مردی که بیش از ۳۰۰۰ نفر را به اروپا قاچاق کرده بود، زندانی شد

بی بی سی: ماهیگیر مصری که به انتقال بیش از سه هزار مهاجر درچندین عملیات غیر‌قانونی قایقرانی عبور از مرز به مبلغ بیش از ۱۲ میلیون پوند اقدام کرده بود به ۲۵ سال زندان محکوم شد.

آژانس ملی مبارزه با جرائم بریتانیا اعلام کرده است که احمد عبید، ۴۲ ساله و ساکن بریتانیا در عملیات قاچاق بیش از ۳۰۰۰ انسان از شمال آفریقا به ایتالیا بین اکتبر ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ دست داشته است که برخی از آنها هم به بریتانیا آمده‌اند.


عبید اولین فردی است که در بریتانیا به دست داشتن در قاچاق انسان از طریق دریای مدیترانه از آفریقا به ایتالیا محکوم شده است.

او در سال ۲۰۲۲ پس از پنج سال محکومیت زندان به جرم قاچاق مواد مخدر در ایتالیا با قایق کوچکی خود را به بریتانیا رساند. او در بریتانیا درخواست پناهندگی کرد اما هرگز پاسخی در مورد درخواست خود دریافت نکرد.

او در این سال‌ها در بلاتکلیفی و برزخ قانونی بود چون نه درخواست پناهندگی او رد شده بود و نه اجازه اقامت دریافت کرده بود. محکومیت او به معنای این است که پس از اجرای حکم از کشور اخراج خواهد شد.

عبید که همسر و پسرانش در بریتانیا هستند در هنگام دستگیری در خانه‌ای با هزینه دولتی در جنوب غربی لندن زندگی می‌کرد.

در جلسه دادگاه، قاضی گفت عبید بی‌رحمانه از افراد مستأصل که هیچ راه چاره‌ای نداشتند سودجویی کرده است و «هدف و انگیزه اصلی او کسب درآمد از قاچاق انسان بوده است».

قاضی آدام هیدلستون می‌گوید: «رفتار او با مهاجران هولناک بوده است».

«این بی‌تردید فقط یک کار سودجویانه بوده است. خطر از دست دادن جان افراد قابل‌ ملاحظه بوده است چون این کار با قایق‌های ماهیگیری و نه قایق‌های مسافربری انجام می‌شده است».

در دادگاه اعلام شد که عبید نقش مهم و سطح بالایی در این تشکیلات ایفا و به مسئولان رشوه پرداخت می‌کرده و دستورات تهدید و خشونت و آزار مهاجران را می‌داده است.

پس از محکومیت او در دادگاه شنیده شد که او فریاد می‌زند این حکم «عادلانه» نیست و او «فقط قصد داشته برای آوردن خانواده‌اش پول جمع کند».

وقتی حکم محکومیت او اعلام شد یکی از زنان خانواده عبید در جایگاه حاضران در دادگاه گریه کرد.

او در سال ۲۰۲۳ پس از آنکه مقامات امنیتی ایتالیا تلفن‌های ماهواره‌ای مورد‌ استفاده مهاجران را در مسیر‌های دریای مدیترانه از لیبی به اروپا و به‌ویژه ایتالیا بررسی کردند، دستگیر شد.

آنها دریافتند که برخی دستگاه‌ها که برای تماس با نگهبانان ساحلی این کشور استفاده شده بود در طول سفر با شماره موبایلی در بریتانیا هم مرتبط بوده‌اند.

آژانس ملی مبارزه با جرائم بریتانیا دریافت که این شماره متعلق به عبید است و سپس خانه او را برای یافتن مدارک و شواهد بازرسی کردند.

آژانس دریافت که او در چندین مورد عملیات قاچاق انسان نقش داشته و هزاران مرد و زن و کودک را با قایق‌های ماهیگیری به طرز خطرناک و بیش از حد ظرفیت انتقال داده است.

آژانس ملی مبارزه با جرائم بریتانیا می‌گوید که عبید در تلاش برای جلوگیری از گیر افتادن به دست قانون حتی به یکی از همکارانش گفته بود «هر وقت دیدی یکی از مهاجران موبایل همراه دارد او را بکش و در آب بینداز.»

این قاچاقچی انسان در حساب کاربری خود در فیس‌بوک خود را «کاپیتان احمد» معرفی کرده بود و دفترچه‌های یافته‌شده از خانه‌اش حاوی جزئیات مسیر‌یابی و هدایت در دریای مدیترانه و فهرستی از پرداخت‌‌های مربوط به عبور از دریا بوده است.

عبید اتهام تسهیل مهاجرت غیر‌قانونی به اتحادیه اروپا که در قانون بریتانیا جرم است را پذیرفته است اما به اهمیت نقش خود را در این اقدامات اعتراض کرده است.

آژانس ملی مبارزه با جرائم بریتانیا دریافته است که او نقش مدیریتی و کلیدی در شبکه قاچاق انسان داشته است.

جاکو بیر، سرپرست تحقیقات منطقه‌ای آژانس می‌گوید: «عبید بخشی از شبکه مجرمانه‌ای بود که مهاجران درمانده و مستأصل را شکار می‌کرد و آنها را در قایق‌هایی که مثل تله‌های مرگ بودند از دریای مدیترانه عبور می‌داد».

«شیوه بی‌رحمانه و خشونت‌بار کار او زمانی آشکار می‌شود که با خونسردی و بی‌اعتنایی تعریف می‌کند هر مهاجری که قوانین را رعایت نمی‌کرد می‌کشتیم و به دریا می‌انداختیم. از نگاه او آنها فقط ابزار سودآوری بودند».
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۶
زنده باد رضاشاه دوم‌ پهلوی - پاریس، فرانسه

هرجا سخن از خرابکاری و فساد است، نام یک مسلمان می درخشد!
‌پنجشنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

معلوم نیست که چرا این عاشقان اسلام از سرزمین های اسلامی فراری هستند
‌پنجشنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی:آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • وزیر خزانه‌داری ایالات متحده: مقامات جمهوری اسلامی تنها «زور عریان» را می‌فهمند
  • شب ژنرال‌ها، آن شب بر بام مدرسه رفاه چه گذشت؟
  • یادی از گلهای پرپر شده ایران؛ فاطمه علی‌محمدی، مخترع تراشه‌های هسته‌ای دیالیز باشلیک به قلبش کشته شد
  • شلیک کور سرکوبگران جمهوری اسلامی به کودکان؛ بچه‌هایی که ۱۵ سالگی را ندیدند
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • مجله نیویورکر گزارشی از «شرایط آخرالزمانی» در مراکز درمانی ایران پس از سرکوب اعتراضات ارائه داد
  • از گرد و خاک پناهگاه زیرزمینی روی عمامه رهبر تا ترامپ کتک‌خورده در تهران
  • گروسی: تقریبا مطمئنیم که اورانیوم‌ غنی‌شده ایران در زیر تاسیسات بمباران‌شده است
  • خبرگزاری روسی ریا نووستی از مشاهده هواپیماهای شناسایی آمریکا در نزدیکی مرزهای ایران خبر داد
  • +336شاهزاده رضا پهلوی: تنها توافق قابل قبول، تسلیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است
  • +294شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +214شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +168پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +161رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +139برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +138پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +133وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +125یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد
  • +125علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید