مارکو روبیو می‌گوید حملات اخیر آمریکا به حوثی‌ها پیامی به ایران بود

رادیو فردا: وزیر امور خارجه آمریکا در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که حملات هوایی اخیر این کشور به مواضع گروه شبه‌نظامی حوثی‌ها در یمن، پیامی به تهران بود.

مارکو روبیو روز یکشنبه ۲۶ اسفند ماه در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس گفت که امکان ندارد حوثی‌ها توانایی چنین حملاتی را بدون حمایت تهران داشته باشند.


او افزود حملات روز شنبه آمریکا به مواضع حوثی‌های یمن «پیامی به ایران بود: به حمایت از حوثی‌ها ادامه ندهید چون در این صورت شما هم مسئول حملات آنها به کشتی‌های نیروی دریایی و کشتی‌رانی بین‌المللی هستید».

آقای روبیو همچنین تصریح کرد حملات آمریکا به این گروه تا زمان از بین بردن توانایی آنها برای حمله به کشتی‌های نظامی و تجاری ادامه خواهد داشت.

وزیر دفاع آمریکا نیز گفته است ایالات متحده تا زمانی که حوثی‌ها حملات خود به کشتی‌های تجاری را متوقف نکنند، به حملات خود علیه حوثی‌های یمن ادامه خواهد داد.

پیت هِگسِت، روز یکشنبه به شبکه فاکس‌نیوز گفت: «به محض اینکه حوثی‌ها اعلام کنند که دیگر به کشتی‌های ما حمله نمی‌کنند، ما هم به پهپادهایشان شلیک نخواهیم کرد، اما تا آن زمان ما به حملات خود ادامه می‌دهیم».

ایالات متحده حملات هوایی گسترده‌ای را روز شنبه علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران آغاز کرده و به تهران هشدار داده است که حمایت از این گروه را که از سوی آمریکا تروریستی شناخته می‌شود فوراً متوقف کند.

وزیر دفاع آمریکا تاکید کرده که این عملیات با هدف محافظت از دارایی‌های آمریکا و بازگرداندن آزادی کشتی‌رانی در مسیر حیاتی دریای سرخ انجام می‌شود.

به گفته پیت هگست، جمهوری اسلامی ایران مدت‌هاست از حوثی‌ها حمایت می‌کند، و حالا زمان عقب‌نشینی تهران فرا رسیده است.

وزارت بهداشت زیر نظر حوثی‌ها مدعی شده که بر اثر حملات ایالات متحده دست‌کم ۵۳ نفر در یمن کشته شدند.

در واکنش به این حملات، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، منکر ارتباط جمهوری اسلامی با عملیات‌های بی‌ثبات‌کننده حوثی‌های یمن شد و گفت که «به همه دشمنان هشدار می‌دهم که ما هر تهدیدی را اگر جنبه عملی به خود بگیرد با واکنشی سرسختانه و قاطع و ویرانگر جواب خواهیم داد.»

وزارت امور خارجه ایران نیز حملات آمریکا به مواضع حوثی‌ها را محکوم کرده است.

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا که ایران را حامی اصلی حوثی‌ها می‌داند، تاکید کرده اگر جمهوری اسلامی ایران آمریکا را تهدید کند، ایالات متحده برخورد دوستانه نخواهد داشت.

گروه حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران که از زمان آغاز جنگ غزه حمله به کشتی‌های نظامی و تجاری را آغاز کرده، هشدار داد ممکن است در پاسخ به حملات مرگبار آمریکا که روز قبل انجام شد، حملات خود را تشدید کند.

سخنگوی نظامی حوثی‌ها روز یکشنبه ادعا کرد که این گروه در واکنش به حملات آمریکا، با موشک‌های بالستیک و پهپادها، ناو هواپیمابر آمریکایی «هری ترومن» و کشتی‌های جنگی آن در دریای سرخ را هدف قرار داده است.

با این حال، یک مقام وزارت دفاع آمریکا که نخواست نامش فاش شود، این ادعا را رد کرد و به رویترز گفت که هیچ حمله‌ای از سوی حوثی‌ها به ناو «ترومن» انجام نگرفته است.

در این میان روسیه از طریق سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه خود، خواستار توقف فوری درگیری و آغاز گفت‌وگوهای سیاسی شده است.

حملات هوایی شنبه به حوثی‌های یمن بزرگترین عملیات نظامی ایالات متحده در خاورمیانه از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه است.

خبرگزاری رویترز و رسانه‌های دیگر به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داده‌اند که این حملات صرفاً به یک روز منحصر نمی‌شود و ادامه خواهد داشت
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +140شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو