کرباسچی: بعد از چهل و چند سال مسئولان نظام به این نتیجه رسیده‌اند که نوع روابط را تغییر دهند

یک فعال سیاسی اصلاح طلب می‌گوید این حساسیت‌ها مبنی بر این‌که آیا مذاکرات در یک اتاق برگزار شده یا در دو اتاق، مستقیم بوده یا غیرمستقیم، نباید آن را تحت تأثیر قرار دهد.
 

به گزارش ایرنا؛ غلامحسین کرباسچی درخصوص مذاکرات روز گذشته هیأت‌های ایرانی و آمریکایی، «جدیت در مذاکره» را مهم‌ترین نکته شایسته توجه عنوان کرد و گفت: اگر مذاکرات واقعا جدی باشد و دو طرف بعد از سال‌ها تنش، دشمنی و درگیری به این نتیجه رسیده باشند که فضای مناسبات دو کشور تغییر کند، جزئیات آن مهم نیست و این حساسیت‌ها مبنی بر این‌که آیا مذاکرات در یک اتاق برگزار شده یا در دو اتاق، مستقیم بوده یا غیرمستقیم، نباید آن را تحت تأثیر قرار دهد و به دلیل این مسائل حاشیه‌ای اصل مذاکره نباید از سوی دو طرف زیر سوال برود.

 
وی با اشاره به دوره طولانی روابط سرد و متشنج میان ایران و آمریکا تأکید کرد: البته کسی نمی‌تواند تاریخ را انکار کند و نگاه استعماری‌ که دولت های آمریکا به کشور ما داشته اند و توقعشان این بوده که بتوانند جایگاهی که قبل از انقلاب در ایران داشتند بعد از انقلاب هم حفظ کنند، را نادیده بگیرد.
 
کرباسچی با بیان این‌که ما تنها کشور دنیا نیستیم که با آمریکا درگیری و دشمنی داشته‌ایم، به سابقه دشمنی آمریکا با ویتنام اشاره و تصریح کرد: قطعا هیچ کشوری به اندازه ویتنام با آمریکا درگیری نداشته، سال‌های سال تعداد زیادی ویتنامی در مبارزه با آمریکا کشته شدند و همچنین آمریکایی‌های زیادی نیز در این جنگ جان خود را از دست دادند، اما بالاخره در یک دوره‌ای هم آمریکا به این نتیجه رسید که نمی‌تواند برای همیشه با ویتنام به این شکل رفتار کند، از طرفی هزینه‌های درگیری با ویتنام در داخل خود آمریکا هم غیرقابل تحمل شده بود و هم ویتنامی‌ها به این نتیجه رسیدند که باید مشکلات خود را با آمریکایی ها حل کنند.
 
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به دوره طولانی روابط متشنج ایران و آمریکا و این‌که قطعا سیاستمدارن آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که ایران کشور ساده‌ای نیست که آمریکا بتواند به راحتی سیادت و سروری خودش را در آن احیاء کند، اظهار داشت: ایران کشور مستقلی است که انقلاب کرده، نیروهای سازنده، جوان، تحصیل‌کرده و توانمندی دارد، از طرفی روحیه استقلال‌طلبی و آزادگی‌ ملت ایران اجازه نمی‌دهد که روابط قبلی مجددا احیا شود. اما به هر حال در داخل نیز بعد از چهل و چند سال مسئولان نظام به این نتیجه رسیده‌اند که نوع روابط را تغییر دهند.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: البته تغییر فضای تنش‌آلود چندین ساله بستگی به این دارد که آمریکائی‌ها چه برخوردی داشته باشند و چه انعطافی در رابطه با حقوق ایران نشان بدهند. اگر مذاکرات جدی گرفته شود و به مسائل حاشیه‌ای بها داده نشود، مذاکرات موثر باشد و بتواند تغییرات مثبتی ایجاد کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Ginger - چگو، اسپانیا
به نتیجه خودشان رسیدند یا با پتک ترامپ به مخ معیوب خامنه‌ای عراقی به نتیجه رسانده شدند
دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +204ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد