بغداد به دنبال یافتن جایگزینی برای گاز ایران است

یورونیوز: رئیس شرکت گاز جنوب عراق روز دوشنبه اعلام کرد که پس از اقدام ایالات متحده در جلوگیری از واردات برق از ایران، بغداد اکنون به قطر و عمان به عنوان گزینه‌های احتمالی برای تامین گاز خود فکر می‌کند؛ زیرا این نگرانی وجود دارد که واشنگتن همین سیاست را در قبال صادرات گاز ایران نیز اجرا کند.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه به معافیت از تحریمی که از سال ۲۰۱۸ میلادی به عراق اجازه می‌داد با وجود کمپین «فشار حداکثری» از ایران برق بخرد، پایان داد.


بغداد در حال حاضر روزانه تا ۵۰ میلیون مترمکعب گاز از ایران دریافت می‌کند؛ واردات این میزان گاز نیز در چهارچوب قراردادی ممکن شده که طرفین در مارس ۲۰۲۴ میلادی آن را برای یک دوره پنج ساله دیگر تمدید کردند.

به گفته مقامات انرژی عراق، این کشور سالانه ۴ تا ۵ میلیارد دلار برای واردات گاز، به ایران پول می‌پردازد.

وزیر برق عراق گفت که منع احتمالی واردات گاز از ایران، تولید برق روزانه ۲۷ هزار مگاواتی عراق را به یک سوم کاهش می‌دهد.
اجاره یک پایانه گاز طبیعی مایع
حمزه عبدالباقی، رئیس شرکت دولتی SGC به رویترز گفت که برای کاهش تأثیرات احتمالی منع واردات گاز ایران، عراق یک پایانه گاز طبیعی مایع (LNG) شناور را اجاره خواهد کرد.

او افزود: «دولت عراق، وزارت نفت را موظف به یافتن جایگزین کرده است.»

او گفت که قرارداد پایانه LNG با شرکت سرمایه گذاری Breeze مستقر در امارات عربی متحده، در اواخر ماه مارس امضا خواهد شد و انتظار می‌رود که تا اواسط سال جاری میلادی نیز برای دریافت گاز قطر و عمان عملیاتی شود.

به گفته حمزه عبدالباقی، این پایانه در بندر خورالزبیر در خلیج فارس مستقر خواهد شد و گاز از طریق یک خط لوله ۴۵ کیلومتری که در حال ساخت است، به یک نقطه تدارکاتی در نزدیکی شهر جنوبی بصره (جایی که عراق بیشتر نفت خود را استخراج می‌کند) منتقل می‌شود.

وی افزود: «با این کار، عراق قادر خواهد بود دست‌کم ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز یا حدود یک سوم عرضه فعلی ایران را تامین کند.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +294اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد