زلنسکی: دیدار در کاخ سفید دشوار بود اما آماده امضای توافق‌نامه مواد معدنی هستم

العربیه:پس از مشاجره شدید لفظی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، و امتناع او از عذرخواهی، زلنسکی موضع خود را نرم‌تر کرده و تاکید کرد که گفت‌وگوها در واشینگتن دشوار بوده است، اما در عین حال «آماده امضای توافق‌نامه مواد معدنی هستم.»

رئیس جمهوری اوکراین در بیانیه‌ای که از طریق چندین پست در حساب رسمی خود در «ایکس» منتشر کرد، گفت: «ما عمیقاً از ایالات متحده برای تمامی حمایت‌هایش سپاسگزاریم.»


وی همچنین قدردانی خود را از ترامپ، کنگره و مردم آمریکا، به‌ویژه در طول سه سال گذشته از زمان تهاجم روسیه، ابراز داشت.

زلنسکی همچنین تأکید کرد که کمک‌های واشینگتن نقش حیاتی در بقای اوکراین داشته است و از ایالات متحده خواست تا با قدرت بیشتری در کنار کی‌یف بایستد.

او در ادامه اظهارات خود افزود: «با این‌که گفت‌وگو در واشینگتن دشوار بود، ما همچنان شریک استراتژیک هستیم. اما باید با یکدیگر صادق و صریح باشیم تا اهداف مشترکمان را به‌درستی درک کنیم.»

رئیس جمهوری اوکراین با نقل قولی از رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، گفت: «همان‌طور که زمانی ریگان می‌گفت، «صلح عادلانه صرفاً به معنای سکوت جنگ نیست.»

او ادامه داد: «ما درباره صلحی عادلانه و پایدار برای همه صحبت می‌کنیم»، و مدعی شد که آتش‌بس با ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه، موفق نخواهد بود، چرا که او طی ده سال گذشته 25 بار آتش‌بس را نقض کرده است.

ولودیمیر زلنسکی تأکید کرد که آماده امضای توافق‌نامه مربوط به معادن است و این را گامی اولیه به‌سوی تضمین‌های امنیتی دانست، اما افزود: «این کافی نیست؛ آتش‌بس بدون تضمین‌های امنیتی، تهدیدی برای اوکراین محسوب می‌شود.»

وی ادامه داد: «ما نمی‌توانیم جنگ را متوقف کنیم مگر زمانی که بدانیم تضمین‌های امنیتی در اختیار داریم، و این بدون حمایت آمریکا دشوار خواهد بود.»

رئیس جمهوری اوکراین همچنین افزود: «اگر نتوانیم به ناتو بپیوندیم، به یک ساختار شفاف از تضمین‌های امنیتی از سوی متحدان‌مان در ایالات متحده نیاز داریم.»

او در ادامه گفت: «اروپا آماده است تا در تأمین مالی ارتش گسترده ما کمک کند.»
واکنش دبیرکل «ناتو»
در تازه‌ترین واکنش‌های به مشاجره میان ترامپ و زلنسکی و جی‌دی ونس، مارک روته، دبیرکل «ناتو» دیدار ترامپ و زلنسکی را تاسف‌برانگیز‌ توصیف کرد و با بیان این‌که آمریکا و اروپا به همکاری برای برقراری صلح پایدار در اوکراین نیاز دارند، اظهار داشت: «به زلنسکی توصیه کردم که راهکاری را برای اصلاح رابطه با ترامپ پیدا کند».

دیدار و گفت‌وگوهای دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی‌ او جمعه دهم اسفند در کاخ سفید به تنش کشیده شد.

این دیدار پرتنش با ادامه بحث‌های تندی میان سران دو کشور ایالات متحده و اوکراین و بدون رسیدن به توافقی میان دو طرف چه درباره صلح و چه درباره معادن کمیاب، پایان یافت.

به‌دنبال آن ترامپ در پلتفرم اختصاصی خود «تروث» پس از دیدار با رئیس جمهوری اوکراین، اعلام کرد که «زلنسکی برای صلح آمادگی ندارد».

شایان ذکر است که رئیس جمهوری ایالات متحده در آستانه انجام این دیدار دست‌یابی به توافق درباره صلح میان کییف و مسکو و همچنین امضای توافق با آمریکا درباره معادن کمیاب اوکراین را بسیار قریب‌الوقوع تصور می‌کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
ایرانِ سکولار بدون آخوند - زارچ، ایران

. صلح ناعادلانه بهتر از جنگ عادلانه است . این رو باید بفهمه
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵
۵۷
مهدی52 - روتردام، هلند
اتفاق دیروز برای کاخ سفید اصلا غیرمنتظره نبود و می توان آن را کاملا طراحی شده دانست و من فکر میکنم دیگر توافقی به شکل قابل انتظار برای اکراین پیش نخواهد آمد
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۷
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
باید امام جمعه‌های واشنگتون و کیِف را اعدام کنند!
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۱
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
خب چاره ای نیست.آمریکا قدرت مطلق و برتره جهانه و اوکراین به حمایت و میانچیگری ترامپ محتاجه.این اروپاییها از جمله انگلیس رک و صادق نیستند و الا اونها هم وقتی صحبت پول و هزینه بشه نه تمایل و نه توانش رو دارند این جنگ فرسایشی رو ساپورت کنند.تنها فرقش اینه ترامپ رک و رو راست حرف و خواسته اش رو میگه، ولی اونها دنبال سیاست بازی و بازی با کلمات هستند.پوتین هم تحت فشار هست چون اونها هم نیروهای بسیاری از دست داده هم از نظر سرباز و هزینه اقتصادی و تجهیزات نظامی با چالش جدی روبرو هست.
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۰
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
دو تا شومن بهم افتادن. زلنسکی به این کله شقی احتیاج داشت که جلوی ملت اش سربلند باشه ترامپ هم لازم داشت که قبل از مذاکره پوتین رو محکوم نکنه. خود زلنسکی هم خوب میدونه که Mineral deal و بودن شرکتهای امریکایی خودش بهترین ضمانت است. بقول حمید جبلی توی فیلم دختر شیرینی فروش به طهماسب گفت: مگه یخچال میخری که ضمانت میخوای 😀
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۰
۶۳
طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
قابل توجه ترامپیان حتی در ظاهر یا باطن هواداران خاندان ایران ساز پهلوی، این هست نتیجه اعتماد به دولتهای خارجی برای سرنگونی رژیم باجناق بازان و مادرقسطیان، به جای امید به بیگانگان هر جای دنیا که هستیم اگر ذره ای به فکر ایران هستیم، بجای چاره های فوری پر ضرر برای آینده، مردم ایران را به بیداری و مسولیت پذیری تشویق کنیم نه چیز دیگر.
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۲
۵۷
حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
اینم نتیجه اعتماد به امریکا و اروپایی ها و آمدن یه کمدین به عرصه سیاسی، هنوز یادمه تا همین چند ماه پیش یه عده میگفتن این زلنسکی‌عجب رهبر قدرتمنده، درود بر شاهنشاه خامنه ای که اینارو خوب شناخت
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
برو بابا حسین پرست خل مشنگ،خامنه ای الان دو انتخاب باخت باخت جلوش هست و لاوروف روسی هم همین رو بهش گفت : یا تسلیم کامل هسته ای نیابتی ،با اسرائیل نیزنه نابودتون‌میکنه و پوتین به چیزش هم نخواهد بود!
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
شاهنشاه خامنه ای؟ مگه شاه مفعول هم داریم؟
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۷
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
آمریکا مراکز هسته ای و نظامی جمهوری اسلامی را برند مردم ناراحت میشن؟ اسراییل زد مردم ناراحت شدن یا خوشحال؟
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۸
۵۰
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
جتی نهار هم‌بهش ندادن، بیچاره دلغک
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۱
۵۷
حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
اتفاقا اینو گفتم حرص تورو دربیارم😁،
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
۵۷
حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
۴۶ ساله همین حرفارو خود ...و همفکرات داری میزنی، یبار میگن ایران رو فروختن ، الان هم دارن میگن اونا ایران رو فروختن. خداوکیلی من مشنگم یا تو و امثال تو که آوردید خارج اسماتون تو ثبت احوال نه یه بار نه دوبار عوض کردید، هم در تنهایی سیر میکنید و هم دارید به مردم ایران فخر میفروشید. خود ...احتمالا ایران بسیجی بودی الان اینجا مسیحی
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
۶۳
طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
مهربان، آمریکا و اسراییل گیریم که فردا صبح ناشتا به حرف من و شما مراکز هسته ای رو هم زدند، حالا پخش اورانیوم تا شعاع چند کلیومتری ووو به کنار، فکر میکنید که آنها مرض لا علاج روانی داشتند که یک حکومت مردمی و ایران ساز رو از بین ببرنن؟سوال دومی که ممکنه شمایان به عنوان ضد رژیم باجناق بازان از خودتون بپرسید اینکه، اگر اینها حتی رژیم رو هم به نفع مردم عوض کنند، مثل قهرمانان پوشالی خودشون سوپر من و سوپر گرل یه تعظیم به مردم مفلوک ایران میکنند و میرند پی کارشون؟ اگر ذره ای به فکر ایران پسا آخوند باشیم و اخبار جانبی رو هم که مهم هستن ببینیم و تجزیه تحلیل کنیم با سواد اکابر هم میتونیم بفهمیم که مثل سوریه اینها نقشه آوردن و سرکار گذاشتن مریم لچک رو در سر دارند. و ایرانی ها هم مثل افاغنه زمان ورود طالبان از گوانتانامو خوشحال و سبکبال که بعله ما راضی هستیم و حالا هم هیچکس در افغانستان صداش در نمیاد، یا مثالی تزدیک، در سوریه چه بود و چه شد؟ هیچ فکر کردین که درست بعد از حمله خارجی بجای بیداری خود ایرانیان چه اتفاقاتی ممکنه بیافته؟ اگر مسولیت پذیر باشیم مردم رو به هدفی با آینده روشنتر تهییج میکنیم
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
آمریکا یا اسراییل اگر به حرف من و مردم ایران به جمهوری اسلامی حمله کنند که کارشون میشه مثل خامنه ای. میدونی یعنی چه؟ یعنی مثل خامنه ای که دنبال منافع مردم خودش نیست به فکر حزب الله حماس حوثی و.. است. آمریکا و اسراییل منافع ملی خودشان را می‌سنجند. مگه اسراییل بخاطر منافع مردم ایران دو بار به ایران حمله کرد؟ راستی دقیقا حرفایی که زدی را طرفدران رژیم میزنند . در ضمن مردم ایران تمایل دارند یک کشور خارجی حمله کنه حالا تو خودتا ناراحت نکن
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.