کشورهای عربی طرح مصر برای آینده غزه را تصویب کردند

 ویرانه‌های ناشی از حملات اسرائیل به غزهرادیو فردا: رهبران کشورهای عربی طرح مصر برای بازسازی غزه را که ۵۳ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و برخلاف طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بر حضور فلسطینی‌ها در این باریکه محاصره‌شده نیز تاکید دارد، به تصویب رساندند.

عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر، روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند خبر تصویب این طرح در نشست غیرعلنی رهبران کشورهای عربی در قاهره را اعلام کرد، امری که از یک سو با استقبال گروه افراطی حماس و از سوی دیگر با مخالفت اسرائیل مواجه شد.


آقای سیسی در این نشست گفت که اطمینان دارد دونالد ترامپ توانایی برقراری صلح و پایان دادن به این جنگ را که به ویرانی غزه انجامیده است، دارد.

پرسش‌های اصلی درباره آینده غزه که هنوز پاسخی قطعی نیافته‌اند این است که چه کسی بر این باریکه حکمرانی خواهد کرد و میلیاردها دلار هزینه مورد نیاز برای بازسازی آنجا را کدام کشورها پرداخت می‌کنند.

طرح دونالد ترامپ شامل خروج دائمی فلسطینی‌ها از غزه و انتقال آنها به کشورهای عربی می‌شود. آقای ترامپ گفته است که ایالات متحده باید کنترل نوار غزه را در دست بگیرد و با بازسازی آن، غزه را به مکان ساحلی تفریحی بدل کند. این طرح اما مخالفت کشورهای عربی را برانگیخته است.

عبدالفتاح سیسی گفت که مصر قصد دارد با همکاری فلسطینی‌‌ها یک کمیته اداری متشکل از فلسطینیان تکنوکرات و مستقل ایجاد کند که مدیریت غزه پس از جنگ به این کمیته سپرده شود.

وی افزود که این کمیته به طور موقت و تا زمانی که امور غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین سپرده شود مسئول نظارت بر کمک‌های بشردوستانه و مدیریت امور اداری در این منطقه خواهد بود.

مسئله کلیدی دیگر سرنوشت گروه افراطی حماس است، گروهی که ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی آن را تروریستی می‌دانند و حمله این گروه به اسرائیل در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که به کشته شدن حدود هزار و ۲۰۰ نفر انجامید، جرقه جنگ اخیر در غزه را زد.

این گروه شبه‌نظامی که از سال ۲۰۰۷ تاکنون بر غزه حکمرانی می‌کند در بیانیه‌ای گفت که با تشکیل کمیته پیشنهادی مصر موافق است و نامزدی هم برای عضویت در این کمیته معرفی نخواهد کرد، اما باید درباره وظایف، اعضا و دستور کار کمیته‌ای که قرار است تحت نظارت تشکیلات خودگردان باشد، بیشتر بررسی کند.

بدر العاطی، وزیر خارجه مصر، شامگاه سه‌شنبه گفت افرادی که در این کمیته مشارکت خواهند کرد، مشخص شده‌اند.

محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین، از طرح مصر استقبال کرد و از دونالد ترامپ خواست که او هم از این طرح حمایت کند.

اما وزارت خارجه اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای طرح مصر را مبتنی بر «دیدگاه‌های منسوخ‌شده» دانست و سپردن امور به تشکیلات خودگردان را رد کرد. اسرائیل همچنین گفت که این طرح باعث می‌شود حماس همچنان در قدرت باقی بماند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران

حماس پر، حزب الله پر، محور مقاومت پر، ج اسلامی ضد ایرانی هم در نهایت پرپر
‌چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
دوباره استخوان لای زخم گذاشتن
‌چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
کشورهای عربی چنین پتانسیل و توانایی و عقل و شعوری ندارند از این کارهای هم و نتیجه بخش کنند ۷۰ ساله اگر میتونستند کاری میکردند.ترامپ هم با این طرح مسخره مخالفت خواهد کرد شک ندارم.
‌چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +310مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +166حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +135واکنش رضا پهلوی به تصمیم بریتانیا برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی
  • +124حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +106سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +103بازداشت و بازجویی مجری پیشین پرس‌تی‌وی در فرودگاه هیترو لندن پس از شرکت در مراسم تشییع حسن نصرالله
  • +92حمله اسرائیل به مواضع حکومت سوریه؛ وزیر دفاع اسرائیل: به احمد الشرع اعتماد نمی‌کنیم
  • +91تظاهرات علیه سفر اسکی «جی دی ونس» پس از درگیری او با زلنسکی در کاخ سفید (ویدیو)
  • +88مهدی یراحی، خواننده معترض: در کنار بانوان سرزمینم می‌مانم و دیگر تقاضای مجوز نخواهم کرد
  • +88کنایه رئیس جمهور لبنان به جمهوری اسلامی: کسی نمی‌تواند ادعا کند این اقدامات در حمایت فلسطین است