عدنان السید معاون «تیپ قدس» فلسطینی در حلب و بازوی ایران در قاچاق کپتاگون دستگیر شد

عدنان السید
العربیه: اداره امنیت عمومی سوریه امروز (چهارشنبه) از دستگیری «عدنان السید»، معاون «تیپ قدس» در استان حلب، خبر داد. این گروه شبه‌نظامی متشکل از فلسطینی‌های طرفداران رژیم اسد در سوریه از هم‌پیمانان سپاه قدس ایران در جریان سرکوب انقلاب سوریه به شمار می‌رفت.

بر اساس بیانیه این نهاد امنیتی دولت جدید سوریه، عدنان السید از عوامل ایران و گروه حزب‌الله در قاچاق و تجارت کپتاگون است.


پیش‌تر، نیروهای امنیتی سوریه عملیاتی را برای شناسایی و دستگیری جنایتکاران جنگی، افراد متهم به جرایم و بقایای رژیم پیشین اسد که از تحویل سلاح‌های خود امتناع کرده بودند، اجرا کردند.

پس از سقوط رژیم اسد در 8 دسامبر گذشته، ده‌ها مرکز تولید مواد مخدر، از جمله کپتاگون که تحت نظارت لشکر چهارم سوریه به فرماندهی ماهر اسد، برادر بشار اسد و همچنین حزب‌الله و سایر گروه‌های نیابتی ایران اداره می‌شد، کشف شد. این مراکز در طول سال‌های جنگ با حمایت مقامات وقت سوریه فعالیت می‌کردند.

بررسی‌های موسسه «نیو لاینز» در سال 2022 نشان می‌دهد که لشکر چهارم ارتش سوریه نقش کلیدی در تولید، قاچاق و انتقال کپتاگون از حمص و لاذقیه به بنادر طرطوس و لاذقیه داشته است.

بانک جهانی نیز در گزارشی اعلام کرد که سوریه به یکی از مراکز اصلی تولید و صادرات کپتاگون تبدیل شده است. ارزش این تجارت در سوریه حدود 5.6 میلیارد دلار برآورد شده و بازیگران اصلی آن سالانه 1.8 میلیارد دلار از آن درآمد کسب می‌کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
Geelongcats - سیدنی، استرالیا
روند حذف نوجه های جمهوری اسلامی ادامه دارد. بزودی سر مار.
‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
چقدر عوض شدن حکومت سوریه ما ایرانیان را خوشحال کرده
‌پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.