جمعه ۹ خرداد با انتشار پیامی، از این حرکت اعتراضی حمایت کردند.

در بخشی از این پیام آمده است: «ما زندانیان سیاسی در این بزنگاه تاریخی در کنار رانندگان کامیون و تمامی اعتصاب‌کنندگان ایستاده‌ایم تا در این مسیر حق‌طلبانه، سربلند و سرافراز باشیم. دست تک‌تک شما غیرتمندان را می‌فشاریم.»

کوشان (خالد) پیرزاده، آرین غلامی، رضا اهتمامی، آزاد پیکری‌فر، پرویز اکبری، شهریار بیات، امین سخنور، مصطفی محمدحسن، وحید قدیرزاده، بختیار ساسانی، علی بهرام، ناصر امیرلو و خسرو مهرگان‌زاده از امضاکنندگان این پیام هستند.

این اعتصاب‌ها با حمایت گسترده افراد و تشکل‌های فعال در حوزه‌های مدنی، صنفی، فرهنگی و سیاسی همراه بوده است.

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، کارگران بازنشسته خوزستان و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، تشکل دانشجویان پیشرو، کمیته سراسری دانشجویان کردستان، انجمن آزادی‌خواهان دانشگاه بهشتی، و گروه‌هایی از دانشگاه‌های اصفهان، ارومیه، تهران و دیگر شهرها، شاهزاده رضا پهلوی، گوهر عشقی، حسین رونقی، نرگس محمدی، توماج صالحی و جعفر پناهی شماری از چهره‌ها و تشکل‌هایی هستند که از این اعتراضات حمایت کرده‌اند
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +281شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +237شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +200پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +163سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +147ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +142فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +120پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +113کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +111ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +100ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید