عملیات جدید اسرائیل در غزه؛ ارتش می‌گوید عملیات تا نابودی حماس متوقف نخواهد شد

 شعله‌های آتش در شمال غزه از سمت اسرائیلی مرز اسرائیل و غزه، ۲۷ اردیبهشترادیو فردا: وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد ارتش این کشور عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرده است که هدف آن به‌دست گرفتن کنترل میدانی در این باریکه و نابودی حماس است.

این عملیات در حالی پس از چند روز حملات سنگین هوایی آغاز شده که مذاکرات آتش‌بس میان اسرائیل و حماس نیز در پایتخت قطر از سر گرفته شده است.


یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز شنبه ۲۷ اردیبهشت، با اعلام خبر شروع عملیات، هدف آن را اعمال فشار بر گروه حماس برای آزاد کردن گروگان‌های باقی‌مانده اعلام کرد.

ارتش اسرائیل هم در شبکه ایکس اعلام کرد در حال تشدید حملات و وارد آوردن «فشار فوق‌العاده» بر حماس در سراسر غزه است و عملیات نظامی در غزه تا بازگشت گروگان‌ها و نابودی حماس متوقف نخواهد شد.

گروه افراطی حماس که آمریکا و اتحادیه اروپا نیز آن را یک سازمان تروریستی می‌دانند، از ۲۵۱ گروگانی که در حمله ۷ اکتبر دو سال پیش گرفت، اجساد یا زنده ۵۸ نفر از آنان را هنوز در اختیار دارد.

ارتش اسرائیل روز جمعه از ساکنان مناطق شمالی غزه خواسته بود این مناطق را ترک کنند. به‌گفته مقامات بهداشتی غزه، اکثر کشته‌شدگان روز شنبه در شهرک‌های شمالی از جمله بیت‌لاهیا، اردوگاه جبالیا و همچنین شهر جنوبی خان‌یونس بوده‌اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هفته گذشته وعده داده بود که فشار بر حماس را افزایش خواهد داد تا این گروه شبه‌نظامی که نزدیک به دو دهه است بر غزه حکومت می‌کند، نابود شود.

این عملیات در حالی انجام می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، سفر خود به منطقه خاورمیانه را روز جمعه بدون توقف در اسرائیل به پایان رساند، درحالی‌که پیش از آن امیدهایی وجود داشت به این‌که این سفر می‌تواند به توافق آتش‌بس یا ازسرگیری کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه کمک کند.

حماس، که پیش از سفر ترامپ یک گروگان اسرائیلی-آمریکایی را به نشانه حسن‌نیت آزاد کرده بود، خواهان توافقی است که به جنگ پایان دهد، اسرائیل اما اعلام کرده که با این درخواست موافقت نخواهد کرد.
مذاکرات آتش‌بس
همزمان مذاکرات بین اسرائیل و حماس در دوحه، پایتخت قطر، نیز هنوز پیشرفتی نداشته، هرچند یکی از مقام‌های گروه حماس روز شنبه به خبرگزاری رویترز گفت دور جدید این مذاکرات در دوحه در جریان است.

به‌گفته این مقام حماس، موضع این گروه در مذاکرات «شامل ضرورت پایان جنگ، تبادل اسرا، خروج اسرائیل از غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه و تمام نیازهای مردم به نوار غزه است».

وزیر دفاع اسرائیل نیز تأیید کرد که مذاکرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در دوحه از سر گرفته شده، بدون آن‌که این کشور موافقتی با آتش‌بس یا رفع محاصره اعلام کرده باشد.
واکنش‌های بین‌المللی
آنتونیو کوستا، رئیس شورای اروپا، در بیانیه‌ای اعلام کرد که از وضعیت در نوار غزه «شوکه» شده است و افزود: «غیرنظامیان در حال گرسنگی‌ کشیدن‌اند و بیمارستان‌ها بار دیگر هدف حملات قرار گرفته‌اند. خشونت باید متوقف شود.»

او همچنین از دولت اسرائیل خواست که فوراً محاصره غزه را پایان دهد و دسترسی سریع، ایمن و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه را تضمین کند.

دولت ایتالیا روز شنبه لحن هشدارآمیز خود را نسبت به اسرائیل شدت بخشید و از این کشور خواست به حملات مرگبار نظامی در غزه پایان دهد. آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا، گفت «این حملات دیگر کافی است».

او همچنین افزود «ما دیگر نمی‌خواهیم مردم فلسطین در رنج باشند، بیایید به آتش‌بس برسیم، گروگان‌ها را آزاد کنیم، اما مردم بی‌گناهی را که قربانی حماس هستند، رها کنیم».

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، نیز روز جمعه گفت «شرایط انسانی در غزه غیرقابل‌تحمل است» و افزود امیدوار است به‌زودی درباره این موضوع با نخست‌وزیر اسرائیل و رئیس‌جمهور آمریکا گفت‌وگو کند.

مکرون همچنین تأکید کرد در جنگ اسرائیل در غزه «به سطحی از تأثیرات انسانی رسیده‌ایم که از آغاز این بحران تاکنون سابقه نداشته است».

وزارت خارجه آلمان نیز با صدور بیانیه‌ای وضعیت غزه را «عمیقاً نگران‌کنند» خواند و هشدار داد «این عملیات می‌تواند جان گروگان‌های باقی‌مانده، از جمله گروگان‌های آلمانی را در معرض خطر قرار دهد».

در این بیانیه همچنین آمده است «یک تهاجم نظامی گسترده ممکن است شرایط انسانی فاجعه‌بار مردم غزه و گروگان‌های باقی‌مانده را بیش از پیش وخیم‌تر کند».

رهبران کشورهای عربی نیز که روز شنبه برای اجلاس سالانه خود در بغداد گرد هم آمده‌اند، در بیانیه پایانی مشترک، ضمن رد قاطعانه هرگونه طرحی برای جابه‌جایی فلسطینیان از غزه، نوشتند: «از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم برای پایان دادن به خون‌ریزی و تضمین ورود فوری و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به تمام مناطق نیازمند در غزه، فشار وارد کند.»

آن‌ها همچنین وعده دادند که پس از پایان جنگ، در بازسازی این منطقه مشارکت خواهند کرد. پیشتر، اجلاس اضطراری اتحادیه عرب در قاهره طرحی را برای بازسازی غزه تصویب کرده بود مشروط بر آن‌که ساکنان حدوداً دو میلیونی آن جابه‌جا نشوند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نیز که در این اجلاس حضور داشت، خواستار آزادی گروگان‌های اسرائیلی در غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه محاصره‌شده شد و اعلام کرد سازمان ملل هرگونه «جابه‌جایی اجباری» فلسطینیان را رد می‌کند.
وضعیت انسانی غزه
عملیات نظامی جدید ارتش اسرائیل در نوار غزه در حالی آغاز شده که اسرائیل از ۱۲ اسفند پارسال از ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه ممانعت کرده و سازمان ملل‌‌متحد و گروه‌های حقوق بشری وضعیت انسانی در نوار غزه را بسیار بحرانی توصیف می‌کنند.

بر اساس گزارش مقامات بهداشت غزه، تنها طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۵۰ نفر در حملات اسرائیل کشته شده‌اند. بنا به اعلام این مقامات فلسطینی، از زمان نقض آتش‌بس دوماهه تاکنون بیش از سه هزار دیگر ازجمله شمار بسیاری زن و کودک در این باریکه جان باخته‌اند.

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) هم روز جمعه اعلام کرد «در دو ماه گذشته گزارش شده که بیش از ۹۵۰ کودک در حملات هوایی در سراسر نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند».

این نهاد سازمان ملل ماه گذشته نیز اعلام کرده بود از آغاز جنگ غزه «دست‌کم ۱۵ هزار و ۶۰۰ کودک کشته شده‌اند و هزاران کودک دیگر نیز زخمی شده‌اند».

این در حالی است که غزه وارد سومین ماه محاصره توسط اسرائیل شده و هیچ‌گونه مواد غذایی، آب، سوخت یا کالای ضروری دیگری به این منطقه وارد نمی‌شود. کارشناسان امنیت غذایی هشدار داده‌اند که در صورت تداوم این وضعیت، غزه دچار قحطی خواهد شد.

اوایل این هفته، یک سازمان جدید بشردوستانه که با حمایت آمریکا قصد دارد مأموریت رساندن کمک‌ها را برعهده گیرد، اعلام کرد که انتظار دارد پیش از پایان ماه جاری فعالیت خود را آغاز کند، البته پس از دستیابی به توافق‌های کلیدی با مقامات اسرائیلی.

با این حال، بسیاری از نهادهای بشردوستانه از جمله سازمان ملل اعلام کرده‌اند که در این طرح شرکت نخواهند کرد، زیرا این سازوکار با اصول بشردوستانه همخوانی ندارد و قادر به پاسخ‌گویی به نیازهای مردم غزه نخواهد بود.

تام فلچر، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل، در بیانیه‌ای در روز جمعه اعلام کرد که برنامه پیشنهادی باید بر پایه «اصول غیرقابل مذاکره» استوار باشد و گفت سازمان ملل کارکنان آماده‌ای برای رساندن کمک‌ها دارد.

او همچنین بار دیگر خواستار ارسال سریع، ایمن و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان شد.

جنگ غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، روزی که گروه حماس در حمله غافلگیرانه به اسرائیل ۱۲۰۰ نفر اغلب غیرنظامی را کشت و ۲۵۱ نفر را گروگان گرفت.

بر اساس گزارش مقامات بهداشتی غزه، تاکنون بیش از ۵۳ هزار فلسطینی در عملیات تلافی‌جویانه اسرائیل علیه حماس کشته شده‌اند که بسیاری از آن‌ها زن و کودک بوده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

راه درست همین است چون متعصبین مذهبی و چپول های ایدئولوژیک تنها زبانی را که می فهمند زور است
شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۶
۵۵
به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
خلاصه کلام، غزه باید با خاک‌یکسان شود، صاف صاف صاف، و از نو توسط اسرائیل و‌ برای مردمان اسرائیل ساخته شود، میخواستند حمله ۷ اکتبر را رقم نزنند، حالا هم که رقم زده اند، به درک، تا آخرش که صاف کرده غزه و تبدیل آن به یک تله خاک هست باید بایستند.
شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۳
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
اونایی که قراره گریه کنن کاش به ما هم یاد میدادن که گریه کنیم چون ما فقط برای هموطنانمان گریه مان میگیره نه برای مفت خورهای عرب غزه و حزب الله. در ضمن میگید اسرائیل ضعیف کشه لطفا دعا کنید ضعیف اصلی یعنی سر مار یا سر اختاپوس را بزنه و مردم ایران را شاد کنه
شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۸
۲۵
راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
اسراییل میگه اسرا را آزاد کنین تا صلح کنیم حماس میگه ما مظلومیم.این مارا میکشد اینها بچه می‌کشند زن می‌کشند ولی اسرا را آزاد نمی‌کنیم.چرا این سازمان وافور متحد یک کار عملی نمیکند و بجای انتقاد مرتب از اسراییل به حماس فشار نمی‌آورد تا گروگانها آزاد شوند و صلح برقرار شود.مگر ترامپ زردک نمی‌گفت اگر من رئیس بشم در غزه غوغا میکنم و در اوکراین سه روزه صلح برقرار میکنم.😂این زردک یک تاپاله ای میخورد بعد می‌ره دنبال یکی دیگر.این لیسندگان آق دایی مهدی ترامپ هم مشغول زوده های طرف هستند.
شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +138شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو