تیم ملی فوتبال ایران برای هفتمین بار به جام جهانی رسید

بی بی سی: تیم ملی فوتبال ایران با تساوی دو بر دو مقابل ازبکستان برای هفتمین بار به جام جهانی رسید. ستاره این دیدار مهدی طارمی بود که هر دو گل این مسابقه را وارد دروازه حریف کرد.

گل اول این بازی را خوجیمات ارکینوف در دقیقه ۱۶ زد و بازی با همین نتیجه در نیمه اول تمام شد. در نیمه دوم اما این مهدی طارمی، بازیکن باشگاه اینتر میلان بود که روی پاس سردار آزمون با ضربه‌ای فوق‌العاده دروازه حریف را در دقیقه ۵۲ باز کرد.


این گل اما تنها یک دقیقه دوام آورد و فیض‌الله‌اف روی اشتباه فاحش دروازه‌بان و مدافعان دروازه ایران را باز کرد. در ادامه مهدی طارمی بار دیگر در نقش منجی ایران ظاهر شد و در دقیقه ۸۸ گل مساوی را وارد دروازه حریف کرد.

ایران به این ترتیب ۲۰ امتیازی شد و با توجه به این که از این گروه دو تیم به جام جهانی راه می‌یابند، صعودش را به جام جهانی ۲۰۲۶ که به میزبانی آمریکا، کانادا و مکزیک برگزار می‌شود، قطعی کرد.

ایران در دیدار رفت مقابل ازبکستان با تساوی بدون گل متوقف شده بود. بازی قبلی ایران مقابل امارات متحده عربی بود که با پیروزی دو بر صفر ایران همراه شد. این مسابقه در نیمه اول به دلیل قطع شدن برق ورزشگاه آزادی حدود نیم ساعت به تاخیر افتاد؛ اتفاقی که با واکنش‌های گسترده در رسانه‌های ایران و شبکه‌های اجتماعی همراه شد.

ایران در این دوره از مسابقات عملکردی درخشان داشت و تا قبل از این بازی از ۲۱ امتیاز ممکن ۱۹ امتیاز به‌دست آورده بود و برای صعود به جام جهانی ۲۰۲۶ فقط به یک امتیاز نیاز داشت.

این چهارمین صعود پیاپی ایران به جام جهانی و دومین صعود با هدایت یک مربی ایرانی بود. پیش از این تنها مربی ایرانی که تیم ملی را به جام جهانی رساند، حشمت مهاجرانی بود. این در حالی است که در آن مسابقات تنها یک تیم از آسیا و اقیانوسیه به جام جهانی می‌رسید و صعود به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین کاری به‌مراتب سخت‌تر بود.

تیم امیر قلعه‌نویی در حالی به جام جهانی رسید که این مسابقات برای نخستین بار با شرکت ۴۸ تیم برگزار می‌شود و قاره آسیا هشت سهمیه دارد.

ایران پیش از این با هدایت والدیر ویرا به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه، با برانکو ایوانکوویچ به جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، با کارلوس کی‌روش به جام‌های جهانی ۲۰۱۴ برزیل و ۲۰۱۸ روسیه و با سرمربیگری دراگان اسکوچیچ به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر رسید.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
کیانپور - ونکوور، کانادا

با اینکه از صعود تیم فوتبال کشورم به جام جهانی بسیار خرسندم ولی به این تیم انتقاد وارد است. اول خط دفاعی که به خصوص در این بازی دو اشتباه فاحش داشت که منجر به دو گل ازبکستان شد. دوم برخی بازیکنان در زدن ضربات آخر دقت لازم را ندارند. ما باید به امارات 6 گل می زدیم ولی سردرگمی سردار آزمون در این دو بازی آخر مشهود بود.
‌چهارشنبه ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد