پادشاه مراکش: مردم امسال از قربانی کردن گوسفند خودداری کنند

 گوسفندهای قربانی در رباط مراکشرادیو فردا: محمد ششم، پادشاه مراکش، از مردم کشورش خواست امسال به دلیل کاهش شمار دام‌ها بر اثر سال‌ها خشکسالی، از انجام قربانی گوسفند در عید قربان خودداری کنند.

در نامه‌ای که احمد توفیق، وزیر امور دینی، از طرف پادشاه مراکش روز پنجشنبه نهم اسفند، در کانال دولتی «الاولی» قرائت کرد، آمده است:‌ «تعهد ما به فراهم کردن شرایط مناسب برای انجام این مناسک دینی، باید همراه با درک چالش‌های اقلیمی و اقتصادی کشورمان باشد، چرا که این چالش‌ها باعث کاهش چشمگیر شمار دام‌ها شده است».


پادشاه مراکش تأکید کرده که انجام این قربانی «در چنین شرایط دشواری به بخش‌های بزرگی از مردم، به ویژه اقشار کم‌درآمد، آسیب قابل توجهی وارد خواهد کرد».

عید قربان امسال روز جمعه، ۱۶ خرداد برابر با ۱۰ ذی‌الحجه ۱۴۴۶ قمری و ششم ژوئن ۲۰۲۵ میلادی است.

عید قربان جشنی سالانه است که مسلمانان در آن دام قربانی می‌کنند تا روایتی از قرآن را گرامی بدارند. در این روایت، ابراهیم پیامبر برای اطاعت از فرمان خدا آماده شد تا فرزند خود را قربانی کند، اما خداوند مداخله کرد و به جای او یک گوسفند را برای قربانی فرستاد. این عید یکی از بزرگ‌ترین مناسبت‌های مذهبی از سنگال تا اندونزی است و آن‌چنان در سنت‌های جوامع اسلامی ریشه دارد که برخی خانواده‌ها حتی برای خرید گوسفند اقدام به گرفتن وام می‌کنند.

با این حال، قیمت‌های سرسام‌آور گوسفندان به معضلی جدی تبدیل شده است. بر اساس نظرسنجی سال گذشته سازمان مردم‌نهاد «مرکز شهروندی مراکش»، ۵۵ درصد از خانواده‌های مورد بررسی اعلام کردند که برای تأمین هزینه خرید گوسفند قربانی و لوازم مورد نیاز برای آماده‌سازی آن با مشکل مواجه شده‌اند.

در مراکش بارش باران امسال ۵۳ درصد کمتر از میانگین ۳۰ سال گذشته بوده و موجب کمبود مراتع و در نتیجه کاهش تولید گوشت و افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی شده است.

بر اساس آمار رسمی، شمار گله‌های گاو و گوسفند مراکش در سال ۲۰۲۵ نسبت به آخرین سرشماری که ۹ سال پیش انجام شد، ۳۸ درصد کاهش یافته است.

به گفته محمد ششم پادشاه مراکش شهروندان در عید قربان امسال حیوانات را ذبح نکنند تا جمعیت رو به کاهش دام این کشور که با تغییرات اقلیمی و خشکسالی که مراکش با آن مواجه است، حفظ شود.

تغییرات اقلیمی که به گفته دانشمندان بر اثر فعالیت‌های انسانی تشدید شده، باعث وقوع سیلاب در برخی نقاط و خشکسالی‌های ممتد در نقاط دیگر جهان شده است.

مطالعه‌ای تازه که بر روی بیش از ۶۰۰ گونه جانوری و گیاهی انجام گرفته نشان می‌دهد تنوع ژنتیکی در سراسر جهان کاهش یافته و این امر تطبیق‌پذیری موجودات زنده با تغییرات محیطی را دشوارتر کرده است
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۱
حق گو لندن - لندن، انگلستان
من مراکش رفتم . شاهشان را خیلی دوست دارند و مرد خوب بی آزاری هست . احتمالا به حرفش گوش می‌دهند . درست می‌گوید .
جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ویتکاف: توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی باید دائمی باشد
  • حزب‌الله لبنان: اگر به ایران حمله شود دخالت نمی‌کنیم اما آسیب به خامنه‌ای خط قرمز ماست
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • حضور هدیه تهرانی در مراسم چهلم سینا حق‌شناس، یکی از معترضان کشته‌شده در گرگان
  • محسنی اژه‌ای در مورد اعتراضات دانشگاه ها تهدید کرد: ما وارد می‌شویم و هزینه بالاتر می‌رود
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند