تعطیلی‌های مکرر در ایران؛ شهروندان از مختل شدن زندگی می‌گویند

بی بی سی: در ادامه روند تعطیلی‌ها در ایران امروز ۶ اسفند نیز ۲۵ استان تعطیل اعلام شدند. در هفته‌های اخیر به دلیل سرمای شدید، آلودگی هوا و کمبود برق و گاز که دولت آن را «ناترازی» می‌خواند، بارها شهرهای ایران تعطیل شده‌اند.

انتظار می‌رود این روند در روزهای آینده نیز ادامه پیدا کند.


به گزارش‌ سازمان هواشناسی در پی ورود یک سامانه هوای سرد از چهارشنبه هفته گذشته بارش شدید و کولاک برف، مه‌گرفتگی، یخبندان، افت قابل ملاحظه دما و وزش باد شدید در بسیاری از نقاط ایران رخ داده است.

این تعطیلی‌های پی‌درپی در ایران زندگی بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است. از والدینی که مشکل آموزش از راه دور فرزندانشان را دارند و باید برای نگهداری آنها مرخصی بگیرند از طرفی برخی کاربران نیز در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند که آموزش به شکل مجازی هم انجام نگرفته است. در طرف دیگر شرکت‌های هستند که از دادن خدمات باز‌می مانند و نیروی کار و کارگاه‌هایی که بیکار می‌شوند.

براساس گزارش رسانه‌های ایران استان‌های تهران، اصفهان، لرستان، کرمان، کردستان، قم، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کرمانشاه،‌ البرز، فارس، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، گیلان، اردبیل، سمنان، قزوین، زنجان، همدان، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری و مازندران امروز کاملا تعطیل یا نیمه تعطیل بوده‌اند.

در استان تهران کمال‌الدین میرجعفریان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گفت به علت تداوم برودت و سردی هوا در مناطق مختلف «بر اساس مصوبه کارگروه مدیریت مصرف انرژى» تعطیلی مراکز آموزشی اعمال گردیده است.

در ماه‌های اخیر تعطیلی‌های پیاپی ادارات، مراکز آموزشی و نهادهای مختلف مشکلات مختلفی را برای شهروندانی که نیاز به کارهای اداری و قضائی دارند بوجود آورده است.

حتی حامیان حکومت هم با لحن انتقادی در شبکه‌های اجتماعی از این تعطیلی‌ها می‌نویسند. دلیل هر چه که باشد بر زندگی بسیاری از شهروندان تاثیر می‌گذارد. برخی تجربه‌شان را با ما در میان گذاشته‌اند.
«تا کی تعطیلی ؟»
تجربه و نظر نوشته شده دو کاربر در مورد تعطیلی ۵ اسفند ۱۴۰۳ در ایکس«پسر من پیش دبستانیه. دو ماه وقت برد که عادت کنه. الان با هر هفته تعطیلی باز روز از نو.... ببینید چه فشار روانی به خودم و بچه ام میاد» . این نمونه‌ای از پیام‌هایی است که به بی‌بی‌سی فارسی رسیده است.

کم نیستند والدینی که راهی جز گرفتن مرخصی یا سپردن بچه به کسی در این روزهای تعطیل ندارند.

نگهداری از کودک یک دغدغه است و نگرانی از آموزش نامناسب به دلیل این تعطیلی‌های مدارس یک دغدغه دیگر. چند تن از این والدین از تجربیاتشان به ما گفتند:

«کلی پول مدرسه و سرویس دادیم یه بند تعطیل افتضاح واقعا خاک بر سر آخوند بی‌لیاقت.»

«کلا زندگی مون بهم خورده واسه فردا برنامه ریزی می‌کنیم می‌بینیم تعطیل شده.»

«لعنت به باعث و بانی این تعطیلیا ها رسما دارن نسل آینده را تنبل و بی سواد میکنند.»

«سطح آموزش افتضاح بود،افتضاح تر هم شد. یعنی ما اگر در روستا بچمون رو بفرستیم مدرسه با تهران فرقی نداره از بس تعطیل بودن و مدرسه نرفتن همه.»

«نسل آینده که از دوران کورونا به درس خواندن مجازی عادت کرده، نسلی بی‌سواد ، تنبل و از اجتماع بدور خواهد بود، نسلی که دریا را ندیده و به حوض راضی باشد... جمهوری اسلامی دقیقا چنین افرادی را لازم دارد تا بقای خودش را بیمه کند.»

«الان من سه ماه هست میخوام یه پروانه ساختمانی بگیرم هر روز تعطیل پسرم که از اون ور نمیتونه مدرسه بره.»
علی عبدی،‌ پژوهشگر از اجرایی شدن حکم ۶ سال زندان برای پرونده‌‌های قدیمی از جمله مربوط به سال ۸۸ خبر داده بود.علی عبدی،‌ پژوهشگر که چهارم اسفند از اجرایی شدن حکم شش سال زندان برای پرونده‌‌های قدیمی از جمله مربوط به سال ۸۸ خبر داده بود، امروز در تلگرام نوشت دادسرا به دلیل سرمای هوا تعطیل بوده است و باید فردا (سه شنبه) مراجعه کند.

یک وکیل دادگستری به بی‌‌بی سی فارسی گفت: « ۶ اسفند سه تا وقت اجرای حکم داشتم که ۲۰ روز منتظرش بودم. با تعطیلی امروز عملا وقت بعد می‌افتد به بعد از تعطیلات عید. مانده‌ام چه جواب موکلم را بدهم.»

مخاطب دیگری در مورد وضعیت بانک‌ها گفت: « تمام کارهای اداری مون رو عقب انداخته و زمانش چند برابر شده. بانک ها تعطیله روز بعدش که بازه هزار نفر تو صف اند.»

دانشجویانی هم برای ما نوشتند که چندین بار جلسه دفاع از پایان‌نامه‌هایشان به تعویق افتاده است.
پرسش‌ها و گمانه‌زنی ها از دلایل تعطیلی در شبکه ایکسکمال‌الدین میرجعفریان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران از ادامه تعطیلی مدارس، ادارات و دانشگاه‌های این استان در هفتم اسفندماه خبر داد و گفت ششم اسفند هم به دلیل کمبود در حوزه تأمین انرژی مدارس، ادارات و دانشگاه‌های استان تهران تعطیل شدند و بانک‌ها با شعب کشیک فعالیت کردند.

کاربران بسیاری به این تعطیلی خرده گرفتند و نوشتند این تعطیلی‌های پی‌در پی نشان دهند ضعف مدیریت کلان کشور است.

برخی هم در شبکه‌های اجتماعی این را از نشانه‌های فروپاشی در همه زمینه‌ها می‌دانند.
نظر دو کاربر در مورد تعطیلی ۷ اسفند ۱۴۰۳ در شبکه ایکسنظر کاربران در شبکه ایکساین طرح گرافیکی در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +194شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +142شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +131حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +122اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +105تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +102شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم