رویترز از طرح دولت آمریکا برای بازرسی نفتکش‌های حامل نفت ایران خبر داد

 یک نفتکش ایرانی در کنار اسکله‌ای در ونزوئلاخبرگزاری رویترز از طرح احتمالی دولت آمریکا برای توقف و بازرسی کشتی‌های حامل نفت ایران در آب‌های بین‌المللی در چهارچوب یک توافق جهانی، تحت موضوع مقابله با گسترش سلاح‌های کشتار جمعی، خبر داد.

شش منبع آگاه که به خاطر حساسیت موضوع نخواسته‌اند نامی از آنها برده شود، روز پنج‌شنبه ۱۶ اسفند به رویترز گفتند که مقام‌های دولت دونالد ترامپ در حال بررسی راه‌هایی هستند تا کشورهای متحد آمریکا بتوانند کشتی‌هایی را که از گذرگاه‌های حیاتی مانند تنگه ملاکا در آسیا و دیگر مسیرهای دریایی عبور می‌کنند، متوقف کرده و بازرسی کنند.


ترامپ در پی بازگشت به کاخ سفید فرمان احیای سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران برای «به صفر» رساندن صادرات نفت ایران را امضا کرد و طی هفته‌های گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا دو دور تحریم علیه شرکت‌ها و کشتی‌های دخیل در صادرات نفت ایران اعمال کرده است.

منابع رویترز گفته‌اند که توقف و بازرسی نفتکش‌های حامل نفت ایران باعث تاخیر در ارسال محموله‌های نفتی به مشتریان چینی خواهد شد و از طرفی طرف‌های درگیر در معاملات نفتی ایران را نیز در معرض آسیب به اعتبار و تحریم‌های احتمالی قرار خواهد داد.

یکی از این منابع تصریح کرد: «لازم نیست کشتی‌ها را غرق یا افرادی را بازداشت کنید تا تأثیر بازدارنده ایجاد شود؛ ارزش ریسک کردن ندارد. تأخیر در تحویل محموله‌های نفتی ایران، عدم اطمینان را به شبکه غیرقانونی این تجارت تزریق خواهد کرد.»

شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها تاکنون بیش از ۵۰۰ نفتکش دخیل در قاچاق پنهانی نفت جمهوری اسلامی را شناسایی کرده‌اند که تنها ۴۵ درصد از آنها تحریم شده است.

تشدید تحریم‌های آمریکا علیه نفتکش‌ها از اکتبر پارسال باعث افت چشمگیر تخلیه نفت ایران در بنادر چین شده؛ به طوری که در دو ماه گذشته متوسط تحویل روزانه نفت ایران به چین حدود ۷۰۰ هزار بشکه بوده که کمتر از نصف متوسط سال گذشته میلادی است.

به‌رغم افت تخلیه نفت ایران در بنادر چین، بارگیری محموله‌های نفتی از بنادر ایران با قدرت ادامه دارد.

رویترز می‌نویسد دولت ترامپ در حال بررسی این موضوع است که آیا می‌توان بازرسی‌های دریایی را تحت نظارت برنامه «ابتکار امنیت منع اشاعه تسلیحات» که در سال ۲۰۰۳ برای جلوگیری از قاچاق سلاح‌های کشتار جمعی اجرایی شد، به کار گیرد یا نه.

آمریکا پیشگام این ابتکار بود و تاکنون بیش از صد کشور آن را امضا کرده‌اند.

به گفته یکی از منابع، این سازوکار می‌تواند به دولت‌های خارجی اجازه دهد تا بنا به درخواست ایالات متحده آمریکا، محموله‌های نفتی ایران را متوقف و بازرسی کنند.

رویترز می‌نویسد توقف و بازرسی نفتکش‌های مرتبط با ایران می‌تواند واکنش جمهوری اسلامی را در پی داشته باشد، چرا که تلاش‌های قبلی برای توقیف محموله‌های نفتی ایران با واکنش متقابل جمهوری اسلامی مواجه شده است.

برای نمونه، دولت جو بایدن در سال ۲۰۲۳ حداقل دو محموله نفتی ایران را توقیف کرد و ایران نیز اقدام متقابلی انجام داد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران

خاک بر سر دموکرات های بی عرضه که هر وقت سر کار بودند جمهوری اسلامی دو‌ووو برداشته بوده. دم ترامپ کتلت ساز گرم
‌پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +312مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +180حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +162واکنش رضا پهلوی به تصمیم بریتانیا برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی
  • +124حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +118ترامپ خطاب به حماس: شالوم حماس یعنی سلام و خداحافظی، این آخرین هشدار شماست!
  • +113کنایه رئیس جمهور لبنان به جمهوری اسلامی: کسی نمی‌تواند ادعا کند این اقدامات در حمایت فلسطین است
  • +109بازداشت و بازجویی مجری پیشین پرس‌تی‌وی در فرودگاه هیترو لندن پس از شرکت در مراسم تشییع حسن نصرالله
  • +106سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +102عکس روز: تصویر نامه جالب توبیخ دو مهماندار ایرانی در سال ۱۳۳۹
  • +94تظاهرات علیه سفر اسکی «جی دی ونس» پس از درگیری او با زلنسکی در کاخ سفید (ویدیو)